Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Kijk eens omhoog ... (Corona AV+)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Aarde & heelal, Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 4 t/m 7 jaar.

Kijk een omhoog ... is een leesserie in de Corona AV+-reeks. De Corona AV+-boeken zijn bedoeld voor kinderen van 4-7 jaar, dus voor kinderen die nog niet kunnen lezen en voor beginnende lezers.
Er zijn twee thematische lijnen in de serie Kijk eens omhoog ...: het weer (De zon, Seizoenen, Regenboog) en sterrenkunde (De zon, De maan, Planeten, Sterren). Voor jonge kinderen een boeiende eerste kennismaking met de samenhang tussen al deze verschijnselen!

Recensies
Regenboog (door Trotsemoeders.nl)
Regenboog (door NBD Biblion)
De zon (door NBD Biblion)
Seizoenen (door NBD Biblion)
De maan (door NBD Biblion)
Planeten (door NBD Biblion)
Sterren (door NBD Biblion)

Kijk eens omhoog ... (Corona AV+)


Van voorlezen via samen lezen naar zelfstandig lezen
De Corona AV+-boeken zijn gericht op leerlingen van 4-7 jaar die nog niet kunnen lezen of die net beginnen met lezen. Op verschillende manieren nodigen de boeken de kinderen uit om zelf te gaan lezen:

  • Door de duidelijke, aansprekende foto's zijn de boeken geschikt voor voorlezen aan kinderen die nog niet kunnen lezen.
    Maar de combinatie van foto's en eenvoudige teksten stimuleert de kinderen ook om geleidelijk en op een natuurlijke manier de overstap te maken van kijken en bladeren naar zelfstandig lezen.
  • Elke dubbele pagina heeft een eenvoudige tekst in grote letters en een iets moeilijker tekst in kleinere letters. Hierdoor kunnen kinderen van verschillende leesniveaus samen lezen en elkaar helpen.
  • Bij elk boek hoort een aparte website waarop de kinderen kunnen inloggen met de code die voorin het boek staat. Hier vinden ze allerlei online extra's, zoals een voorgelezen versie van alle teksten, filmpjes, weblinks, werkbladen met quizjes en puzzels en een diavoorstelling. Deze extra's ondersteunen de beginnende lezer (met name de audioversie van de teksten en de diavoorstelling), prikkelen de nieuwsgierigheid van de leerlingen (met name de filmpjes en weblinks) en bieden speelse handvatten voor de verwerking (vooral de werkbladen).
    Deze online extra's zijn zeer geschikt voor vertoning op het digibord, bijvoorbeeld om de leerlingen op weg te helpen met zelfstandig lezen.

Voor slimme kleuters
Deskundigen, bijvoorbeeld Renate Buijs, bevelen de Corona AV+-reeks ook aan voor meer- en hoogbegaafde kleuters.

Gratis poster Corona AV+
Bij de Corona AV+-reeks is een leerlingposter verschenen. De poster heeft A2-formaat en is dubbelzijdig bedrukt. De poster wordt gevouwen verstuurd en is gratis te bestellen (exclusief bijkomende verzendkosten).

titelprijsbestel
AVP01 - Kijk eens omhoog ... (serie 6d.)
€ 78.30
AVP101 - Regenboog
9789461750822

Een regenboog heeft 7 kleuren. Voor een regenboog zijn miljoenen druppels water nodig. En soms zie je twee regenbogen. Dit en meer kom je te weten in Regenboog uit de serie Kijk eens omhoog … 

€ 14.50
AVP102 - De zon
9789461750839

De zon is een grote bol van gas. Hij geeft warmte en licht. De zon zorgt ook voor wind en voor regen. Dit en meer kom je te weten in het boek De zon uit de serie Kijk eens omhoog…

€ 14.50
AVP103 - Seizoenen
9789461750846

Elk jaar heeft vier seizoenen: lente, zomer, herfst winter. Waarom hebben we seizoenen? En wat gebeurt er in elk seizoen? Je komt het te weten in Seizoenen, een boek uit de serie Kijk eens omhoog…

€ 14.50
AVP118 - De maan
9789461751430
De maan is een bol van steen. Hij draait een rondje om de aarde. Soms zie je een stukje van de maan. En soms zie je hem helemaal niet. Dit en meer kom je te weten in De maan. De maan is een boek uit de serie Kijk een omhoog... 
€ 14.50
AVP119 - Planeten
9789461751447
De aarde is een planeet. Hij draait om de zon. Er zijn nog zeven andere planeten die om de zon draaien. Dit en meer kom je te weten in Planeten, een boek uit de serie Kijk eens omhoog... 
€ 14.50
AVP120 - Sterren
9789461751454
Hoe komt het dat je een ster kunt zien? Hij geeft licht! De zon is ook een ster. Hij staat dicht bij de aarde. Dit en meer kom je te weten in het boek Sterren uit de serie Kijk eens omhoog ... 
€ 14.50
COR50 - Corona AV+ Actiepakket (pakket 30d.)

30 Corona AV+ samenleesboeken voor slechts € 295.


Het pakket bevat de volgende titels:
Uit de serie Mijn Sport: Honkbal, Skiën, Skateboarden, Vechtsport, Voetbal en Basketbal.
Uit de serie Dansen: Hiphop, Breakdance en Jazzballet.
Uit de serie Zintuigen: Zien, Voelen en Horen.
Uit de serie Groot en sterk: Grote Schuivers en Grote Vliegtuigen.
Uit de serie Kijk eens omhoog: Zon, Seizoenen, Maan en Sterren.
Uit de serie Mijn huisdier: Egel, Vogel, Cavia en Vis.
Uit de serie Ik ben een...: Jaguar, Panda, IJsbeer, Tijger, Olifant, Gorilla, Dolfijn en Pinguin.

€ 295.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv