Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Leven in een ... (DJO)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 12 jaar.
In deze interessante dierenserie worden veel vragen behandeld die jongeren vaak stellen. Elk hoofdstuk begint met een vraag waarop dan het antwoord wordt gegeven.

Leven in een ... (DJO)


De reeks 
De Jonge Onderzoeker 
De Jonge Onderzoeker
 is een reeks leesseries met in totaal tientallen informatieboeken. De boeken zijn in de eerste plaats geschikt voor kinderen van 10-13 jaar die zich in een onderwerp willen verdiepen. Door de diversiteit vinden vrijwel alle kinderen wel boeken over onderwerpen die hen boeien of waar ze nieuwsgierig naar zijn, óók kinderen die minder door fictie worden aangesproken.
Elk boek gaat over een duidelijk afgebakend onderwerp en leent zich daardoor goed voor boekpresentaties, werkstukken en spreekbeurten, of als verdiepend materiaal naast de wereldoriëntatie-lesstof. Voor leerkrachten bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen. Elk boek bevat bovendien een lijst met zorgvuldig gekozen weblinks en een woordenlijst.

Info+-kopieerbundel
Bij de meeste series uit de reeks De Jonge Onderzoeker is een Info+-kopieerbundel verkrijgbaar.

De Info+-kopieerbundels bevatten bij elk boek uit een serie twee A4-werkbladen met opdrachten op het gebied van:
* woordenschatopbouw (deels speelse opdrachten zoals puzzels);
* studievaardigheden (o.a. oefeningen in het gericht zoeken op internet en in het voorbereiden van een presentatie over het boek).
Van alle werkbladen is ook een één-op-één antwoordenblad opgenomen waarmee de leerlingen hun eigen werk kunnen nakijken.

Klik voor voorbeelden van het Info+-materiaal hieronder:
Leven in een ... (DJO) Info+ opdrachten
Leven in een ... (DJO) Info+ antwoorden

titelprijsbestel
DJO03 - Leven in een ... (serie 12d.)
€ 151.20
DJO214 - Leven in een roedel - Wolven
9789055663699
- Waarom leven wolven in een roedel?
- Waarom huilen wolven?
- Wat zijn alfadieren?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een roedel - Wolven. De meeste wolven doen ook dingen alleen, maar brengen het grootste deel van hun leven door in een groep die een roedel wordt genoemd. In dit boek kun je alles lezen over roedels, en over hoe wolven leven.
€ 14.00
DJO215 - Leven in een troep - Leeuwen
9789055663705
- Waarom leven leeuwen in groepen?
- Hoe markeren leeuwen hun territorium?
- Zijn leeuwen lui?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een troep - Leeuwen. Veel katachtigen leven solitair en komen alleen bij elkaar om te paren. Maar leeuwen leven in een groep die een troep wordt genoemd. Dit boek vertelt hoe het er in een troep aan toegaat en hoe leeuwen leven.
€ 14.00
DJO216 - Leven in een kolonie - Mieren
9789055663712
- Waarom leven mieren in kolonies?
- Welke mier is de koningin?
- Doen mieren aan veeteelt?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een kolonie - Mieren. Mieren leven in kolonies en hebben allemaal een eigen taak. Dit boek neemt je mee naar zo'n kolonie, vertelt je van alles over het boeiende leven van mieren en legt uit hoe het er in zo'n kolonie aan toegaat.
€ 14.00
DJO217 - Leven in een groep - Walvissen
9789055663729
- Waarom leven walvissen in groepen?
- Hebben die groepen een leider?
- Hoe komen walvissen aan hun eten?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een groep - Walvissen. Walvissen leven vaak alleen en komen dan alleen bij elkaar om te paren. Sommige leven in groepen van alleen maar mannetjes of alleen maar vrouwtjes. Dit boek vertelt over het leven in zo'n groep, over de gewoonten van walvissen en hoe ze jagen en aan hun voedsel komen.
€ 14.00
DJO218 - Leven in een groep - Chimpansees
9789055663736
- Waarom leven chimpansees in groepen?
- Wat is vlooien?
- Hoe lang blijft een jonge chimpansee bij zijn moeder?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een groep - Chimpansees. Chimpansees en andere mensapen leven in groepen. Dit boek neemt je mee naar een groep chimpansees. Je kunt er van alles in lezen over het boeiende leven van chimpansees en over hoe het er in een groep aan toegaat.
€ 14.00
DJO219 - Leven in een kolonie - Bijen
9789055663743
- Waarom leven bijen in een kolonie?
- Wat is een rondedans?
- Wat is een honingwijzer?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een kolonie - Bijen. De meeste bijen leven in kolonies of maken deel uit van een bijenvolk. Daarin heeft elke bij een eigen taak. Dit boek neemt je mee naar een kolonie, vertelt je van alles over het boeiende leven van bijen en legt uit hoe het er in een kolonie aan toegaat.
€ 14.00
DJO220 - Leven in een school - Dolfijnen
9789055663750
- Waarom leven dolfijnen in scholen?
- Hoe halen dolfijnen adem?
- Zijn dolfijnen eigenlijk wel vissen?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een school - Dolfijnen. Dolfijnen leven in groepjes binnen een school. Dit boek vertelt over het leven in zo'n school, over de gewoonten van dolfijnen en hoe ze jagen en aan hun voedsel komen.
€ 14.00
DJO221 - Leven in een troep - Kangoeroes
9789055663767
- Waarom leven kangoeroes in troepen?
- Heeft zon troep een leider?
- Wat is een joey?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een troep - Kangoeroes. Kangoeroes leven in troepen of kuddes. Dit boek vertelt over het leven in zo'n troep, over de gewoonten van kangoeroe en hoe ze aan hun voedsel komen.
€ 14.00
DJO222 - Leven in een kudde - Olifanten
9789055663774
- Waarom leven olifanten in kuddes?
- Hoe heet een mannetjesolifant?
- Hoe begroeten olifanten elkaar?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een kudde - Olifanten. Olifanten leven in groepen of kuddes met aan het hoofd het oudste vrouwtje. Dit boek vertelt over het leven in zo'n kudde, over de gewoonten van olifanten en hoe ze bijvoorbeeld aan voedsel komen.
€ 14.00
DJO223 - Leven in een groep - Gorilla's
9789055663781
- Waarom leven gorilla's in groepen?
- Wat is een zilverrug?
- Hoe laten gorilla's zien hoe ze zich voelen?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een groep - Gorilla's. Gorilla's leven net als andere apen, met verwanten in groepen. Dit boek vertelt over het leven in zo'n groep, over de gewoonten van gorilla's en hoe ze aan hun voedsel komen.
€ 14.00
DJO224 - Leven in een kolonie - Pinguïns
9789055663798
- Waarom leven pinguïns in een kolonie?
- Hoe houden jonge pinguïns zich warm?
- Waar komt de naam pinguïn vandaan?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een kolonie - Pinguïns. Veel vogels gaan in hun eentje door het leven en komen alleen bij elkaar om jongen te krijgen. Pinguïns leven in groepen, in zogenaamde kolonies. Dit boek vertelt over het leven in zo'n kolonie, hoe ze jagen en aan voedsel komen.
€ 14.00
DJO225 - Leven in een groep - Kraaien
9789055663804
- Waarom leven kraaien in groepen?
- Hoe kraakt een kraai een walnoot?
- Hoeveel soorten kraaien zijn er?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een groep - Kraaien. Veel vogels gaan in hun eentje door het leven en komen alleen bij elkaar om jongen te krijgen. Maar kraaien leven in groepen. Dit boek gaat over het leven in zo'n groep, over de gewoonten van kraaien en hoe ze aan hun voedsel komen.
€ 14.00
DJO03KB - Leven in een ... Info+
Kopieerbundel met verwerkings- en antwoordbladen voor woordenschat, opzoek- en presentatievaardigheden.
€ 12.50
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv