Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Wereld in nood

Deze serie behoort tot het interessegebied: Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 7 t/m 10 jaar.

In het nieuws gaat het vaak over oorlog, terrorisme, armoede, honger, vluchtelingen, discriminatie en racisme.
In de serie Wereld in nood wordt uitgelegd wat die woorden betekenen.

Maar vooral worden kinderen uitgenodigd om zich in te leven:

Hoe is het om een oorlog mee te maken?
Waardoor worden mensen arm?
Hoe ziet het leven van een asielzoeker eruit?
Is pesten hetzelfde als discriminatie?


Hoewel de boeken realistisch zijn, proberen ze ook gerust te stellen: er zijn hulporganisaties voor arme mensen, vluchtelingen of mensen die gediscrimineerd worden. Daarnaast geeft elk boek ideeën wat een kind zelf kan doen om te helpen.

 

Ten slotte heeft de serie nog een belangrijke boodschap: Word je verdrietig van het nieuws of maak je je zorgen? Praat erover.
Een mooie reden om het gesprek aan te gaan met kinderen over deze onderwerpen.

titelprijsbestel
CNSWIN0A0 - Wereld in nood - serie (4d.)
De serie Wereld in nood bestaat uit 4 delen:
- Armoede
- Vluchtelingen
- Discriminatie
- Oorlog
€ 50.40
CNBWIN001 - Armoede
9789463411578

In het nieuws gaat het vaak over armoede, honger en hulpverleners. Maar hoe is het om arm te zijn? Waardoor worden mensen arm? Hoe kun je arme mensen helpen? En is er bij ons ook armoede? Lees dit boek en je weet het.

€ 14.00
CNBWIN002 - Vluchtelingen
9789463411585

In het nieuws gaat het vaak over vluchtelingen, migranten en asielzoekers. Waarom gaat een vluchteling in een rubberboot de zee op? Hoe ziet het leven van een asielzoeker eruit? En wat is een verblijfsvergunning? Lees dit boek en je weet het.

€ 14.00
CNBWIN003 - Discriminatie
9789463411592

In het nieuws gaat het vaak over discriminatie en racisme. Maar wat betekenen die woorden eigenlijk? Is pesten ook discriminatie? Wanneer is discriminatie gevaarlijk? Kun je er iets tegen doen? Lees dit boek en je weet het.

€ 14.00
CNBWIN004 - Oorlog
9789463411608

In het nieuws gaat het vaak over oorlog, terrorisme en vluchtelingen Maar hoe is het om een oorlog mee te maken? Kun je een oorlog voorkomen? Welke regels gelden er tijdens een oorlog? En welke mensen worden vluchteling? Lees dit boek en je weet het.

€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv