Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Op safari in de stad (MED)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 7 t/m 9 jaar.

Dieren die in de stad leven, hebben een heel ander leven dan dieren die in de natuur leven. De leesserie Op safari in de stad beschrijft hoe ratten, eekhoorns, egels, duiven en meeuwen in de stad samen leven met ons, mensen. Waarom leven ze in de stad? Waar slapen ze? Wat eten ze? Welke gevaren lopen ze? Waar leggen ze hun eieren? Interessante vragen voor kinderen om meer over te lezen.

Deze serie maakt deel uit van de reeks Mijn Eerste Docu-boek en biedt meer dan 250 boeken voor informatief lezen. De series zijn voor startende lezers de beste basis voor het maken van leeskilometers, woordenschatontwikkeling, informatieverwerking en voor het houden van de eerste boekpresentaties bij de verschillende onderwerpen van Wereld Oriëntatie.

 

De boeken zijn populair door hun heldere kijk op de onderwerpen en het toegankelijke taalgebruik. De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4 en 5, en voor betere lezers in groep 3. 

Kenmerken Mijn Eerste Docu-boek:

  • Meer dan 250 boeken over uiteenlopende onderwerpen
  • Voor lezers in groep 4 en 5 (in Vlaanderen: 2e en 3e leerjaar)
  • Uitermate geschikt voor zwakkere lezers
  • Minder bekende woorden zijn vetgedrukt en worden achterin het boek uitgelegd.

Op safari in de stad (MED)


De reeks Mijn eerste docu-boek
De uitgebreide reeks Mijn eerste docu-boek omvat meer dan 25 series met in totaal meer dan 200 boeken voor informatief lezen. 
De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4, en voor goede lezers al in groep 3. Doordat deze informatieboeken geïllustreerd zijn met foto's en doordat de onderwerpen op een neutrale, zakelijke toon worden behandeld, zijn ze ook geschikt voor oudere leeszwakke leerlingen in groep 5 en 6.
De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. De leerlingen raken geboeid door de aansprekende onderwerpen, willen meer daarover weten en komen zo tot lezen.
Het lezen van non-fictie draagt - vaak meer dan het lezen van fictie - bij aan de ontwikkeling van woordenschat, kennis van de wereld en informatieverwerking.
Veel series van Mijn eerste docu-boek sluiten prima aan bij het themawerk rond wereldoriënterende onderwerpen. Daardoor vormen de boeken een goed uitgangspunt voor boekpresentaties, spreekbeurten en werkstukjes. Verder bewijzen ze goede diensten bij projecten! Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen.

Gratis klasseposter Mijn eerste docu-boek
Bij de reeks Mijn eerste docu-boek is een poster verkrijgbaar die u in de klas kunt ophangen. Het overzicht van de leesseries en -boeken stimuleert de leerlingen om nog meer boeken uit de reeks te lezen.
De poster heeft A2-formaat en is dubbelzijdig bedrukt. De poster wordt gevouwen verstuurd en is gratis te bestellen (exclusief bijkomende verzendkosten).
titelprijsbestel
MED42 - Op safari in de stad (serie 5d.)
De complete serie: Rat, Eekhoorn, Egel, Duif en Meeuw.
€ 54.00
MED338 - Rat
9789461752994
Dit boek gaat over ratten in de stad. Je leest waar ze zitten, wat ze eten en voor welke gevaren ze moeten oppassen. Ook lees je waarom ratten vlak bij mensen leven.
€ 12.00
MED339 - Eekhoorn
9789461753007
Dit boek gaat over eekhoorns in de stad. Je leest waar ze zitten, wat ze eten en voor welke gevaren ze moeten oppassen. Ook lees je waarom eekhoorns vlak bij mensen leven.
€ 12.00
MED340 - Egel
9789461753014
Dit boek gaat over egels in de stad. Je leest waar ze zitten, wat ze eten en voor welke gevaren ze moeten oppassen. Ook lees je waarom egels vlak bij mensen leven.
€ 12.00
MED341 - Duif
9789461753021
Dit boek gaat over duiven in de stad. Je leest waar ze zitten, wat ze eten en voor welke gevaren ze moeten oppassen. Ook lees je waarom duiven vlak bij mensen leven.
€ 12.00
MED342 - Meeuw
9789461753038
Dit boek gaat over meeuwen in de stad. Je leest waar ze zitten, wat ze eten en voor welke gevaren ze moeten oppassen. Ook lees je waarom meeuwen vlak bij mensen leven.
€ 12.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv