Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Body Art

Deze serie behoort tot het interessegebied: Sport & vrije tijd
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

In de boeken van de serie Body Art word je meegenomen op ontdekkingsreis en zie je hoe mensen vroeger hun lichaam versierden en hoe ze dat tegenwoordig doen. Bijvoorbeeld met tatoeages, piercings, bodypaint en met de manier waarop ze hun haar dragen. Je leest waarom ze dat deden en doen. Soms vanwege hun geloof of omdat hun cultuur dat voorschreef, of om ergens bij te horen. Er wordt ook uitgelegd wat voor technieken daarvoor gebruikt werden en worden.

titelprijsbestel
BA400 - Body Art (serie 4d.)
€ 43.20
Beschikbaar: 01-01-1970
BA401 - Haar
9789055662845
Een jongen knipt het haar van zijn vriend en maakt er mooie vlechtjes in. Hij smeert het hoofd in met klei en versiert het met de fijnste veertjes die hij kan vinden...

Dit gaat over de haardracht van de Hamar in Enthiopië. Waarom doen mensen zoveel moeite om er mooi uit te zien?
€ 12.00
BA402 - Bodypainting
9789055662852
De man smeert zich in met olie. Hij maakt verf van fijn gemalen mineralen en brengt die met zijn vingers en kwastjes van stro in de fijnste en mooiste patronen aan op zijn lichaam. Hij is er uren mee bezig voordat het af is.

Deze bodypaint-techniek wordt beoefend door de Nuba, een volk uit Soedan. Waarom doen mensen zoveel moeite om hun lichaam te versieren?
€ 12.00
BA403 - Tatoeages
9789055662869
Een op een kam lijkend beiteltje met tandjes wordt in inkt gedoopt. De tandjes worden in de huid gedrukt en laten daar een beetje inkt in achter. Het doet wel pijn maar langzaam maar zeker verschijnt er een mooie afbeelding...
Dit is de beschrijving van een traditionele tatoeagetechniek op Tahiti.
Waarom doen mensen dit soort extreme dingen om hun lichaam te versieren?
In Tatoeages lees je over de blauwe tatoeages van een Siberische priesteres, over gezichtstatoeages van de Maori's en over allerlei andere oude en nieuwe tatoeages.
€ 12.00
BA404 - Piercings
9789055662876
Met een naald wordt een gaatje in de lip van een meisje gemaakt. Daar wordt een stukje hout in gedaan dat na verloop van tijd wordt vervangen door een groter, en dat weer door een nog groter, tot er een schijf of schaaltje in past.
Dit is de beschrijving van een piercing bij de Surma, een volk dat in Ethiopië leeft. Waarom doen mensen zulke extreme dingen om hun lichaam te versieren?
In Piercings lees je over navelpiercings in het oude Egypte, oorpluggen bij exotische volken en wenkbrauwringetjes bij punks, om er maar een paar te noemen.
€ 12.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv