Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

ZOOM!

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

Met deze serie zoom je letterlijk in op de onzichtbare wereld van vogels, insecten, oceaandieren en planten. De vele prachtige macrofoto’s laten dieren en planten zien zoals je ze met het blote oog nooit gezien kunt hebben.

Kinderen leren met deze serie hoe een microscoop en macrofotografie bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar plant en dier. Met veel weetjes en uitdagende fotovragen.

Elk boek sluit af met suggesties voor ouders en leerkrachten om verder in te gaan op het onderwerp uit het boek – met tips om kinderen zelf onderzoek te laten doen naar de natuur.

Recensies
Vogels (door NBD Biblion)
Planten (door NBD Biblion)
Insecten (door NBD Biblion)
Oceaandieren (door NBD Biblion)

ZOOM!


Deze serie gaat in op diverse onderwerpen die genoemd worden in

* kerndoel 40: De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving; en

* kerndoel 41: De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.

De boeken kunnen goed gebruikt worden om de interesse van kinderen op te wekken, om vervolgens zelf verder onderzoek te gaan doen. Anderzijds kunnen de boeken ook prima gebruikt worden voor het verdiepen van kennis over dieren en planten – een groot deel van de informatie zal immers voor het blote oog onzichtbaar blijven!

titelprijsbestel
ZOO400 - ZOOM! (serie 4d.)
In deze 4-delige serie zoom je in op de onzichtbare wereld van:
- Vogels
- Insecten
- Oceaandieren
- Planten

Profiteer nu van de speciale OP=OP prijs. De hele serie voor maar € 30,-!
€ 30.00
ZOO401 - Vogels
9789461750136

Bekijk hoe een kuikentje in zijn ei zit. Kijk door een loep naar de veren van een kolibrie. En zoom in op de lichtgewicht botten van vogels.
De prachtige foto’s laten je de bijzonderste vogels van dichtbij zien.

Met informatie over o.a. snavels, verschillende poten en de kunst van het vliegen.

€ 13.00
ZOO402 - Planten
9789461750143

Leg een bamboestengel onder een microscoop. Neem een kijkje in een vleesetende plant. En zoom in op een stuifmeelkorrel.
De prachtige foto’s brengen je dichter bij het mysterieuze plantenleven dan ooit.

Met informatie over o.a. fotosynthese, giftige planten en schimmels.

€ 13.00
ZOO403 - Insecten
9789461750150

Leg de harige poten van een vogelspin onder de loep. Kijk een libelle diep in zijn ogen. En zoom in op de klauwen van een duizendpoot.
Met prachtige foto's brengt dit boek je dichter bij de meest bijzondere insecten en andere kleine beestjes dan ooit tevoren.

Met informatie over o.a. bijen, camouflage en de levenscyclus van een vleesvlieg.

€ 13.00
ZOO404 - Oceaandieren
9789461750167

Leg de giftige tentakels van een anemoon onder de loep. Ontdek hoe een kegelslak een harpoen afvuurt. En zoom in op de kieuwen van een vis.
Met prachtige foto's brengt dit boek je dichter bij het mysterieuze leven in de diepste oceanen.

Met informatie over o.a. plankton, diepzeemonsters en koraal. 

€ 13.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv