Maretak

Onder Maretak vindt u al onze fictieboeken: prentenboeken en leesboeken. Onder leesboeken vindt u zowel AVI-boeken als boeken zonder AVI-normering. 
Ars Scribendi is met de Maretak-series binnen het onderwijs een bekende en geliefde speler, die de waardering heeft van veel kinderen en leerkrachten. Onder Maretak vindt u boeken voor nog-niet-lezers, beginnende lezers, gevorderde lezers, zwakke lezers én excellente lezers.
Met o.a. de Top-series vanaf AVI-start, Boemerang! voor zwakke lezers en de speciale VillA Alfabet-series voor plusleerlingen heeft Maretak een onderscheidend jeugdfonds. Ook vindt u er spannende jeugdseries als De drie ??? en Bureau H2O en prentenboeken.

Maretak-boeken zijn spannend, verrassend, ontroerend, fantasierijk en humoristisch. Want het gaat niet alleen niet om leestechniek, het gaat er vooral om jonge lezers leesplezier ervaren. Onze leus is dan ook:
Groei & bloei leesplezier.

Bestellen
Losse boeken of hele series bestelt u door deze direct in uw winkelwagen te plaatsen. U kunt daarna rusitg verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

2040 - Een verhaal over oorlog en verzet

Deze serie behoort tot het interessegebied: Mens & maatschappij, Geschiedenis
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

Lotte (14) weet het echt wel. Ze moet nodig beginnen aan het schrijven van de toespraak die ze morgen, op 4 mei 2040, moet houden op de Dam in Amsterdam. Bij de groots opgezette herdenking, honderd jaar na de Tweede Wereldoorlog, is zij uitgekozen om iets te zeggen. Vijfhonderd woorden mag ze uitspreken en dat moeten vijfhonderd Perfecte Woorden zijn. Buiten stormt het. Binnen in haar ook. Waar vindt ze de juiste woorden?
  Terwijl Lotte worstelt met de tekst voor haar toespraak, krijgt ze via gesproken berichten hulp van haar oma. Ze moet volgens oma een oude VR-bril opzetten. Lotte zet de bril op en beleeft en leert heel veel. Niet alleen over de Tweede Wereldoorlog en haar familie, maar vooral ook over haar eigen leven en zichzelf.


Dit boek brengt op een subtiele manier je eigen leven in verbinding met het verleden. Het vraagt naar wie je bent en wat je doet. Boeiend van begin tot eind!


Geschreven door Mireille Geus. Zij won in 2006 de Gouden Griffel met haar boek Big
Het verhaal van Lotte is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis: het verzetswerk vanuit de Koepelkerk in Amsterdam. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat in deze kerk het Algemeen Hoofdkwartier van de OD werd gevestigd onder leiding van jhr. Pieter Six. Mireille Geus heeft voor haar boek mede gebruik gemaakt van het familiearchief van de familie Westerveld. Heijmen Westerveld was koster van de Koepelkerk en vervulde een belangrijke rol in die oorlogsjaren.


'
Lotte ontmoet in 2040 de wereld van de Tweede Wereldoorlog. Twee werelden die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, maar samenkomen wanneer het gaat om de werkelijke waarden van het leven. Een boek dat tot nadenken stemt.'
Job Cohen

 

titelprijsbestel
MNBOOV001 - 2040 - Een verhaal over oorlog en verzet
9789043704786
Twee werelden die [...] samenkomen wanneer het gaat om de werkelijke waarden van het leven. Een boek dat tot nadenken stemt.
Job Cohen
€ 14.95
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv