Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Uitdagend werk in de techniek

Deze serie behoort tot het interessegebied: Techniek & wetenschap, Aarde & heelal
Leeftijdsindicatie: van 9 t/m 12 jaar.

Bij werken in de techniek denken kinderen misschien al snel aan het sleutelen aan motoren of het ontwerpen van machines. Maar er zijn veel meer beroepen die te maken hebben met techniek!

In deze serie ontdekken kinderen spannende en boeiende beroepen, waarvoor techniek onmisbaar is!

Najaar 2018 verschijnen nog 3 delen:
Dierentuinarts, Visual-effects designer voor film en Ruimte-robots ontwikkelen

titelprijsbestel
CNBUWT004 - Dierentuinarts
9789463413817
Hoe repareer je het beschadigde schild van een reuzenschildpad? Wat kan de oorzaak zijn als een penseelzwijn onverwacht gewicht verliest? En hoe voer je een oogoperatie uit bij een olifant? Het gebeurt allemaal in het werk van een dierentuinarts.

In dit boek lees je dat dierenartsen in de dierentuin hard werken om noodsituaties het hoofd te bieden, operaties uit te voeren en een aantal van de zeldzaamste dieren van de wereld gezond te houden. Van de microchip voor een jonge komodovaraan tot een röntgenfoto van de poot van een tijger: dierentuinartsen gebruiken technologie en hun wetenschappelijke vaardigheden om voor grote en kleine dieren in de dierentuin te zorgen. Natuurlijk kom je ook te weten hoe je zelf dierenarts in een dierentuin kunt worden!
€ 16.00
CNBUWT005 - Visual effects designer voor film
9789463413824
In de donkere bioscoop wordt het publiek stil. Een jungle vol met prachtige dieren komt in beeld. Het is moeilijk te geloven, maar de dieren en de jungle zijn niet echt. Elke plant en elk dier op het scherm is ontworpen door een CGI-artist, die computeranimaties maakt.

In dit boek lees je over de mannen en vrouwen die hun vaardigheden op de computer en hun creativiteit gebruiken om computergegenereerde filmfiguren en fantasiewerelden tot leven te brengen. Waar halen deze visual-effectsdesigners hun inspiratie vandaan? Wat doen modelers, riggers en animators? Hoe wordt technologie gebruikt om de emoties van een echte acteur over te brengen op een CGI-personage? En wat is er nodig om schetsen op papier om te zetten in een geweldige kaskraker? Natuurlijk kom je ook te weten hoe je zelf visual effects designer kunt worden!
€ 16.00
CNBUWT006 - Ruimte-robots ontwikkelen
9789463412360
Iedereen houdt zijn adem in. Zou het na tien jaar keihard werken écht lukken? Zal de ruimterobot Curiosity veilig op Mars landen? Dan halen de bouwers en bedenkers van deze bijzondere robot opgelucht adem. Hun robot is veilig en volgens plan meer dan 400 miljoen kilometer van onze aarde geland. Curiosity stuurt de eerste foto’s door die hij op deze planeet gemaakt heeft. Daarmee gaat er een heel nieuwe wereld voor de onderzoekers open...

In dit boek lees je hoe een ruimterobot bedacht, gemaakt en bestuurd wordt. Je leest ook hoe een 'robonaut' ruimtevaartuigen kan repareren in de ruimte. En je ontdekt dat er veel techniek bij het bedenken en maken van een ruimterobot komt kijken. En natuurlijk kom je te weten hoe je zelf een bedenker en bouwer van ruimterobots kunt worden!
€ 16.00
CNSUWT001 - Uitdagend werk in de techniek (serie 6d.)
Deze serie bevat 6 delen:
- Astronaut
- Uitvinder
- Jagen op asteroïden
- Dierentuinarts
- Ruimte robots ontwikkelen
- Visual-effects designer voor film
€ 86.40
CNBUWT001 - Jagen op asteroïden
9789463412353
In 2004 ontdekten sterrenkundigen een asteroïde die zo groot was als een voetbalstadion. Wauw! Maar al gauw werden jagers op asteroïden heel bang. Want deze enorme brok steen in het heelal zou tegen 2029 op de aarde kunnen botsen. Dat zou een enorme ramp zijn! In dit boek lees je of deze ramp ook voorkomen kan worden. Je leest ook waarom sterrenkundigen op asteroïden jagen en wat de speciale ruimtewacht is. En natuurlijk kom je te weten hoe je zelf een asteroïdejager kunt worden!
€ 16.00
CNBUWT002 - Astronaut
9789463412377
3, 2, 1 ...... De Sojoezraket vertrekt naar het ruimtestation ISS. De astronauten aan boord zullen daar pas over twee dagen aankomen. Daarna zullen ze lange tijd aan boord van het ruimtestation wonen en werken. En dat is heel anders dan op aarde! In dit boek lees je wat astronauten doen aan boord van het ISS-ruimtestation. Je leest ook hoe astronauten zich op aarde voorbereiden op hun ruimtereis. En natuurlijk kom je te weten hoe je zelf een astonaut kunt worden!
€ 16.00
CNBUWT003 - Uitvinders
9789463412384
Van het eerste wiel tot en met de modernste robot ... Het is allemaal begonnen met een uitvinding. Maar hoe kom je van een idee tot een nieuw voorwerp? En welke stappen neem je als uitvinder? In dit boek lees je er alles over. Je leest ook waarom uitvinders zo belangrijk zijn en hoe zij kunnen bijdragen aan het beschermen van het milieu. En natuurlijk kom je te weten hoe je zelf een uitvinder kunt worden!
€ 16.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv