Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Landen van de wereld 1

Deze serie behoort tot het interessegebied: Aarde & heelal
Leeftijdsindicatie: van 12 t/m 16 jaar.
In deze serie komen landen van alle continenten aan bod. De boeken bieden de lezer naast belangrijke up-to-date informatie ook prachtige foto's van het land. Het verleden en de recente geschiedenis worden uitgebreid behandeld en er is van alles in te vinden over het leven in de grote stad en op het platteland, over kunst en cultuur, eten en drinken etcetera. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan onder andere de volgende onderwerpen: geografie; bijzondere locaties, bedrijven of mensen; industrie, toerisme en landbouw; bevolking en cultuur; milieu en milieukwesties; de toekomstverwachtingen. In elk deel wordt een fascinerend kijkje geboden op het leven in het betreffende land, bijvoorbeeld cijfers over het aantal mobiele telefoons en computers per 1000 inwoners.
titelprijsbestel
LVW601 - Nederland
9789054956310
Nederland is een land van polders, rivieren, plassen en meren en van op de zee veroverde stukken grond. De huidige generatie Nederlanders is trots op de geschiedenis en de prestaties van hun kleine landje. Dit boek neemt je mee op een bijzondere reis, van de turbulente jaren van de Reformatie naar de welvaart van de Gouden Eeuw, van het traditionele Delfts blauw naar de meesterwerken van Rembrandt, van de wereldstad Amsterdam naar de rust van de noordelijke provincies en van de bloeiende tulpenvelden naar de molens uit vroeger tijden.
€ 10.00
LVW602 - Argentinië
9789054956327

Spaanse ontdekkingsreizigers zetten in de zestiende eeuw voet aan wal in Argentinië en slaagden er, ondanks de vijandige houding van de Indiaanse stammen die er woonden, in nederzettingen te stichten. De huidige generatie Argentijnen is trots op zijn land en ziet de toekomst met vertrouwen en optimisme tegemoet. Als eerbetoon aan de inwoners van het op zeven na grootste land van de wereld neemt dit boek je mee op een fantastische tocht, van de Iguaz-watervallen naar de Aconcagua in de Andes, van de gauchos op de pampa's naar de inwoners van de wereldstad Buenos Aires, en van de rustgevende stranden aan de oostkust naar voetbalwedstrijden waarbij de emoties vaak hoog oplaaien.

€ 10.00
LVW603 - Hongarije
9789054956662
Hongarije, dat in het hart van Europa ligt, heeft ondanks langdurige overheersing door buitenlandse mogendheden haar culturele identiteit weten te behouden. Het land had bijna de hele tweede helft van de twintigste eeuw een communistische regering die zich de wet liet voorschrijven door de Sovjet-unie. Maar na de val van het communisme in Oost-Europa heeft Hongarije aansluiting gezocht bij het Westen. In dit boek wordt dieper ingegaan op de geschiedenis van het Hongaarse volk. Het neemt je mee op een tocht langs de mooiste cafs en badhuizen van Boedapest en naar de onovertroffen cowboys van de poesta, en je maakt kennis met de csrds, de wervelende nationale dans, en met beroemde wetenschappers en grote leiders uit het roemrijke verleden van dit bijzondere land.
€ 10.00
LVW604 - Turkije
9789054956679
Turkije is het land waar Europa en Azi bij elkaar komen. Het heeft zich in de loop van de geschiedenis ontwikkeld tot de ontmoetingsplaats van twee invloedrijke culturen. Het Ottomaanse Rijk heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van Turkije en van het oostelijk deel van Europa. Turkije is er anno 2000 prima in geslaagd een balans te vinden tussen de oude tradities en de verworvenheden van de moderne tijd. Dit boek gaat ook over de oogverblindende schoonheid van de natuur en over de vele culturele schatten die het land rijk is. Het voert de lezer mee van de droge Anatolische Hoogvlakte naar de metropool Istanbul, van eenvoudige huizen op het platteland naar de prachtigste Ottomaanse moskeen, en van de zonovergoten stranden aan de Middellandse Zee naar de regenachtige kustgebieden langs de Zwarte Zee.
€ 10.00
LVW609 - Egypte
9789054956358
Egypte is de bakermat van een van de oudste beschavingen. Het land dat beroemd is om zijn piramiden, neemt een vooraanstaande positie in binnen de Arabisch-sprekende landen en is de toegangspoort tot Afrika en het Midden-Oosten. De lezer wordt meegevoerd naar de wereldstad Caro, het platteland langs de oevers van de Nijl, de oude piramiden, de oude en de nieuwe Aswandammen, en krijgt uitgebreide informatie over het rijke verleden en de huidige politieke situatie van Egypte, het land van de farao's.
€ 10.00
LVW612 - Finland
9789054956365
Finland is het op vijf na grootste land van Europa. Het is het land van de meren en rivieren, van de eilanden en de uitgestrekte bossen. Finland speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe technologie op het gebied van de telecommunicatie. Het land heeft beroemde architecten voortgebracht en wordt geroemd om zijn prachtige ontwerpen van keramiek, glaswerk, meubelen, stoffen en sieraden. Het boek neemt de lezer mee van het hoge noorden met zijn rendieren en midzomernacht naar de moderne stad Helsinki en van middeleeuwse kastelen naar en moderne kerken en musea. De lezer wordt uitgenodigd om mee te gaan vissen, een sauna te nemen of kennis te maken met de inwoners van dit 'land van de duizend meren'.
€ 10.00
LVW621 - Marokko
9789054958826
Het koninkrijk Marokko is een eeuwenoude samenleving met een rijk cultureel verleden. En toch is Marokko ook een verrassend jong land, dat pas in 1956 onafhankelijk werd. Dit boek neemt je mee op reis door dit fascinerende land. Van de Sahara tot de hoofdstad Rabat, van de runes van Volubilis tot de schittering van de Hassan II Moskee, en van de aloude bergdorpen tot de moderne steden. Stap voor stap zal je geboeid worden door dit mysterieuze land dat trots is op zijn verleden, maar vastberaden werkt aan een grote toekomst.
€ 10.00
LVW623 - China
9789054956341
China, waar een vijfde van de wereldbevolking woont, is het op twee na grootste land ter wereld. In de twintigste eeuw heeft China ingrijpende veranderingen doorgemaakt. De onderwerpen die aan bod komen lopen uiteen van de communistische revolutie tot de recente liberale economische hervormingen, en van oude tradities zoals het confucianisme tot recente historische gebeurtenissen zoals de overdracht van Hong Kong. Tekst en foto's nodigen de lezer uit om zich te verdiepen in het fascinerende land van de draak.
€ 10.00
LVW626 - Brazilië
9789054956334

Brazilië, het grootste land van Zuid-Amerika, heeft zich sinds de koloniale tijd ontwikkeld tot een florerende en bruisende republiek. In dit boek passeren een aantal van de worstelingen en successen van de veerkrachtige bevolking van dit reusachtige land de revue. De onderwerpen die aan de orde komen, lopen uiteen van de heerschappij van de Portugezen en de afschaffing van de slavernij tot het uitroepen van de onafhankelijkheid; van de problemen met de natuurlijke hulpbronnen in het Amazonebekken tot de nationale hartstocht voor voetbal; en van de pulserende sambaritmes tot de krachtige en ontroerende Braziliaanse literatuur.

€ 10.00
LVW628 - België
9789054957317

België, een klein land in het westen van Europa, is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Het is een land op de grens van twee culturen, de Germaanse en de Latijnse. Het land bestaat nog niet zo lang, maar kent toch een lange en rijke geschiedenis. Het is ook een gastvrij land, waar vele culturen elkaar ontmoeten en waar het goed leven is. Het is bovendien een land dat volgens velen meer geschiedenis, kunst, architectuur en lekker eten per vierkante meter biedt dan menig groot buurland. Dit boek neemt je mee op ontdekkingsreis door België, een in meerdere opzichten merkwaardig land.

€ 10.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv