Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Door de eeuwen heen

Deze serie behoort tot het interessegebied: Geschiedenis, Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

Thee, zout, suiker en chocolade: stuk voor stuk producten die we bijna dagelijks gebruiken en die we heel goed kennen. Maar dat deze producten een zeer interessante geschiedenis hebben, is minder bekend!

‘Wat van ver komt is lekker’

Lees wat Columbus te maken heeft met de productie van chocola en suiker. Verbaas je over de strijd die geleverd is om thee. En wist je dat het woord salaris met zout te maken heeft?

Behalve over de geschiedenis lezen kinderen in deze serie ook over het productieproces van thee, zout, suiker en chocolade.

Achterin elk boek vinden ze bovendien een tijdlijn, die duidelijk laat zien dat de boeiende geschiedenis daadwerkelijk eeuwen terug gaat!

Door de eeuwen heen

In deze boeken lezen kinderen over verschillende perioden uit de geschiedenis. Van de tijd van Grieken en Romeinen, via de tijd van ontdekkers en hervormers tot aan nu. Op deze manier verbindt deze serie het verleden heel mooi met het heden. Er wordt zelfs ingegaan op toekomstige ontwikkelingen.

De boeken zijn goed te gebruiken in lessen over ontdekkingsreizigers (Columbus), de slavernij (zowel vroeger als nu: plantages en fair trade) en natuurlijk over voedsel.

titelprijsbestel
CNSDEH0A0 - Door de eeuwen (serie 4d.)
Deze serie bestaat uit de 4 titels:
- Chocolade
- Thee
- Zout
- Suiker
€ 50.40
CNBDEH001 - Chocolade
9789463412070
Eet jij graag chocola? Heb je je wel eens afgevraagd waar chocola vandaan komt en hoe lang we het al kennen? Chocola is al eeuwen oud. Het bestond vroeger alleen als drankje van cacaobonen, werd gebruikt bij rituelen en gemaakt dankzij het werk van slaven op de cacaoplantages. In dit boek kom je dit en nog veel meer te weten over de boeiende geschiedenis van chocola.
€ 14.00
CNBDEH002 - Thee
9789463412087
Drink jij graag een kopje thee? Heb je je wel eens afgevraagd waar thee vandaan komt en hoe lang we het al kennen? Thee is al eeuwen oud. Het zorgde in de loop der tijd voor opstanden, smokkelacties en zelfs races met schepen. In dit boek kom je dit en nog veel meer te weten over de boeiende geschiedenis van thee.
€ 14.00
CNBDEH003 - Zout
9789463412094
Strooi jij zout op je eten? Heb je je wel eens afgevraagd waar zout vandaan komt en hoe lang we het al kennen? Zout is al eeuwen oud. Het veroorzaakte heel wat oorlogen en leidde tot de bloei en het verval van steden en koninkrijken. In dit boek kom je dit en nog veel meer te weten over de boeiende geschiedenis van zout.
€ 14.00
CNBDEH004 - Suiker
9789463412100
Strooi jij suiker op je pannenkoek of in je thee? Heb je je wel eens afgevraagd waar suiker vandaan komt en hoe lang we het al kennen? Suiker is al eeuwen oud. Het werd voor het eerst gemaakt in India. Nu wordt het ook gebruikt door kunstenaars en om bio-brandstof voor auto's uit te maken. In dit boek kom je dit en nog veel meer te weten over de boeiende geschiedenis van suiker.
€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv