Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Gezond & Lekker

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 9 t/m 12 jaar.

Wat moeten we eten om gezond te blijven?
Zijn alle dranken goed voor ons?
Waar komt kaas vandaan?
Hoe wordt brood gemaakt?
Waarom moeten we groenten en fruit eten?

In deze serie wordt antwoord gegeven op deze vragen en nog veel meer. Er wordt uitgelegd waar ons voedsel vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en geeft ideeën voor maaltijden en tussendoortjes. Er wordt verteld welke voedingsstoffen we nodig hebben om gezond te blijven, maar ook hoe over de hele wereld voedsel wordt klaargemaakt.

titelprijsbestel
GEL200 - Gezond & Lekker (serie 4d.)
€ 43.20
GEL201 - Brood, rijst en pasta
9789055662531
In dit deel wordt na een algemene inleiding over voedsel en voedingsstoffen, van alles verteld over rijst, bijvoorbeeld de verschillende soorten rijst, hoe het wordt verbouwd en welke voedingstoffen het bevat. In de hoofdstukken over brood wordt verteld over granen, welke voedingstoffen ze bevatten en hoe granen worden verwerkt tot brood. In het hoofdstuk over pasta en noedels wordt verteld waar deze voedingsmiddelen van worden gemaakt, welke voedingsstoffen ze bevatten en hoeveel soorten er wel niet zijn. Het boek wordt afgesloten met een woordenlijst en een register.
€ 12.00
GEL203 - Melk, boter en kaas
9789055662555
In dit deel wordt na een algemene inleiding over voedsel en voedingsstoffen, van alles verteld over verschillende soorten zuivelproducten. Er wordt ingegaan op de verschillende soorten melk, en hoe melk wordt verwerkt tot andere producten als room, boter,yoghurt en kaas. Het boek wordt afgesloten met een woordenlijst en een register.
€ 12.00
GEL204 - Vlees, vis en eieren
9789055666256
In dit deel wordt na een algemene inleiding over voedsel en voedingsstoffen, van alles verteld over verschillende vlees- en vissoorten, welke voedingsstoffen ze bevatten en hoe ze worden bewaard en klaargemaakt. In het hoofdstuk over eieren wordt onder andere het verschil uitgelegd tussen kippen in een legbatterij en kippen met een vrije uitloop. Het boek wordt afgesloten met een woordenlijst en een register.
€ 12.00
GEL206 - Allerlei dranken
9789055662586
In dit deel wordt na een algemene inleiding over voedsel en voedingsstoffen, van alles verteld over water en andere dranken. Er wordt uitgelegd waar onder andere limonade, zuiveldranken, koffie, thee en chocoladedranken van worden gemaakt. In het laatste hoofdstuk wordt ook aandacht besteed aan alcoholhoudende dranken, en wordt uitgelegd waarom alcoholhoudende dranken schadelijk zijn voor kinderen in de groei. Het boek wordt afgesloten met een woordenlijst en een register.
€ 12.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv