Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Mijn leven, jouw leven

Deze serie behoort tot het interessegebied: Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

Het leven van kinderen is niet altijd zo zorgeloos als we zouden willen. Sommige kinderen hebben te maken met ingewikkelde cultuur- en generatieverschillen of problemen in de familie. Andere kinderen zitten met zichzelf overhoop en kampen met faalangst, een laag zelfbeeld of hun seksualiteit. De serie Mijn leven, jouw leven neemt deze problemen zeer serieus en geeft veel tips om met de problemen om te gaan.

Daarnaast staan verspreid door het boek vragen die kinderen laten nadenken over verschillende ingewikkelde kwesties. Om de discussie op gang te helpen, geven steeds twee kinderen een tegengestelde mening. Dit benadrukt dat er geen goede of foute antwoorden zijn en helpt kinderen om met elkaar in gesprek te gaan.

titelprijsbestel
CNSMJL0A0 - Mijn leven, jouw leven 6d. Serie
7436956471466
Deze serie bevat alle 6 de titels van Mijn leven, jouw leven.
€ 81.00
CNSMJL0A1 - Mijn leven, jouw leven 3d. Subserie I
7436956471473
Deze deelserie bevat 3 titels uit de serie Mijn leven, jouw leven: Omgaan met cultuurverschillen, Hoe is het om homo, lesbisch of bi te zijn? en Omgaan met faalangst.
€ 40.50
CNSMJL0A2 - Mijn leven, jouw leven 3d. Subserie II
7436956471480
Deze subserie bevat 3 titels uit de serie Mijn leven, jouw leven: Hoe is het om transgender te zijn? Problemen thuis? En Eigenwaarde en zelfvertrouwen?
€ 40.50
CNBMJL001 - Omgaan met faalangst
9789463413787
Als je faalangst hebt, ben je vaak bang dat je iets niet kunt, of (zie je wel!) verkeerd doet. Bijvoorbeeld op school. Faalangst geeft stress. Je durft dan ook geen nieuwe dingen aan te pakken. Dat is jammer! In dit boek lees je waar faalangst vandaan komt en hoe je je angst kunt overwinnen.
€ 15.00
CNBMJL002 - Hoe is het om homo, lesbisch of bi te zijn?
9789463413794
Seksualiteit gaat over seks en relaties, maar ook over normen en waarden. Wat is jouw seksuele voorkeur, wat verwachten je familie en vrienden (denk je) en hoe kun je daarmee omgaan? In dit boek lees je hoe het is als je homo, lesbisch of biseksueel bent. Jij, of een van je vrienden. Het is altijd belangrijk om trots te zijn op wie je bent!
€ 15.00
CNBMJL003 - Omgaan met cultuurverschillen
9789463413800
Wat je eet, de kleding die je draagt, hoe je met elkaar omgaat, je geloof, de normen en waarden waar je je aan houdt: dat hoort allemaal bij je cultuur. In een multiculturele samenleving hebben je buren misschien andere gewoontes dan jij. In dit boek lees je over vooroordelen, hoe het is om ‘tussen twee culturen’ te leven en hoe belangrijk het is om respect en begrip voor elkaar te hebben.
€ 15.00
CNBMJL004 - Hoe is het om transgender te zijn?
9789463414456
Als je transgender bent, voel je je niet thuis in je eigen lijf. Je bent geboren als jongen, maar je voelt je een meisje. Of andersom. Je past niet bij de verwachtingen die iedereen van je heeft. In dit boek lees je hoe het is om transgender te zijn. Jij, of je broer of zus of een klasgenoot. Hoe kunnen familie, vrienden en school helpen? Hoe ga je om met pestgedrag? Welke keuzes kun je maken als je in transitie wilt en waar kun je terecht om erover te praten?
€ 15.00
CNBMJL005 - Problemen thuis?
9789463414463
In elk gezin wordt wel eens ruzie gemaakt. Dat is vervelend, maar als je het weer goedmaakt is het niet erg. Het is iets anders als er thuis echt problemen zijn die niet ophouden. Bijvoorbeeld geweld, zodat je je niet veilig voelt. Of armoede en schulden, zodat je vaak niet kunt meedoen met je vrienden. Of je ouders gaan scheiden en jij bent verdrietig en boos. In dit boek lees je over problemen die je thuis kunt hebben. Waar kun je terecht als je er niet uitkomt?
€ 15.00
CNBMJL006 - Zelfbeeld en zelfvertrouwen
9789463414470
Als je een negatief zelfbeeld hebt, of weinig zelfvertrouwen, denk je dat iedereen beter, knapper, slimmer of leuker is dan jij. Onzin natuurlijk! Maar hoe kom je van dat idee af? In dit boek lees je waar die negatieve gevoelens vandaan komen. Je krijgt tips om sterker te staan en positief naar jezelf te kijken.
€ 15.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv