Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Dieren in gevaar (MED)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 6 t/m 8 jaar.

Wist je dat er op Bengaalse tijgers gejaagd wordt voor hun vacht? Dat berg gorilla's alleen in sommige delen van Afrika leven? Dat reuzenpanda's bamboe eten? Deze feiten en nog veel meer vind je in de boekenserie Dieren in gevaar.

Deze serie maakt deel uit van de reeks Mijn Eerste Docu-boek en biedt meer dan 250 boeken voor informatief lezen. De series zijn voor startende lezers de beste basis voor het maken van leeskilometers, woordenschatontwikkeling, informatieverwerking en voor het houden van de eerste boekpresentaties bij de verschillende onderwerpen van Wereld Oriëntatie.

 

De boeken zijn populair door hun heldere kijk op de onderwerpen en het toegankelijke taalgebruik. De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4 en 5, en voor betere lezers in groep 3. 

Kenmerken Mijn Eerste Docu-boek:

  • Meer dan 250 boeken over uiteenlopende onderwerpen
  • Voor lezers in groep 4 en 5 (in Vlaanderen: 2e en 3e leerjaar)
  • Uitermate geschikt voor zwakkere lezers
  • Minder bekende woorden zijn vetgedrukt en worden achterin het boek uitgelegd.

Dieren in gevaar (MED)


De reeks Mijn eerste docu-boek
De uitgebreide reeks Mijn eerste docu-boek omvat meer dan 25 series met in totaal meer dan 200 boeken voor informatief lezen. 
De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4, en voor goede lezers al in groep 3. Doordat deze informatieboeken geïllustreerd zijn met foto's en doordat de onderwerpen op een neutrale, zakelijke toon worden behandeld, zijn ze ook geschikt voor oudere leeszwakke leerlingen in groep 5 en 6.
De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. De leerlingen raken geboeid door de aansprekende onderwerpen, willen meer daarover weten en komen zo tot lezen.
Het lezen van non-fictie draagt - vaak meer dan het lezen van fictie - bij aan de ontwikkeling van woordenschat, kennis van de wereld en informatieverwerking.
Veel series van Mijn eerste docu-boek sluiten prima aan bij het themawerk rond wereldoriënterende onderwerpen. Daardoor vormen de boeken een goed uitgangspunt voor boekpresentaties, spreekbeurten en werkstukjes. Verder bewijzen ze goede diensten bij projecten! Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen. 

Info+-kopieerbundel
Bij de meeste series uit de reeks Mijn eerste docu-boek is een Info+-kopieerbundel verkrijgbaar.
Deze bundel bevat bij elk boek uit de serie een A4-werkblad met opdrachten op het gebied van woordenschatopbouw (waaronder speelse opdrachten zoals puzzels).
Van alle werkbladen is ook een één-op-één antwoordenblad opgenomen waarmee de leerlingen hun eigen werk kunnen nakijken.

Gratis klasseposter Mijn eerste docu-boek
Bij de reeks Mijn eerste docu-boek is een poster verkrijgbaar die u in de klas kunt ophangen. Het overzicht van de leesseries en -boeken stimuleert de leerlingen om nog meer boeken uit de reeks te lezen.
De poster heeft A2-formaat en is dubbelzijdig bedrukt. De poster wordt gevouwen verstuurd en is gratis te bestellen (exclusief bijkomende verzendkosten).
titelprijsbestel
MED02 - Dieren in gevaar (serie 5d.)
€ 54.00
MED109 - Bengaalse tijger
9789055661077
Wist je dat...
* er op Bengaalse tijgers gejaagd wordt voor hun vacht?
* Bengaalse tijgers in Azi leven?
* Bengaalse tijgers heel goed kunnen zwemmen?
Deze feiten en nog veel meer vind je in dit deeltje in de reeks Dieren in gevaar.
€ 12.00
MED110 - Reuzenpanda
9789055661084
Wist je dat...
* er op reuzenpandas gejaagd wordt voor hun vacht?
* er alleen in een paar gebieden in China reuzenpandas leven?
* reuzenpandas bamboe eten?
Deze feiten en nog veel meer vind in in dit deeltje van de reeks Dieren in gevaar.
€ 12.00
MED111 - Gorilla
9789054955443
Wist je dat...
* berggorilla's alleen in sommige delen van Afrika leven?
* gorilla's in familiegroepen leven?
* berggorilla's een nest maken om in te slapen?
In de reeks Dieren in gevaar lees je van alles over zeldzame diersoorten, hun leefgebied en waarom ze worden bedreigd met uitsterven.
€ 12.00
MED112 - Walvis
9789054955436
Wist je dat...
* er op walvissen gejaagd wordt voor hun vet en vlees?
* blauwe vinvissen voorkomen in alle oceanen op de wereld?
* de grote blauwe vinvissen piepkleine diertjes eten?
In de reeks Dieren in gevaar lees je van alles over zeldzame diersoorten, hun leefgebied en waarom ze worden bedreigd met uitsterven.
€ 12.00
MED113 - Koala
9789054959441
Wist je dat...
* koala's alleen in Australië leven?
* koala's soms wel 20 uur per dag slapen?
* er vroeger op koala's werd gejaagd vanwege hun vacht?
In de reeks Dieren in gevaar lees je van alles over zeldzame diersoorten, hun leefgebied en waarom ze worden bedreigd met uitsterven.
€ 12.00
MED02KB - Dieren in gevaar Info+

Kopieerbundel met verwerkings- en antwoordbladen voor woordenschatopbouw.

€ 9.50
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv