Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Groot & sterk (Corona AV+)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Techniek & wetenschap
Leeftijdsindicatie: van 4 t/m 7 jaar.

Om te vliegen zijn er vliegtuigen. De boer gebruikt een trekker om zijn werk te doen. Wegen wordt gemaakt met machines die graven. Er zijn allerlei soorten machines, groot en sterk. Voor jonge luisteraars en lezers gaat er een wereld open. Een mooie samenleesserie voor jongens en meisjes van groep 1-3 die antwoorden geeft op vragen en de wereld van graven, duwen, trekken, tillen, scheppen, vliegen en rijden opent!

De serie Groot & sterk is een boekenserie in de reeks Corona AV+. Corona AV+-boeken zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar, om uit voor te lezen, om samen te lezen (tutorlezen) en om zelf te lezen.

Groot & sterk (Corona AV+)


Van voorlezen via samen lezen naar zelfstandig lezen
De Corona AV+-boeken zijn gericht op leerlingen van 4-7 jaar die nog niet kunnen lezen of die net beginnen met lezen. Op verschillende manieren nodigen de boeken de kinderen uit om zelf te gaan lezen:

  • Door de duidelijke, aansprekende foto's zijn de boeken geschikt voor voorlezen aan kinderen die nog niet kunnen lezen.
    Maar de combinatie van foto's en eenvoudige teksten stimuleert de kinderen ook om geleidelijk en op een natuurlijke manier de overstap te maken van kijken en bladeren naar zelfstandig lezen.
  • Elke dubbele pagina heeft een eenvoudige tekst in grote letters en een iets moeilijker tekst in kleinere letters. Hierdoor kunnen kinderen van verschillende leesniveaus samen lezen en elkaar helpen.
  • Bij elk boek hoort een aparte website waarop de kinderen kunnen inloggen met de code die voorin het boek staat. Hier vinden ze allerlei online extra's, zoals een voorgelezen versie van alle teksten, filmpjes, weblinks, werkbladen met quizjes en puzzels en een diavoorstelling. Deze extra's ondersteunen de beginnende lezer (met name de audioversie van de teksten en de diavoorstelling), prikkelen de nieuwsgierigheid van de leerlingen (met name de filmpjes en weblinks) en bieden speelse handvatten voor de verwerking (vooral de werkbladen).
    Deze online extra's zijn zeer geschikt voor vertoning op het digibord, bijvoorbeeld om de leerlingen op weg te helpen met zelfstandig lezen.

Voor slimme kleuters
Deskundigen, bijvoorbeeld Renate Buijs, bevelen de Corona AV+-reeks ook aan voor meer- en hoogbegaafde kleuters.

Gratis poster Corona AV+
Bij de Corona AV+-reeks is een leerlingposter verschenen. De poster heeft A2-formaat en is dubbelzijdig bedrukt. De poster wordt gevouwen verstuurd en is gratis te bestellen (exclusief bijkomende verzendkosten).

titelprijsbestel
AVP07 - Groot & sterk (serie 4 dl.)
Deze 4-delige serie 'Groot & sterk' bevat de titels: Grote gravers, Grote schuivers, Sterke trekkers en Grote vliegtuigen.
€ 52.20
AVP140 - Grote gravers
9789461753618
Waar doen gravers hun werk? Hoe groot (of klein) zijn gravers? Wat is een cabine? Dit en meer kom je te weten in Grote gravers.
€ 19.50
AVP141 - Grote schuivers
9789461753625
Wat doet een bulldozer? Hoe groot en sterk zijn deze machines? Hoe komen ze vooruit? Dit en meer kom je te weten in Grote schuivers.
€ 19.50
AVP143 - Sterke trekkers
9789461753649
Wat doet een boer met zijn trekker? Wat voor soorten trekkers zijn er? Hoe sterk is een trekker? Dit en meer kom je te weten in Sterke trekkers.
€ 19.50
AVP142 - Grote vliegtuigen
9789461753632
Wat is een jumbojet? Hoe zwaar is een jumbojet? Hoe hoog vliegt een vliegtuig? Dit en meer kom je te weten in Grote vliegtuigen.
€ 19.50
COR50 - Corona AV+ Actiepakket (pakket 30d.)

30 Corona AV+ samenleesboeken voor slechts € 295.


Het pakket bevat de volgende titels:
Uit de serie Mijn Sport: Honkbal, Skiën, Skateboarden, Vechtsport, Voetbal en Basketbal.
Uit de serie Dansen: Hiphop, Breakdance en Jazzballet.
Uit de serie Zintuigen: Zien, Voelen en Horen.
Uit de serie Groot en sterk: Grote Schuivers en Grote Vliegtuigen.
Uit de serie Kijk eens omhoog: Zon, Seizoenen, Maan en Sterren.
Uit de serie Mijn huisdier: Egel, Vogel, Cavia en Vis.
Uit de serie Ik ben een...: Jaguar, Panda, IJsbeer, Tijger, Olifant, Gorilla, Dolfijn en Pinguin.

€ 295.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv