Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Aan het front

Deze serie behoort tot het interessegebied: Geschiedenis, Techniek & wetenschap, Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

Deze serie combineert wetenschap, techniek en geschiedenis op een heel bijzondere en interessante manier: binnen de context van oorlogen.

Sta er maar eens bij stil hoeveel invloed oorlogen hebben gehad op onze geschiedenis. En zonder wiskunde, scheikunde, natuurkunde, elektronica en kennis over gezondheid hadden die oorlogen er heel anders uit gezien. Ook nu worden oorlogen bepaald door wetenschappelijke ontwikkelingen.

Van het smeden van zwaarden (scheikunde) tot het bouwen van galleien tijdens de Tachtigjarige Oorlog (techniek). Van psychische trauma’s tijdens WO I (biologie) tot het gebruik van drones in de oorlogvoering van nu (elektronica). Van het afschieten van pijlen (natuurkunde) tot het ontcijferen van codes (wiskunde). Deze serie zal lezers er hoe dan ook bewust van maken, dat wetenschap zowel zijn goede als slechte kanten heeft…

titelprijsbestel
CNSAHF0A0 - Aan het front (6d.)
7436956472470
€ 102.60
CNBAHF001 - Wiskunde aan het front
9789463413992
Wist je dat oorlog en wiskunde met elkaar te maken hebben? Om een route uit te zetten op zee, uit te rekenen waar een raket precies terecht zal komen, geheime codes van de vijand te kraken… Of om te bepalen hoeveel voorraad munitie en eten een leger nodig heeft en hoe je die snel ter plaatse krijgt. In dit boek lees je waar wiskunde allemaal voor gebruikt wordt in oorlogen, door de geschiedenis heen.
€ 19.00
CNBAHF004 - Techniek aan het front
9789463414029
Wist je dat techniek belangrijk is in een oorlog? Ingenieurs lieten forten bouwen om soldaten te beschermen. Met wegen en schepen zorgden ze dat het leger zich snel kon verplaatsen. Ingenieurs ontwierpen kastelen, maar ook katapulten en stormrammen om kasteelmuren te vernietigen. Van de helikopter tot de hovercraft, ontdek hoe ingenieurs de oorlog op land, op zee en in de lucht hebben veranderd!
€ 19.00
CNBAHF005 - Scheikunde aan het front
9789463414036
Wist je dat scheikunde belangrijk is in een oorlog? Chinese scheikundigen ontdekten in de negende eeuw de explosieve kracht van buskruit. Later werden er geweren, granaten en andere explosieven ontwikkeld. In de Eerste Wereldoorlog maakten scheikundigen dodelijke gifgassen én ze maakten gasmaskers om hun eigen soldaten te beschermen tegen vijandelijk gas. Van Grieks vuur tot kogelvrije vesten, in dit boek lees je hoe scheikunde de oorlogsvoering verandert!
€ 19.00
CNBAHF006 - Natuurkunde aan het front
9789463414043
Wist je dat natuurkunde belangrijk is in een oorlog? Natuurkundigen doen onderzoek naar kracht, beweging, licht en energie en kunnen hiermee berekeningen maken. Precies de dingen die belangrijk zijn bij het ontwerpen van nieuwe wapens. Aan het eind van de negentiende eeuw ontwikkelden uitvinders machinegeweren die honderden kogels per minuut konden afvuren. In de Tweede Wereldoorlog werkten natuurkundigen aan een topgeheim project om het krachtigste wapen ter wereld te maken: de atoombom. Van kruisbogen tot lasergestuurde raketten, in dit boek ontdek je hoe natuurkundigen met nieuwe wapens de strijd hebben veranderd!
€ 19.00
CNBAHF002 - Biologie aan het front
9789463414005
Wist je dat oorlog en biologie met elkaar te maken hebben? In oorlogen is ontdekt hoe belangrijk hygiëne is voor je gezondheid, hoe je bacteriën kunt bestrijden en hoe je eten voor soldaten lang vers kunt houden. Door die kennis verbeterde de gezondheid van alle mensen. Maar kennis van biologen is ook gebruikt voor wapens die dodelijke ziekten kunnen verspreiden. In dit boek lees je erover.
€ 19.00
CNBAHF003 - Elektronica aan het front
9789463414012
Wist je dat oorlog en elektronica met elkaar te maken hebben? Met radar kun je vliegtuigen van de vijand opsporen – en dan alvast opstijgen voor de tegenaanval. Drones houden de vijand in de gaten, of vuren raketten af. En ‘robots aan het front’ voeren gevaarlijke taken uit, zoals bommen onschadelijk maken. Wordt een oorlog in de toekomst door robots uitgevochten? In dit boek lees je hier allemaal over.
€ 19.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv