Informatief lezen

De informatieve boeken van Corona zijn onderverdeeld in series voor verschillende interessegebieden en leeftijdsgroepen. Door één of meer interessegebieden en/of leeftijdsgroepen aan te vinken krijgt u een overzicht van alle series die daartoe behoren.
Sommige leesseries vormen samen reeksen. Als u in het verticale menu links een reeks kiest, verschijnen alleen die series in beeld die tot de gekozen reeks behoren.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Zorgen voor je ... (MED)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu, Sport & vrije tijd
Leeftijdsindicatie: van 7 t/m 9 jaar.

Kitty de kat, Koen het konijn, Hanna de hamster en andere huisdieren leren kinderen hoe ze voor hen moeten zorgen. Ze leggen uit waar ze op moeten letten als ze een huisdier uitkiezen, wat ze allemaal nodig hebben om hun huisdier te verzorgen en hoe hun huisdier zich snel thuis zal voelen. Extra aantrekkelijk door de foto's en illustraties die zijn gebruikt.

Deze serie maakt deel uit van de reeks Mijn Eerste Docu-boek en biedt meer dan 250 boeken voor informatief lezen. De series zijn voor startende lezers de beste basis voor het maken van leeskilometers, woordenschatontwikkeling, informatieverwerking en voor het houden van de eerste boekpresentaties bij de verschillende onderwerpen van Wereld Oriëntatie.

 

De boeken zijn populair door hun heldere kijk op de onderwerpen en het toegankelijke taalgebruik. De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4 en 5, en voor betere lezers in groep 3. 

Kenmerken Mijn Eerste Docu-boek:

  • Meer dan 250 boeken over uiteenlopende onderwerpen
  • Voor lezers in groep 4 en 5 (in Vlaanderen: 2e en 3e leerjaar)
  • Uitermate geschikt voor zwakkere lezers
  • Minder bekende woorden zijn vetgedrukt en worden achterin het boek uitgelegd.Recensies
Kitty leert je zorgen voor je kat (door NBD Biblion)
Koen leert je zorgen voor je konijn (door NBD Biblion)
Gonda leert je zorgen voor je goudvis (door NBD Biblion)
Hanna leert je zorgen voor je hamster (door NBD Biblion)
Winnie leert je zorgen voor je paard of pony (door NBD Biblion)
Roef leert je zorgen voor je hond (door NBD Biblion)

Zorgen voor je ... (MED)


De reeks Mijn eerste docu-boek
De uitgebreide reeks Mijn eerste docu-boek omvat meer dan 25 series met in totaal meer dan 200 boeken voor informatief lezen. 
De boeken zijn geschikt om zélf te lezen in groep 4, en voor goede lezers al in groep 3. Doordat deze informatieboeken geïllustreerd zijn met foto's en doordat de onderwerpen op een neutrale, zakelijke toon worden behandeld, zijn ze ook geschikt voor oudere leeszwakke leerlingen in groep 5 en 6.
De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. De leerlingen raken geboeid door de aansprekende onderwerpen, willen meer daarover weten en komen zo tot lezen.
Het lezen van non-fictie draagt - vaak meer dan het lezen van fictie - bij aan de ontwikkeling van woordenschat, kennis van de wereld en informatieverwerking.
Veel series van Mijn eerste docu-boek sluiten prima aan bij het themawerk rond wereldoriënterende onderwerpen. Daardoor vormen de boeken een goed uitgangspunt voor boekpresentaties, spreekbeurten en werkstukjes. Verder bewijzen ze goede diensten bij projecten! Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen.

Gratis klasseposter Mijn eerste docu-boek
Bij de reeks Mijn eerste docu-boek is een poster verkrijgbaar die u in de klas kunt ophangen. Het overzicht van de leesseries en -boeken stimuleert de leerlingen om nog meer boeken uit de reeks te lezen.
De poster heeft A2-formaat en is dubbelzijdig bedrukt. De poster wordt gevouwen verstuurd en is gratis te bestellen (exclusief bijkomende verzendkosten).
titelprijsbestel
MED310 - Gonda leert je zorgen voor je goudvis
9789461751768
- Hoe vaak moet je je goudvis eten geven?
- Wat eten goudvissen?
- Hoe maak je de bak van je goudvis schoon?
Gonda de goudvis leert je hoe je voor je nieuwe goudvis moet zorgen. Ze vertelt je hoe je een goudvis kunt uitkiezen, wat je allemaal nodig hebt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je goudvis zich snel thuisvoelt.
€ 12.00
MED39B - Zorgen voor je ... B (serie 6d.)
Deze deelserie omvat de boeken Bea leert je zorgen voor je vogels, Gerrit leert je zorgen voor je gerbil, Casper leert je zorgen voor je cavia, Kaatje leert je zorgen voor je kippen, Sylvia leert je zorgen voor je slang en Robbie leert je zorgen voor je rat en muis.
€ 64.80
MED347 - Bea leert je zorgen voor je vogels
9789461753083
- Waar kun je het beste een vogel kopen?
- Wat eten vogels?
- Wanneer moet je je vogel naar de dierenarts brengen?
Bea de grasparkiet leert je hoe je voor je nieuwe vogel moet zorgen. Ze vertelt je waar je op moet letten als je een vogel uitkiest, wat je allemaal nodig hebt en hoe je vogel zich snel thuis zal voelen.
€ 12.00
MED348 - Gerrit leert je zorgen voor je gerbil
9789461753090
- Hoe pak je een gerbil op?
- Wat eten gerbils?
- Hoe kun je ervoor zorgen dat je gerbil genoeg beweegt?
Gerrit de gerbil leert je hoe je voor je nieuwe gerbil kunt zorgen. Hij vertelt je waar je op moet letten als je een gerbil uitkiest, wat je allemaal nodig hebt en hoe je gerbil zich snel thuis zal voelen.
€ 12.00
MED349 - Casper leert je zorgen voor je cavia
9789461753106
- Waar kun je het beste een cavia kopen?
- Wat eten cavia's?
- Wanneer moet je je cavia naar de dierenarts brengen?
Casper de cavia leert je hoe je voor je nieuwe cavia moet zorgen. Hij vertelt je waar je op moet letten als je een cavia uitkiest, wat je allemaal nodig hebt en hoe je cavia zich snel thuis zal voelen.
€ 12.00
MED350 - Kaatje leert je zorgen voor je kippen
9789461753113
- Wat eten kippen?
- Hoe kun je ervoor zorgen dat je kippen genoeg bewegen?
- Wanneer moet je je kip naar de dierenarts brengen?
Kaatje de kip leert je hoe je voor je nieuwe kippen moet zorgen. Ze vertelt je waar je op moet letten als je kippen uitkiest, wat je allemaal nodig hebt en hoe je kippen zich snel thuis zullen voelen.
€ 12.00
MED351 - Sylvia leert je zorgen voor je slang
9789461753120
- Wat eten slangen?
- Waar kun je het beste een slang kopen?
- Wanneer moet je je slang naar de dierenarts brengen?
Sylvia de slang leert je hoe je voor je nieuwe slang moet zorgen. Zij vertelt je waar je op moet letten als je een slang uitkiest, wat je allemaal nodig hebt en hoe je slang zich snel thuis zal voelen.
€ 12.00
MED352 - Robbie leert je zorgen voor je rat en muis
9789461753137
- Hoe pak je een rat of muis op?
- Wat eten ratten en muizen?
- Wanneer moet je je rat of muis naar de dierenarts brengen?
Robbie de rat leert je hoe je voor je nieuwe rat of muis moet zorgen. Hij vertelt je waar je op moet letten als je rat of muis uitkiest, wat je allemaal nodig hebt en hoe je rat of muis zich snel thuis zal voelen.
€ 12.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv