Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Gevlucht! voor oorlog, honger en geweld

Deze serie behoort tot het interessegebied: Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 9 t/m 11 jaar.

Wist je dat er elke dag ongeveer 32.000 mensen hun huis moeten verlaten en vluchten voor oorlog, honger of geweld?

Dit boek vertelt over de redenen dat mensen vluchten, over hoe zij dat doen en over hoe gevaarlijk dat kan zijn. Met actuele voorbeelden probeert het kinderen duidelijk te maken wat het betekent om een vluchteling te zijn.


In duidelijke teksten, ondersteund met grote foto’s en kaartjes wordt onder andere aandacht besteed aan ingewikkelde begrippen als asielaanvragen, mensensmokkel en vluchtelingenwetten.


Achterin het boek wordt kinderen gevraagd zich in te leven in een vluchteling en kunnen zij hun begrip toetsen. Een prachtige uitgave om het gesprek over vluchtelingen aan te gaan. 

Gevlucht! voor oorlog, honger en geweld

Dit boek is perfect te gebruiken om het onderwerp ‘vluchtelingen’ in de klas te bespreken. Het geeft antwoord op vele vragen die bij je leerlingen zouden kunnen leven en laat kinderen inzien hoe het moet zijn om een vluchteling te zijn. Dit sluit aan bij kerndoelen 37 en 38, die gaan over het respecteren van andere culturen en het omgaan met de diversiteit binnen onze multiculturele samenleving.

De vragen achterin het boek stemmen kinderen tot nadenken en met de quiz test je heel gemakkelijk hun begrip.
Je kunt deze vragen ook heel goed gebruiken als startpunt voor je les.

titelprijsbestel
GVL101 - Gevlucht
9789463411554
Waarom zijn kinderen op de vlucht? 
Hoe vluchten mensen? 
Hoe voelt het om vluchteling te zijn? 

In dit boek lees je meer over vluchtelingen en het leven van mensen op de vlucht. Het boek geeft duidelijke informatie en antwoorden op vele vragen. Je komt te weten waarom mensen vluchten en wat vluchtelingen in hun nieuwe land te wachten staat. Je zult na het lezen van dit boek beter begrijpen wat het betekent om een vluchteling te zijn.
€ 16.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv