Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Ingenieurs aan het werk

Deze serie behoort tot het interessegebied: Techniek & wetenschap, Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

In deze strak vormgegeven boeken maken kinderen kennis met de beginselen van robotica, programmeren, elektrotechniek, civiele techniek en bouwkunde. Op heldere wijze wordt grondig uitgelegd wat het vakgebied inhoudt en waar een ingenieur zich dus mee bezig houdt. Maar ook de lezer kan aan de slag!

In de boeken vinden kinderen diverse tekstblokjes met uitdagingen waarmee creatief en oplossingsgericht denken wordt gestimuleerd.

Daarnaast kunnen ze aan de slag met korte projecten die direct linken aan de tekst. Met behulp van duidelijke stappenplannen en heldere foto’s ervaren kinderen zo hoe het is om een technische opleiding te gaan doen.

Ingenieurs aan het werk

Deze serie kan uitstekend gebruikt worden voor techniekonderwijs. De diverse projecten zijn goed uitvoerbaar in de klas en er wordt gebruik gemaakt van gemakkelijk verkrijgbare materialen.

Kerndoel 42: De leerlingen leren onderzoek doen aan materialen en natuurkundige verschijnselen, zoals licht, geluid, elektriciteit, kracht, magnetisme en temperatuur. (Elektrolab en Bouwlab)
Kerndoel 45: De leerlingen leren oplossingen voor technische problemen te ontwerpen, deze uit te voeren en te evalueren.

Ook wordt het logisch denkvermogen gestimuleerd bij het werken met de boeken Roboticalab en Computerlab.

Kerndoel 23: De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

In beroepenproject kan deze serie mooi laten zien én ervaren wat een technisch beroep inhoudt. Kinderen kunnen bovendien door middel van deze serie ervaren of een technische opleiding iets voor hen is. In de boeken wordt kinderen dan aangeraden om wiskunde of natuurkunde in hun pakket te kiezen op de middelbare school. Een mooie manier om het vervolgonderwijs onder de aandacht te brengen!

titelprijsbestel
CNSIAW0A0 - Ingenieurs aan het werk (serie 4 delen)
Dit pakket bevat alle delen uit de serie Ingenieurs aan het werk: Bouwlab, Computerlab, Elektolab en Roboticalab
€ 68.40
CNBIAW001 - Roboticalab
9789463412513

Heb jij een fascinatie voor robots?
Wil je weten hoe je er zelf een kunt bouwen?

Robotica zou wel eens jouw vakgebied kunnen worden! Leer de beginselen en doe praktische ervaring op. De wereld van robotica ligt voor je open!

€ 19.00
CNBIAW002 - Computerlab
9789463412520

Vind jij computers leuk?
Vragen mensen jou om hulp als ze ergens niet uitkomen op hun apparaten?

Programmeur zou wel eens dé baan voor jou kunnen worden! Leer de beginselen en doe praktische ervaring op. De wereld van het programmeren ligt voor je open.

€ 19.00
CNBIAW003 - Elektrolab
9789463412537

Wil jij van elk apparaat weten hoe het werkt?
Knutsel jij graag aan elektrische apparaten?

Elektrotechniek zou wel eens jouw vakgebied kunnen worden! Leer de beginselen en doe praktische ervaring op. De wereld van de elektrotechniek ligt voor je open!

€ 19.00
CNBIAW004 - Bouwlab
9789463412544
Blijf jij regelmatig stilstaan bij een wolkenkrabber of een indrukwekkende brug?
Wil je weten hoe deze geweldige bouwwerken gebouwd worden?

Bouwkundige zou wel eens dé baan voor jou kunnen worden! Leer de beginselen en doe praktische ervaring op. De wereld van de bouwkunde ligt voor je open!
€ 19.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv