Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Fun met origami

Deze serie behoort tot het interessegebied: Sport & vrije tijd
Leeftijdsindicatie: van 8 t/m 12 jaar.

Origami is de Japanse kunst van het papier vouwen. Deze kunst is al honderden jaren oud.

Kinderen zullen het fascinerend vinden dat je van een velletje papier van alles kunt vouwen. Nóg leuker is het natuurlijk om het zelf te doen!

In deze serie leren ze hoe ze figuren kunnen vouwen die passen bij verschillende feestdagen, hoe ze met een papiertje dieren kunnen creëren en hoe ze serieus goede papieren vliegtuigjes kunnen vouwen.

Met behulp van kleurrijke foto’s en heldere instructies, waarin diverse vouwtechnieken worden uitgelegd, leren zij op aantrekkelijke wijze de beginselen van origami.  

Fun met origami

Het nauwkeurig vouwen van papier is een goede motorische oefening! Maar zoals in de boeken ook benadrukt wordt: echte origami-kunstenaars werken netjes en langzaam aan hun kunstwerken. Origami is dan ook een goede manier om geconcentreerd te leren werken.

Daarnaast zijn deze boeken goed te gebruiken als oefening in het lezen van instructieteksten.

De verschillende boeken zijn bovendien goed in te passen in het zaakvakonderwijs.

- Ga bijvoorbeeld dieren vouwen rondom Dierendag of in een project over huisdieren.

- De figuren in Feest! passen bij diverse feestdagen: Kerst, Pasen, Chanoeka, Divali of Chinees Nieuwjaar. Leuk dus om verspreid over het jaar aan te bieden, maar natuurlijk ook een mooie doe-opdracht in een project over feesten.

- Het vouwen van vliegtuigjes is ook een echte kunst. Wist je dat er zelfs een WK papieren vliegtuigjes vouwen is? Er doen technische universiteitsstudenten vanuit de hele wereld aan mee!

titelprijsbestel
CNSORG0A0 - Fun met origami 3d. serie
7436956520546
Deze serie bevat alle drie de boeken van Fun met origami.
€ 37.80
CNBORG001 - Dieren
9789463414487
In dit boek leer je dieren vouwen, zoals een hond en een hagedis, een pony en een parkiet. Je krijgt duidelijke uitleg. Bij elke stap staat een plaatje: zo moet het er nu uitzien. Laat jij je uitdagen? Aan de slag!

€ 14.00
CNBORG002 - Vliegt het?
9789463414494
In dit boek leer je allerlei vliegtuigen vouwen, zoals een straaljager, een vliegtuig met een zwaluwstraat, een deltavlieger en een rond zweefvliegtuig. Je krijgt duidelijke uitleg. Bij elke stap staat een plaatje: zo moet het er nu uitzien. Laat jij je uitdagen? Aan de slag!

€ 14.00
CNBORG003 - Feest!
9789463414500
In dit boek leer je versieringen voor de feestdagen vouwen, zoals een kerstboom met pompons, bloemetjes voor Divali en een griezelige lampion voor Halloween. Je krijgt duidelijke uitleg. Bij elke stap staat een plaatje: zo moet het er nu uitzien. Laat jij je uitdagen? Aan de slag!

€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv