Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Mijn wereld - Jouw wereld

Deze serie behoort tot het interessegebied: Kunst & cultuur, Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 7 t/m 9 jaar.

In deze serie maken jonge kinderen kennis met het dagelijks leven van kinderen over de hele wereld. Hoe ze spelen, wonen, naar school gaan en welke kleren ze dragen.

Door de combinatie van grote, sprekende kleurenfoto’s en eenvoudig leesbare teksten zullen kinderen zich met veel plezier kunnen verwonderen over andere culturen en werelddelen.

Elk boek sluit af met een wereldkaart en een lijst met moeilijke woorden.

Een prachtige serie om de diversiteit van de wereld te laten zien. 

Mijn wereld - Jouw wereld

Deze serie sluit aan bij kerndoel 37: De leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde normen en waarden.

Om respect te hebben voor andere culturen en etnische groepen, helpt het om kinderen kennis over deze culturen en groepen bij te brengen. Door kinderen op jonge leeftijd op een positieve manier al  in aanraking te brengen met verschillen tussen mensen en culturen, verlaag je de kans op discriminatie.

Tevens past de serie bij kerndoel 49: De leerlingen leren over de mondiale ruimtelijke spreiding van bevolkingsconcentraties en godsdiensten, van klimaten, energiebronnen en van natuurlandschappen zoals vulkanen, woestijnen, tropische regenwouden, hooggebergten en rivieren.

Het gaat er bij dit kerndoel om dat kinderen een actueel geografisch wereldbeeld opbouwen met behulp van een aantal fundamentele geografische onderwerpen, zoals bevolking, godsdiensten en landschap.

titelprijsbestel
MWE200 - Mijn wereld - Jouw wereld (serie 4d.)
Serie van 4 delen. Bevat alle titels uit de serie Mijn wereld - Jouw wereld:
* Zo wonen wij
* Zo spelen wij
* Dit is onze school
* Dit zijn onze kleren.
€ 50.40
MWE201 - Zo wonen wij
9789461755889
In wat voor huis woon jij? Ontdek in dit boek de huizen van kinderen over de hele wereld. Je ziet een huis dat gemaakt is van modder en koeienmest. Je leest over een drijvend dorp. En je komt te weten hoe een kameel een huis kan dragen.
€ 14.00
MWE202 - Zo spelen wij
9789461755896
Waar speel jij graag mee? Ontdek in dit boek waar kinderen over de hele wereld mee spelen. Met de bast van een kokosnoot, elastiekjes en zelfs oude autobanden!
Je leest over Afrikaanse kinderen die voetballen zonder bal. En je komt te weten hoe kinderen zelf speelgoed maken van afval en gevonden spullen.
€ 14.00
MWE203 - Dit is onze school
9789461755902
Wat vind jij het leukste aan school? Ontdek in dit boek wat kinderen over de hele wereld op school leren. Je ziet een school die in een tent zit. Je leest over een klaslokaal van takken. En je komt te weten waar de kleinste school ter wereld staat!
€ 14.00
MWE204 - Dit zijn onze kleren
9789461755919
Wat voor kleren draag jij? Ontdek in dit boek welke kleren kinderen van over de hele wereld dragen. Je ziet hoe kleurig de kleding van de Quechua-indianen is. En je komt te weten hoe kinderen in Siberië zich warm houden, in de kou die erger is dan in een diepvries!
€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv