Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Raadgevers

Deze serie behoort tot het interessegebied: Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

De praktische handboeken uit deze serie helpen je om te gaan met allerlei problemen. Leer hoe je milieuvriendelijk kunt leven, hoe je met geld om moet gaan en hoe je ingrijpende veranderingen in je leven het beste verwerkt.

Raadgevers


Sociaal-emotionele onderwerpen
Voor elke leeftijdsgroep bestaan er Corona-series met leesboeken die ingaan op een sociaal-emotioneel onderwerp:
Samen leven uit de reeks Prikbord (5-8 jaar)
Niemand is hetzelfde uit de reeks Prikbord (5-8 jaar)
Gevoelens (5-8 jaar)
Mijn eerste keer (5-8 jaar)
Ik voel me ...  uit de reeks Mijn eerste docu-boek (7-9 jaar)
Omgaan met ... uit de reeks Lees & weet meer (8-12 jaar)
Denk eens na over ... (8-12 jaar)
Raadgevers (10-14 jaar)
Maatschappij en gedrag (12-16 jaar)
De kracht van al deze boeken is, dat kinderen al lezend kunnen bezig zijn met een onderwerp dat voor hen (misschien) te beladen is om over te praten. Of misschien kunnen ze er wel met mensen over praten, maar niet met een bepaalde leerkracht of ib'er, omdat ze met die persoon nog geen vertrouwensrelatie hebben. De boeken informeren en beschrijven op een neutrale taal. Ze gaan in op een onderwerp dat het kind persoonlijk raakt, zonder dat het specifiek over zijn of haar persoonlijke probleem gaat.
U kunt de boeken aan kinderen aanraden in plaats van een persoonlijk gesprek, naar aanleiding van een gesprek of als opstap naar een mogelijk gesprek. Bij de jongsten is voorlezen in de groep een mogelijkheid.
titelprijsbestel
RAG400 - Raadgevers (serie 6d.)
€ 64.80
RAG401 - Maak het verschil
9789055664894
Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk? Is chocolade milieuvriendelijk?
Hoe lang duurt het voor een plastic fles vergaat? Hoe kun je ethisch verantwoord winkelen? Maak het verschil staat boordevol nuttige tips en weetjes over het milieu en hoe je milieuvriendelijk kunt leven.
€ 12.00
RAG402 - Te dik? Te dun?
9789055664900
Haat je je lichaam? Heb je genoeg van diten? Denk je dat je vriendin een eetstoornis heeft? Heb je geen zin om te sporten? Te dik? Te dun? staat boordevol nuttige tips en weetjes over gezonde voeding en gezondheid in het algemeen.
€ 12.00
RAG403 - Ik ben blut
9789055664917
Hoe open ik een bankrekening? Wat zijn aandelen? Hoe start ik een eigen zaak op? Wat is een begroting? Ik ben blut staat boordevol nuttige tips en weetjes over hoe je met geld moet omgaan.
€ 12.00
RAG404 - Hoe verwerk ik het?
9789055664924
Hoe bereid ik me voor op een nieuwe school? Hoe verwerk ik de scheiding van mijn ouders? Hoe kom ik het overlijden van een vriend te boven?
Wat is het verschil tussen droefheid en een depressie? Hoe verwerk ik het? staat boordevol nuttige tips en weetjes over hoe je je ingrijpende veranderingen in je leven het beste verwerkt.
€ 12.00
RAG405 - Ik heb stress!
9789055664931
Wat is de beste studiemethode? Hoe vermijd ik paniek? Wat is een black-out en wat doe ik eraan? Wat zijn de symptomen van stress? Ik heb stress! staat boordevol nuttige tips en weetjes over hoe je het beste kunt studeren en stress voor de examens vermijdt.
€ 12.00
RAG406 - Lichaamstaal
9789055664948
Hoe belangrijk is lichaamstaal? Hoe weet je of iemand op je valt? Hoe maak je nieuwe vrienden? Hoe kom ik zelfverzekerd over in de klas? Lichaamstaal staat boordevol nuttige tips en weetjes over het begrijpen en gebruiken van lichaamstaal.
€ 12.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv