Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Kleine beestjes (MED)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 7 t/m 9 jaar.
Hoeveel poten heeft de duizendpoot nu werkelijk?  Waarom rollen pissebedden zich op? Hoe bouwen mieren hun nest?
Welkom in de wondere wereld van de kleine beestjes! Waarom zijn deze diertjes zo speciaal? Hoe worden ze geboren, wat eten ze? In deze serie vinden kinderen alle antwoorden.

Deze serie maakt deel uit van de reeks Mijn Eerste Docu-boek en biedt meer dan 250 boeken voor informatief lezen. De series zijn voor startende lezers de beste basis voor het maken van leeskilometers, woordenschatontwikkeling, informatieverwerking en voor het houden van de eerste boekpresentaties bij de verschillende onderwerpen van Wereld Oriëntatie.

 

De boeken zijn populair door hun heldere kijk op de onderwerpen en het toegankelijke taalgebruik. De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4 en 5, en voor betere lezers in groep 3. 

Kenmerken Mijn Eerste Docu-boek:

  • Meer dan 250 boeken over uiteenlopende onderwerpen
  • Voor lezers in groep 4 en 5 (in Vlaanderen: 2e en 3e leerjaar)
  • Uitermate geschikt voor zwakkere lezers
  • Minder bekende woorden zijn vetgedrukt en worden achterin het boek uitgelegd.

Kleine beestjes (MED)


De reeks Mijn eerste docu-boek
De uitgebreide reeks Mijn eerste docu-boek omvat meer dan 25 series met in totaal meer dan 200 boeken voor informatief lezen. 
De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4, en voor goede lezers al in groep 3. Doordat deze informatieboeken geïllustreerd zijn met foto's en doordat de onderwerpen op een neutrale, zakelijke toon worden behandeld, zijn ze ook geschikt voor oudere leeszwakke leerlingen in groep 5 en 6.
De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. De leerlingen raken geboeid door de aansprekende onderwerpen, willen meer daarover weten en komen zo tot lezen.
Het lezen van non-fictie draagt - vaak meer dan het lezen van fictie - bij aan de ontwikkeling van woordenschat, kennis van de wereld en informatieverwerking.
Veel series van Mijn eerste docu-boek sluiten prima aan bij het themawerk rond wereldoriënterende onderwerpen. Daardoor vormen de boeken een goed uitgangspunt voor boekpresentaties, spreekbeurten en werkstukjes. Verder bewijzen ze goede diensten bij projecten! Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen. 

Info+-kopieerbundel
Bij de meeste series uit de reeks Mijn eerste docu-boek is een Info+-kopieerbundel verkrijgbaar.
Deze bundel bevat bij elk boek uit de serie een A4-werkblad met opdrachten op het gebied van woordenschatopbouw (waaronder speelse opdrachten zoals puzzels).
Van alle werkbladen is ook een één-op-één antwoordenblad opgenomen waarmee de leerlingen hun eigen werk kunnen nakijken.

Gratis klasseposter Mijn eerste docu-boek
Bij de reeks Mijn eerste docu-boek is een poster verkrijgbaar die u in de klas kunt ophangen. Het overzicht van de leesseries en -boeken stimuleert de leerlingen om nog meer boeken uit de reeks te lezen.
De poster heeft A2-formaat en is dubbelzijdig bedrukt. De poster wordt gevouwen verstuurd en is gratis te bestellen (exclusief bijkomende verzendkosten).
titelprijsbestel
MED10B - Kleine beestjes (serie 12d.)
De 12-delige serie Kleine beestjes vertelt je alles over de kleine diertjes die wij vaak als ongedierte zien. Kleine beestjes zijn echter heel belangrijk en speciaal!
€ 129.60
MED157 - Mug
9789055660568
* Hoe verspreiden muggen ziekten?
* Waar leven de babymuggen?
* Hoeveel vleugels heeft een mug?

Welkom in de wondere wereld van de mug. Waarom zijn deze diertjes zo speciaal? Hoe worden ze geboren, wat eten ze? In dit boek krijg je antwoord op deze vragen.
€ 12.00
MED158 - Worm
9789055660575

* Hoe kronkelen wormen?
* Wat eten wormen?
* Voor wie zijn wormen nuttig?

Welkom in de wondere wereld van de worm. Waarom zijn deze diertjes zo speciaal? Hoe worden ze geboren, wat eten ze? In dit boek krijg je antwoord op deze vragen.

€ 12.00
MED159 - Duizendpoot
9789055660582

* Hoeveel poten heeft de duizendpoot?
* Hoe bewegen duizendpoten?
* Waarom vinden tuinders duizendpoten nuttig?

Welkom in de wondere wereld van de duizenpoot. Waarom zijn deze diertjes zo speciaal? Hoe worden ze geboren, wat eten ze? In dit boek vind je de antwoorden.

€ 12.00
MED160 - Kakkerlak
9789055660599
* Hoe snel is een kakkerlak?
* Waarom zijn kakkerlakken schadelijk?
* Hoe worden de babys van kakkerlakken genoemd?

Welkom in de wondere wereld van de kakkerlak. Waarom zijn deze diertjes zo bijzonder? Hoe worden ze geboren, wat eten ze? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen en nog veel meer.
€ 12.00
MED161 - Termiet
9789055660605
* Wat eten termieten?
* Waarom hebben de werksters het zo druk?
* Hoe praten termieten met elkaar?

Welkom in de wondere wereld van de termiet. Waarom zijn deze diertjes zo speciaal? Hoe worden ze geboren, wat eten ze? In dit boek krijg je antwoord op deze vragen.
€ 12.00
MED163 - Mier
9789055660629
* Waarom hebben mieren het zo druk?
* Welke dieren eten mieren op?
* Hoe bouwen mieren hun nest?

Welkom in de wondere wereld van deze kleine beestjes. Waarom zijn deze diertjes zo bijzonder? Hoe worden ze geboren, wat eten ze? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen en nog veel meer.
€ 12.00
MED166 - Sprinkhaan
9789055660650
* Waarom zingen sprinkhanen?
* Hoe groot zijn sprinkhanen?
* Hoe hoog kan een sprinkhaan springen?

Welkom in de wondere wereld van de sprinkhaan. Waarom zijn deze diertjes zo speciaal? Hoe worden ze geboren, wat eten ze? In dit boek krijg je antwoord op deze vragen.
€ 12.00
MED167 - Rups
9789055663590
* Waarom vervellen rupsen?
* Welke rupsen zijn giftig?
* Wat gebeurt er met een rups als hij volgroeid is?

Welkom in de wondere wereld van de rups. Waarom zijn deze diertjes zo bijzonder? Hoe worden ze geboren, wat eten ze? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen en nog veel meer.
€ 12.00
MED168 - Kever
9789055665235
Hoeveel poten heeft een kever?
Wat is een reuzengoudhaan?
Wat doet een mestkever?

Welkom in de wondere wereld van de kleine beestjes. Waarom zijn deze diertjes zo speciaal? Hoe worden ze geboren, wat eten ze?
€ 12.00
MED169 - Vlieg
9789055665242

Wat is er speciaal aan vliegenogen?
Hoe lopen vliegen ondersteboven?
Hoe lang leeft een vlieg?

Welkom in de wondere wereld van de kleine beestjes. Waarom zijn deze diertjes zo speciaal? Hoe worden ze geboren, wat eten ze?

€ 12.00
MED172 - Pissebed
9789055665273
Waarom rollen pissebedden zich op?
Hoeveel eitjes legt een pissebed?
Wat eet een pissebed?

Welkom in de wondere wereld van de kleine beestjes. Waarom zijn deze diertjes zo speciaal? Hoe worden ze geboren, wat eten ze?
€ 12.00
MED10KB - Kleine beestjes (MED) Info+

Kopieerbundel met verwerkings- en antwoordbladen voor woordenschatopbouw.

€ 14.50
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv