Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Schilderkunst door de eeuwen heen

Deze serie behoort tot het interessegebied: Kunst & cultuur, Geschiedenis
Leeftijdsindicatie: van 9 t/m 12 jaar.
In dit boek maken kinderen kennis met kunstgeschiedenis, aan de hand van kunstenaars en hun schilderijen.

Het boek begint in de steentijd, met de grotschilderingen van Lascaux, en neemt kinderen mee op een reis door de tijd. 
Van Bijbelse kunst, via de renaissance naar de Gouden Eeuw. 
Van het impressionisme, via het surrealisme naar de straatkunst. 

Met dit boek zullen kinderen beter begrijpen hoe bepaalde schilderijen en kunststromingen tot stand kwamen. Ook komen ze meer te weten over de kunstenaars. 

Met paginagrote prenten van schilderijen van Rembrandt, Van Gogh en Dalí, maar ook van kunstenaars buiten Europa, zoals Kalan Khan, Hokusai en Frida Kahlo.

Door de begrijpelijke taal, vrolijke illustraties en prachtige schilderijen zullen kinderen met dit boek ontdekken dat kunst geweldig boeiend is!
titelprijsbestel
CNBSTN001 - Schilderkunst door de eeuwen heen
9789463412827
In dit boek maak je kennis met schilderkunst door de eeuwen heen, aan de hand van kunstenaars en hun schilderijen. Van de grotschilderingen uit de steentijd tot het moderne, graffiti-achtige werk van Jean-Michel Basquiat.

Ben je klaar voor een verrassende reis door de tijd? Je leest de verhalen achter de schilderijen en komt meer te weten over de kunstenaars. Van enkele heb je vast al gehoord, andere zullen nieuw voor je zijn. Sla snel dit boek open en geniet van schilderijen van Rembrandt, Picasso en Dalí, maar ook van Kalan Khan, Laura Knight en Frida Kahlo.

Lees over de schilders, bewonder hun schilderijen en ontdek dat kunst geweldig boeiend is!
€ 24.90
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv