Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

De griezelige geschiedenis van ziek en gezond

Deze serie behoort tot het interessegebied: Geschiedenis, Techniek & wetenschap, Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 9 t/m 12 jaar.

Ziek zijn is nooit leuk, maar vroeger was het helemaal geen pretje!

In deze serie zullen kinderen gruwelen van allerlei enge ziektes, de vieze en vreemde manieren waarop mensen omgingen met zieken en hoe zij hen probeerden te genezen.

Ze lezen over pestbuilen en vlektyfus.
Over dokters die gaten boorden zonder verdoving.
Over pus dat gebruikt werd als inenting.
Over poep eten als je keelpijn had…
Van de oudheid tot nu.

De griezelige boeken worden verluchtigd door kleurrijke illustraties, maar het zal kinderen zeker duidelijk worden dat de geschiedenis van ziekte en genezing bepaald niet vrolijk is!
Ontzettend leerzaam! Maar misschien worden ze van het lezen van deze boeken wel een beetje misselijk…

titelprijsbestel
CNSZEG0A0 - De griezelige geschiedenis van ziek en gezond (serie 4 delen)
Dit pakket bevat alle delen uit de serie De griezelige geschiedenis van ziek en gezond: De pest, pokken en andere plagen, Kleine killers, Pillen, poeders en andere brouwsels en Dood of genezen.
€ 57.60
CNBZEG001 - De pest, pokken en andere plagen
9789463412612
Baal jij als je griep hebt? Vroeger was dat echt erg! In 1918 en 1919 stierven miljoenen mensen aan de Spaanse griep. Het was de grootste epidemie ooit. Maar was het ook de bekendste? Waarschijnlijk niet. Want de pest en de pokken zijn veel bekender. Deze twee besmettelijke ziektes zijn gelukkig uitgeroeid. Maar andere zijn er nog...

- Hoe kwam de Zwarte Dood aan zijn naam?
- Wat hadden vampiers met de witte pest te maken?
- Welke ziekte versloeg een heel leger?
€ 16.00
CNBZEG002 - Kleine killers
9789463412629
Ben je wel eens plotseling heel ziek geworden? Dat is het werk van heel kleine ziektekiemen, bacteriën bijvoorbeeld. Ze dringen je lijf binnen en zijn dan al snel met heel veel! Maar waren die ‘kleine killers’ er vroeger ook al? Nou en of! Ziektekiemen zijn net zo oud als de mens (of misschien wel ouder). En je vond ze vroeger op de gekste plekken. Vooral in het ziekenhuis…

- Welke ziektes ‘sprongen over’ van dier op mens?
- Wie ontdekte dat bacteriën je ziek kunnen maken?
- Waarom was het levensgevaarlijk om naar het ziekenhuis te gaan?
€ 16.00
CNBZEG003 - Pillen, poeders en andere brouwsels
9789463412636
Voel je je niet lekker of ben je ziek? Dan knap je met een pil, poeder of drankje meestal snel op. Maar hoe ging dat vroeger? Niet héél anders. Ook toen namen mensen pillen, poeders en brouwsels om zich beter te voelen. Maar daar zaten wel rare dingen in! Soms werkten ze en soms ook niet...

- Hielp wijn van een gifslang echt tegen haaruitval?
- Konden brandwonden genezen als je er slakkenslijm op smeerde?
- Werd pijn bij malaria minder als je op wilgenschors kauwde?
€ 16.00
CNBZEG004 - Dood of genezen
9789463412643
Ga jij als je ziek bent naar de dokter? Vroeger keken mensen wel uit! Dokters wilden je wel beter maken, maar de manier waarop ze dat deden was soms pijnlijk of zelfs levensgevaarlijk. Ook in het ziekenhuis was je je leven niet zeker. Vaak was het voor een zieke de vraag of hij dood of levend naar huis zou gaan...

- Wat was een barbier en waarom liet hij zieken bloeden?
- Hoe werden gebroken benen en armen vroeger recht gezet?
- Waarom verkochten mensen lijken aan dokters?
€ 16.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv