Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Waar mensen wonen (MED)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Aarde & heelal, Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 7 t/m 9 jaar.
In de serie Waar mensen wonen wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd wat het betekent om op een bepaalde plek of in een bepaald gebied te wonen. Je leest meer over het landschap, over de bewoners en over waarom ze daar wonen.

Deze serie maakt deel uit van de reeks Mijn Eerste Docu-boek en biedt meer dan 250 boeken voor informatief lezen. De series zijn voor startende lezers de beste basis voor het maken van leeskilometers, woordenschatontwikkeling, informatieverwerking en voor het houden van de eerste boekpresentaties bij de verschillende onderwerpen van Wereld Oriëntatie.

 

De boeken zijn populair door hun heldere kijk op de onderwerpen en het toegankelijke taalgebruik. De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4 en 5, en voor betere lezers in groep 3. 

Kenmerken Mijn Eerste Docu-boek:

  • Meer dan 250 boeken over uiteenlopende onderwerpen
  • Voor lezers in groep 4 en 5 (in Vlaanderen: 2e en 3e leerjaar)
  • Uitermate geschikt voor zwakkere lezers
  • Minder bekende woorden zijn vetgedrukt en worden achterin het boek uitgelegd.

Waar mensen wonen (MED)


De reeks Mijn eerste docu-boek
De uitgebreide reeks Mijn eerste docu-boek omvat meer dan 25 series met in totaal meer dan 200 boeken voor informatief lezen. 
De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4, en voor goede lezers al in groep 3. Doordat deze informatieboeken geïllustreerd zijn met foto's en doordat de onderwerpen op een neutrale, zakelijke toon worden behandeld, zijn ze ook geschikt voor oudere leeszwakke leerlingen in groep 5 en 6.
De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. De leerlingen raken geboeid door de aansprekende onderwerpen, willen meer daarover weten en komen zo tot lezen.
Het lezen van non-fictie draagt - vaak meer dan het lezen van fictie - bij aan de ontwikkeling van woordenschat, kennis van de wereld en informatieverwerking.
Veel series van Mijn eerste docu-boek sluiten prima aan bij het themawerk rond wereldoriënterende onderwerpen. Daardoor vormen de boeken een goed uitgangspunt voor boekpresentaties, spreekbeurten en werkstukjes. Verder bewijzen ze goede diensten bij projecten! Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen.

Gratis klasseposter Mijn eerste docu-boek
Bij de reeks Mijn eerste docu-boek is een poster verkrijgbaar die u in de klas kunt ophangen. Het overzicht van de leesseries en -boeken stimuleert de leerlingen om nog meer boeken uit de reeks te lezen.
De poster heeft A2-formaat en is dubbelzijdig bedrukt. De poster wordt gevouwen verstuurd en is gratis te bestellen (exclusief bijkomende verzendkosten).
titelprijsbestel
MED44 - Waar mensen wonen (serie 6d.)
€ 64.80
MED353 - Wonen langs een rivier
9789461754059
- Waarom wonen mensen graag bij een rivier?
- Is het gevaarlijk om bij een rivier te wonen?
- Lijken huizen bij rivieren op gewone huizen?
In Wonen langs een rivier lees je hoe mensen wonen bij een rivier, hoe rivieren ontstaan, hoe de bewoners zich beschermen tegen overstromingen en hoe de huizen bij een rivier eruitzien.
€ 12.00
MED354 - Wonen in een woestijn
9789461754066
- Waarom wonen mensen in een woestijn?
- Waar vinden bewoners van de woestijn voedsel en water?
- Wat zijn nomaden?
In Wonen in een woestijn lees je hoe mensen wonen in een woestijn, waarom woestijnen op bepaalde plekken zijn ontstaan en hoe de bewoners zich beschermen tegen de hitte.
€ 12.00
MED355 - Wonen aan zee
9789461754073
- Waarom wonen mensen graag aan zee?
- Is het gevaarlijk om bij de zee te wonen?
- Wat zijn de kenmerken van dorpen en steden aan zee?
In Wonen aan zee lees je hoe mensen zich aanpassen aan het wonen aan zee, hoe het landschap er aan de kust uitziet en hoe de kustbewoners zichzelf beschermen tegen overstromingen.
€ 12.00
MED356 - Wonen in een vallei
9789461754080
- Waarom zijn valleien vaak zo dichtbevolkt?
- Is het gevaarlijk om in een vallei te wonen?
- Welke soorten valleien bestaan er?
In Wonen in een vallei lees je hoe mensen zich aanpassen aan het wonen in een vallei, welke soorten valleien er bestaan, hoe de inwoners zichzelf beschermen tegen aardverschuivingen en hoe je kunt reizen in een vallei.
€ 12.00
MED357 - Wonen in een stad
9789461754097
- Waarom liggen zoveel steden aan water?
- Wat zijn de kenmerken van een stad?
- Waarom wonen menen graag in een stad?
In Wonen in een stad lees je hoe mensen wonen in een stad, waarom steden op bepaalde plekken zijn ontstaan en wat de voor- en nadelen zijn van het wonen in een stad.
€ 12.00
MED358 - Wonen op een berg
9789461754103
- Hoe komen bergbewoners aan voedsel en water?
- Hoe zien huizen er in de bergen uit?
- Wat zijn de gevaren als je in de bergen woont?
In Wonen op een berg lees je hoe mensen wonen in de bergen, hoe de huizen in de bergen eruitzien en hoe de mensen zichzelf beschermen tegen de sneeuw en de kou.
€ 12.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv