Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Neem een kijkje

Deze serie behoort tot het interessegebied: Techniek & wetenschap, Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 7 t/m 9 jaar.

Neem een kijkje onder... is een interessante en verrassende serie!

Kantel het boek en duik de diepte in: wat kun je allemaal tegenkomen als je onder de grond gaat kijken, onder de stad met z’n hoge gebouwen of onder je eigen huid?! Ook kinderen die geïnteresseerd zijn in techniek kunnen figuurlijk de diepte in gaan door een kijkje te nemen onder de motorkap.

Tekst en mooie schematische illustraties laten zien hoe het zit. Laagje voor laagje worden verschillende onderwerpen aangeboord. Alles is vlakbij, maar toch niet zichtbaar…

Kijken en (voor)lezen voor nieuwsgierige kinderen!

Neem een kijkje

Deze informatieve en veelzijdige serie sluit bij veel kerndoelen van het basisonderwijs aan:

Neem een kijkje onder de stad
* Dit boek sluit voornamelijk aan bij kerndoel 47: De leerlingen leren de ruimtelijke inrichting van de eigen omgeving te vergelijken met die in omgevingen elders, in binnen- en buitenland, vanuit de perspectieven landschap, wonen, werken, bestuur, verkeer, recreatie, welvaart, cultuur en levensbeschouwing.

Voordat leerlingen hun omgeving kunnen vergelijken met een omgeving elders, zullen ze eerst een duidelijk idee moeten hebben hoe die éigen omgeving eruit ziet. Hoe die precies in elkaar zit, eruit ziet, ruimtelijk is ingericht.

* Kerndoel 44: De leerlingen leren bij producten uit hun eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik.

Leerlingen verkrijgen technisch inzicht over o.a. het (verkrijgen van) energiebronnen.

Neem een kijkje onder de grond
* Ook dit boek sluit aan bij kerndoel 47, maar slechts door in te gaan op de betekenis van de begrippen grond en grondsoort.

Het boek is vooral interessant doordat het aansluit bij de volgende kerndoelen:

* Kerndoel 40: De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.

Bij dit kerndoel gaat het ook over de onderlinge relaties tussen dieren en planten: wat betekenen ze voor elkaar in elkaars biotoop? De voedselketen en voedselkringloop komen daarbij ter sprake.

* Kerndoel 49: De leerlingen leren over de mondiale ruimtelijke spreiding van bevolkingsconcentraties en godsdiensten, van klimaten, energiebronnen en van natuurlandschappen zoals vulkanen, woestijnen, tropische regenwouden, hooggebergten en rivieren.


Kinderen leren over vulkanen, breuklijnen, energiebronnen (fossiele brandstoffen) en waterbronnen.

Neem een kijkje onder de motorkap
* Het spreekt voor zich: dit boek sluit ook aan bij kerndoel 44.


Kinderen onderzoeken producten uit hun eigen leefwereld die behoren tot de gebieden constructies, transport, communicatie en productie. In dit boek wordt de auto vanuit een technisch inzicht (constructie, verbinding, overbrenging, energiebron) bestudeerd.

Neem een kijkje onder je huid
* Kerndoel 41: De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.

Het lichaam van de mens wordt behandeld van groep 1/2 tot en met groep 7/8 op een steeds dieper niveau. Van de uitwendige vorm en bouw via van buitenaf waarneembare inwendige lichaamsdelen naar de plaats, functie en werking van de organen en de bouw en functie van het skelet. 
Dit boek, bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar, gaat - in simpel taalgebruik - al vrij ver in de werking van het menselijk lichaam!

titelprijsbestel
NKY300 - Neem een kijkje ( serie 4 delen )
Deze serie bestaat uit 4 delen:

* Onder de stad
* Onder de grond
* Onder de mototkap
* Onder je huid
€ 50.40
NKY301 - Neem een kijkje onder de stad
9789461755780

Hoge en lage gebouwen, toeterende auto’s en misschien wel een fontein.
Zo ziet de stad er boven de grond uit.
Maar wat gebeurt er onder de stad?

Draai het boek en ontdek de geheimen onder de grond. Metrotunnels, waterleidingen, riolering, fossielen en catacomben… Neem een kijkje onder de stad!

€ 14.00
NKY302 - Neem een kijkje onder de grond
9789461755797

Groen gras, mooie bomen, fluitende vogels en kinderen die in het park spelen.
Zo ziet de aarde er boven de grond uit.
Maar wat gebeurt er onder de grond?

Draai het boek en duik de diepte in! Van de bovenste humuslaag graaf je dieper en dieper, langs fossiele brandstoffen, naar het hete magma. Neem een kijkje onder de grond!

€ 14.00
NKY303 - Neem een kijkje onder de motorkap
9789461755803

Glimmende wielen, een coole vorm en felle lampen.
Zo ziet een auto er aan de buitenkant uit.
Maar wat gebeurt er allemaal als hij rijdt?

Koelvloeistof, accu’s, remschijven en chassis… alles komt aan bod.
Sla snel dit boek open en neem een kijkje onder de motorkap!

€ 14.00
NKY304 - Neem een kijkje onder je huid
9789461755810

Armen, benen en een grote glimlach.
Zo ziet jouw lichaam er aan de buitenkant uit.
Maar wat gebeurt er in je lichaam?

Draai het boek en kruip onder je huid! Leer alles over het binnenste van het menselijk lichaam: van zweetklieren tot longblaasjes; van hartkleppen tot je spijsvertering. Neem een kijkje onder je huid!

€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv