Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Sterrenwerk Natuur en Wetenschap

Deze serie behoort tot het interessegebied: Techniek & wetenschap
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.
Sterrenwerk Natuur en Wetenschap gaat over onderzoekers én over de thema's die ze hebben onderzocht, bijv. Albert Einstein en energie of Jane Goodall en onderzoek naar dieren.
Deze leesboeken voor meer- en hoogbegaafde leerlingen dagen uit om zelf op onderzoek te gaan: natuur- en scheikundige informatie achterhalen, tekst verklaren, historie onderzoeken, rekenen en zelf (eenvoudige) experimenten doen.
Verder kunnen de personen van de onderzoekers fungeren als herkenbaar rolmodel, wat kan bijdragen aan een positief maar genuanceerd beeld van hoogbegaafden; zo lezen ze bijvoorbeeld dat ook genieën dyslectisch kunnen zijn!

Voorbeeldbladzijden uit Onderzoek naar energie en Albert Einstein, een vriendelijk genie (klik op de afbeelding voor een vergroting):titelprijsbestel
SWN50 - Sterrenwerk Natuur en Wetenschap (serie 10d.)
€ 99.50
SWN011 - Marie Curie, baanbrekende natuurkundige
9789086642823
Marie Curies onderzoek naar radioactiviteit veranderde de manier waarop wetenschappers naar materie en energie kijken. Dit leidde tot vooruitgang in de behandeling van ziektes. Met haar collega-onderzoeker en echtgenoot Pierre Curie zocht Marie naar de bron van radioactivteit en zo ontdekte ze de elementen radium en polonium. De Curies kregen in 1903 de Nobelprijs voor natuurkunde. Deze prijs voor onderzoek is de hoogste onderscheiding voor een natuurkundige.
Dit boek sluit aan op Onderzoek naar atomen.
€ 11.50
SWN012 - Onderzoek naar atomen
9789086642830
Atomen zijn de bouwstenen van alles om ons heen. In een atoom zit de kern met protonen en neutronen. Maar er zijn nog kleinere deeltjes waaruit protonen en neutronen zijn opgebouwd. Die heten quarks. Alles wat wetenschappers over atomen weten, is onderdeel van de atoomtheorie. Deze is ontstaan bij de oude Grieken en wordt vandaag de dag nog steeds verder ontwikkeld.
Dit boek sluit aan op Marie Curie, baanbrekende natuurkundige.
€ 11.50
SWN021 - Albert Einstein, een vriendelijk genie
9789086642847
Albert Einstein is misschien wel de meest invloedrijke wetenschapper en natuurkundige van de 20ste eeuw. Zijn ideeën over tijd en ruimte waren revolutionair. Wereldberoemd zijn de door hem bedachte relativiteitstheorie en de vergelijking E = mc2. Deze beschrijft het verband tussen massa en energie. Toen hij 30 jaar was, werd hij al beschouwd als de grootste wetenschappelijke denker aller tijden.
Dit boek sluit aan op Onderzoek naar energie.
€ 11.50
SWN022 - Onderzoek naar energie
9789086642854
Energie is overal om ons heen. Mensen gebruiken energie, machines gebruiken energie. Energie is er in allerlei vormen, bijvoorbeeld warmte, chemische energie en bewegingsenergie. Er zijn veel verschillende energiebronnen. Mensen zoeken naar het gebruik van nieuwe, duurzame energiebronnen voor de toekomst.
Dit boek sluit aan op Albert Einstein, een vriendelijk genie.
€ 11.50
SWN031 - Jane Goodall, wetenschapster en dierenvriend
9789086642861
Jane Goodall werd geboren in 1934. Ze ontwikkelde zich tot 's werelds bekendste onderzoekster van mensapen, zoals chimpansees. Al klein meisje had ze al een geweldige toewijding en fascinatie voor de natuur en dieren. Haar hele leven deed ze onderzoek naar chimpansees, Ze ontdekte dat deze dieren meer op ons lijken dan we misschien denken...
Dit boek sluit aan op Onderzoek naar dieren.
€ 11.50
SWN032 - Onderzoek naar dieren
9789086642878
Sommige dieren zie je elke dag. Maar er zijn heel veel dieren in de wereld die je nooit zult zien. Dieren in alle soorten en maten en dieren met de meest vreemde eigenschappen die je je kunt voorstellen. Wetenschapper die dieren bestuderen, worden zoölogen genoemd. Ze onderzoeken alles wat interessant is aan deze wonderlijke wezens.
Dit boek sluit aan op Jane Goodall, wetenschapster en dierenvriend.
€ 11.50
SWN041 - Louis Pasteur en het gevecht tegen microben
9789086642885
Louis Pasteur werd geboren in 1822. Hij wordt gezien als de grondlegger van de moderne geneesmiddelen. Hij was een groot onderzoeker. Zo toonde hij aan dat bacteriën ziekten verspreiden. Hij onderzocht vele manieren om bacteriën en andere microben te doden. Dat helpt ons ook nu nog om weer gezond te worden.
Dit boek sluit aan op Onderzoek naar simpele organismen.
€ 11.50
SWN042 - Onderzoek naar simpele organismen
9789086642892
Je kent vast heel veel verschillende soorten levende wezens. Je kunt ze grofweg indelen in twee groepen: planten en dieren. Maar er zijn ook micro-organismen. Die zijn te klein om met het blote oog te zien. We kennen inmiddels bacteriën, gisten, schimmels en virussen. Doordat we meer weten over deze 'simpele organismen' komen we vanzelf ook meer te weten over de meer complexe vormen van leven!
Dit boek sluit aan op Louis Pasteur en het gevecht tegen microben.
€ 11.50
SWN051 - Het weer en meteorologen
9789086642908
Héél lang geleden dachten mensen dat er goden waren die weer bepaalden. Niemand wist hoe je temperatuur, luchtdruk en windsnelheid kon meten. In de zestiende eeuw vond Galileo Galilei de thermometer uit. En kort daarna werd de eerste barometer ontwikkeld om luchtdruk te meten. Tegenwoordig gebruiken meteorologen modernere onderzoeksmiddelen zoals weersatellieten en radar om het weer te onderzoeken en te voorspellen.
Dit boek sluit aan op Onderzoek naar stormen.
€ 11.50
SWN052 - Onderzoek naar stormen
9789086642915
Hoeveel soorten weer heb jij al meegemaakt? In ons leven krijgen we te maken met hitte, kou, regen, storm, donder en bliksem. Sommigen van ons maken zelfs een orkaan of tornado mee! Er zijn veel oorzaken voor de verschillende weersoorten. De bepalende factoren zijn warmte, water en wind. Vandaag de dag helpen slimme meetinstrumenten het weer te voorspellen. Deze instrumenten helpen de mens zich tijdig voor te bereiden op de komst van een grote storm. Wanneer heb jij voor het laatst een grote storm meegemaakt? 
Dit boek sluit aan bij Het weer en meteorologen.
€ 11.50
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv