Maretak

Onder Maretak vindt u al onze fictieboeken: prentenboeken en leesboeken. Onder leesboeken vindt u zowel AVI-boeken als boeken zonder AVI-normering. 
Ars Scribendi is met de Maretak-series binnen het onderwijs een bekende en geliefde speler, die de waardering heeft van veel kinderen en leerkrachten. Onder Maretak vindt u boeken voor nog-niet-lezers, beginnende lezers, gevorderde lezers, zwakke lezers én excellente lezers.
Met o.a. de Top-series vanaf AVI-start, Boemerang! voor zwakke lezers en de speciale VillA Alfabet-series voor plusleerlingen heeft Maretak een onderscheidend jeugdfonds. Ook vindt u er spannende jeugdseries als De drie ??? en Bureau H2O en prentenboeken.

Maretak-boeken zijn spannend, verrassend, ontroerend, fantasierijk en humoristisch. Want het gaat niet alleen niet om leestechniek, het gaat er vooral om jonge lezers leesplezier ervaren. Onze leus is dan ook:
Groei & bloei leesplezier.

Bestellen
Losse boeken of hele series bestelt u door deze direct in uw winkelwagen te plaatsen. U kunt daarna rusitg verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

BBF - Best Books Forever


Boeken die je zelf las, die je vader en moeder, je opa en
oma al lazen, boeken die je alle kinderen wilt laten lezen.
Boeken die mooi blijven en die ze gelezen móéten hebben.
Dat zijn Best Books Forever.

Maretak brengt zes klassiekers uit de wereldliteratuur uit in
verkorte versie op leesniveaus M5 tot en met M6. Kinderen
in groep 5 en 6 zullen genieten van de bekende verhalen
en later makkelijker het origineel erbij pakken. Om zeker
de verhalen bij zich te blijven dragen en op hun beurt door
te geven.

Best Books Forever blijven boeien!

Inkijkexemplaar Reis om de wereld in 80 dagenBBF - Best Books Forever

https://youtu.be/BQdRI28cdko
titelprijsbestel
MNSBBF0A1 - Best Books Forever, serie 6-dlg
9789461756695
Serie van 6 klassiekers uit de wereldliteratuur.
€ 54.00
MNBBBF101 - Reis om de wereld in 80 dagen
9789463410007
Niveau: Avi-M6
THEMATITEL KINDERBOEKENWEEK 2019!
De eigengereide Fogg wedt dat hij in 80 dagen de hele wereld kan rondreizen. Waanzin! vinden zijn vrienden en andere Londenaren. Met zijn butler Passepartout gaat Phileas Fogg op reis. Een reis vol avonturen! Zal Fogg zijn weddenschap winnen?

Klassieker uit de wereldliteratuur van Jules Verne, Reis om de wereld in 80 dagen, gecomprimeerd en geschikt gemaakt voor kinderen van nu. Met aansprekende, eigentijdse kleurenillustraties.

AVI M6
Leeftijd: vanaf 9 jaar

Uit de recensie van NBD Biblion:
'Bekend verhaal dat voor het eerst verscheen in 1873 en hierna vaak herschreven en verfilmd is. Deze vertelling is flink ingekort en is herschreven voor de doelgroep (kinderen in groep 5 en 6, AVI-M6). De tekst wordt ondersteund door (vaak grote) kleurrijke illustraties. De hoofdstukken zijn telkens enkele pagina's lang. Leuke uitgave uit de serie 'Best Books Forever'* voor thuis of op school die de lezer mee de wereld én de geschiedenis in neemt.'
€ 10.00
MNBBBF104 - Schateiland
9789463410038
Niveau: Avi-M5
Jim krijgt een oude schatkaart in handen. Met de bevriende dokter en jonker John scheept hij in om de schat te zoeken. Wat zij niet weten is dat hun halve bemanning bestaat uit piraten, die het ook op de schat gemunt hebben. Wie zal er met de buit naar huis gaan?

Klassieker die je gelezen moet hebben van Robert Louis Stevenson, aangepast voor jonge lezers, vol grappige, aansprekende illustraties.
AVI M5
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Uit de recensie van NBD Biblion:
'Deel van de serie 'Best Books Forever', bewerkte internationale klassiekers. Het verhaal is rijkelijk aangevuld met cartoonachtige illustraties.
De Schotse klassieker is vrij bewerkt in het Italiaans door Pierdomenico Baccalario (bekend van de Ulysses Moore-serie) en weer vertaald naar het Nederlands. [...] Het verhaal leest vlot en blijft spannend. Een leuke kennismaking met de beroemde avonturenroman voor kinderen in groep 5 en 6.'


€ 10.00
MNBBBF102 - Robin Hood
9789463410014
Niveau: Avi-E5
Robin Hood is de beste schutter van het bos van Sherwood. Natuurlijk komt hij zijn vrienden te hulp als de gemene graaf van Nottingham weer eens dwarsligt. Maar wie is Robin Hood eigenlijk? Wat is het geheim van zijn afkomst? En wie is dat mooie meisje op wie hij zijn pijlen richt?

Klassieker van Alexandre Dumas.
AVI M5
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Uit de recensie van NBD Biblion:
'Het verhaal wordt door een verteller vertelt, die regelmatig de lezer aanspreekt. Deze wat ouderwetse manier van vertellen, past goed bij het oude verhaal. De opbouw en de lay-out zijn helder: zestien korte hoofdstukken met titels en een goed leesbaar lettertype. Bijna elke bladzijde bevat een verfijnde, kleurige illustratie. Het boek bevat achterin korte informatie over de auteur.'
€ 10.00
MNBBBF105 - Oliver Twist
9789463410045
Niveau: Avi-M5
Oliver is wees. Als hij naar Londen vertrekt om een beter leven te zoeken, valt hij in de handen van de boosaardige Fagin. Die wil een dief maken van de jonge Oliver. Als Oliver probeert zich te ontworstelen aan de greep van de Londense criminelen, ontdekt hij een opzienbarende waarheid over zijn afkomst.

Het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens, geschikt gemaakt voor jonge lezers, helemaal in kleur geïllustreerd.
AVI M5
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Uit de recensie van NBD Biblion:
'De opbouw van het verhaal en de lay-out zijn helder: twaalf korte hoofdstukken met titels en een goed leesbaar lettertype. Bijna elke bladzijde bevat een verfijnde, kleurige illustratie. Het boek bevat achterin korte informatie over de auteur.'
€ 10.00
MNBBBF103 - Hans Brinker, of de zilveren schaatsen
9789463410021
Niveau: Avi-E5
Nederland in de 19e eeuw, dichtgevroren vaarten, een schaatstocht en een wedstrijd. Hans en Geertje hebben het thuis niet breed, vooral sinds hun vader ziek ik. Als er een schaatswedstrijd gehouden wordt lijkt het erop dat zij niet mee kunnen doen, ze hebben immers geen goede schaatsen.

Een schilderachtig verhaal op de dichtgevroren vaarten in Noord-Holland. In het nawoord aandacht voor de legende over de jongen die met zijn vinger een gat in de dijk dichthield

Klassieker van Mary Mapes Dodge.
AVI E5
Leeftijd: vanaf 9 jaar

Uit de recensie van NBD Biblion:
'Een klassiek verhaal van Mary Mapes Dodge, bewerkt voor jonge lezers, AVI-E5. Het taalgebruik is eenvoudig en hier en daar wat ouderwets. Deze toon past wel goed bij de tijdgeest. De historische setting komt duidelijk naar voren in het verhaal. De opbouw en de lay-out zijn helder: tien korte hoofdstukken met titels en een goed leesbaar lettertype. Bijna elke bladzijde bevat een verfijnde, kleurige illustratie.'
€ 10.00
MNBBBF106 - De drie musketiers
9789463410052
Niveau: Avi-M6
D'Artagnan heeft een droom: musketier worden en zich voegen bij de dappere Porthos, Athos en Aramis. Hij gaat op pad om zijn droom waar te maken. Maar een musketier van de Franse koning word je niet zomaar. D'Artagnan komt voor hete vuren te staan, als hij wil bewijzen dat hij het waardig is om de koning te beschermen.

Wie kent het verhaal niet van De drie musketiers? De klassieker van Alexandre Dumas in mooie kleurenversie met grappige illustraties.
AVI M6
Leeftijd: vanaf 9 jaar

Uit de recensie van NBD Biblion:
'Een van de avonturen uit het grote historische epos van Dumas wordt op een leuke, aantrekkelijke maar vooral ook onderhoudende manier verteld. Dat zal de doelgroep (kinderen uit groep 5 en 6) stimuleren het verhaal uit te lezen. Het taalgebruik is vlot en modern, de gekleurde illustraties stoer en humoristisch. Een fraai uitgevoerd boek, onderdeel van de nieuwe serie 'Best Books Forever.'
€ 10.00
MNPBBF0A1 - BBF, aanbieding 3=2
Niveau: Avi-E5
Twee klassiekers en 1 cadeau!

- Hans Brinker of de zilveren schaatsen
- Schateiland
én
- Reis om de wereld in 80 dagen, cadeau!
€ 20.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv