Maretak

Onder Maretak vindt u al onze fictieboeken: prentenboeken en leesboeken. Onder leesboeken vindt u zowel AVI-boeken als boeken zonder AVI-normering. 
Ars Scribendi is met de Maretak-series binnen het onderwijs een bekende en geliefde speler, die de waardering heeft van veel kinderen en leerkrachten. Onder Maretak vindt u boeken voor nog-niet-lezers, beginnende lezers, gevorderde lezers, zwakke lezers én excellente lezers.
Met o.a. de Top-series vanaf AVI-start, Boemerang! voor zwakke lezers en de speciale VillA Alfabet-series voor plusleerlingen heeft Maretak een onderscheidend jeugdfonds. Ook vindt u er spannende jeugdseries als De drie ??? en Bureau H2O en prentenboeken.

Maretak-boeken zijn spannend, verrassend, ontroerend, fantasierijk en humoristisch. Want het gaat niet alleen niet om leestechniek, het gaat er vooral om jonge lezers leesplezier ervaren. Onze leus is dan ook:
Groei & bloei leesplezier.

Bestellen
Losse boeken of hele series bestelt u door deze direct in uw winkelwagen te plaatsen. U kunt daarna rusitg verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Brugboeken

Een doorlopende reeks leesboeken voor groep 7 en 8 en de brugklas. Persoonlijke gevoelens en ervaringen van kinderen komen op een heel herkenbare manier aan de orde. Thema's als jaloezie, je eenzaam voelen, leven met een handicap, verlies en onzekerheid krijgen in de verhalen een gezicht, worden benoembaar. Voor kinderen die met deze problemen worstelen, kan de herkenning een aanknopingspunt vormen voor actieve verwerking of hantering van eigen gevoelens. De verhalen zijn niet te zwaar en bieden een positief perspectief. Achterin ieder boek zijn suggesties voor individuele, groepsgewijze of klassikale verwerking opgenomen. Brugboeken stellen in een boeiende vorm wezenlijke zaken aan de orde. Zij vormen een natuurlijke schakel tussen het kinderverhaal en de jeugdliteratuur.

titelprijsbestel
MNSBRG0A1 - Brugboeken (serie 6d.)
7436956468404
De serie Brugboeken bestaat uit 6 delen: Vingervlug (avi-E6); Gevaar online (avi-E6); Nooit meer muisje (avi-E6); Hoezo geen vrienden? (avi-M7); Laat me! (vai-M7); Gepakt of gepikt? (avi-M7).
€ 62.00
MNBBRG004 - Nooit meer muisje
9789043700726
Niveau: Avi-E6
Auteur: Dorry Roothans - Illustraties: Liset van Laer

Marleen Muys is verhuisd naar de stad. Dat vindt ze al erg genoeg. Maar op school krijgt ze het wel heel moeilijk. In haar nieuwe klas zit Helga, een heel groot meisje. Ze is vreselijk sterk en heeft de leiding over een eigen club, die regelmatig ‘uit winkelen’ gaat. Ze zit Marleen vanaf de eerste dag op haar huid. Omdat ze niemand heeft, probeert Marleen toch bij de club te komen. Maar aan het winkelen wil zij niet meedoen. Met wie moet ze over haar probleem praten? Pas als Helga door Marleen in het ziekenhuis belandt, komt alles naar buiten. Eindelijk begrijpen de meester en Marleens ouders hoe moeilijk Marleen het heeft.

€ 12.50
MNBBRG006 - Gevaar online
9789043703086
Niveau: Avi-E6
Auteur: Anita van den Bogaart - Illustraties: Magda van Tilburg

Annelieke is erg verlegen en heeft geen vriendinnen. Als ze uit eenzaamheid en nieuwsgierigheid begint te chatten, leert ze een leuke jongen kennen: Martijn. Bij hem is ze helemaal niet verlegen. Stiekem chat ze met hem zo vaak ze kan. Na een poosje vraagt Martijn of ze elkaar zullen ontmoeten. Maar dan blijkt alles heel anders te zijn dan Annelieke dacht ...

€ 12.50
MNBBRG007 - Vingervlug
9789043703109
Niveau: Avi-E6
Auteur: Piet van der Waal - Illustraties: Maurice Heerdink

Michael woont alleen met zijn Thaise moeder. Zijn vader heeft hen verlaten en zijn moeder heeft veel verdriet, omdat ze haar ouders mist en geen geld heeft om naar ze toe te gaan. Om een vliegticket voor haar te kunnen betalen, besluit Michael te gaan zakkenrollen. Al snel kan hij het heel goed en niemand betrapt hem. Niemand? Toch wel. Michael wordt heel goed in de gaten gehouden. Maar niet door de politie ...

€ 12.50
MNBBRG008 - Gepakt of gepikt?
9789043703093
Niveau: Avi-M7
Auteur: Ad Bergsma - Illustraties: Peter Nuyten

In het dorp van Jeroen staat een zigeunergezin met twee caravans bij een tankstation. Ze willen graag ergens anders staan, maar niemand wil hen in de buurt hebben. Jeroen en zijn vrienden Simon en Charlotte willen hen helpen en schrijven een brief naar de krant. Dat werkt: de familie mag op een camping bij een boer staan. Als de zigeunerkinderen Esmeralda en Christian bij Jeroen op school komen, worden ze al snel vrienden. Dan gebeurt er iets. Het zigeunergezin krijgt de schuld en moet weer weg. Gelukkig blijven Jeroen, Simon en Charlotte achter hen staan. Toch? Want Jeroen heeft wel iets heel vreemds gezien …

€ 12.50
MNBBRG009 - Laat me!
9789043703963
Niveau: Avi-M7
Auteur: Anita van den Bogaart - Illustraties: Juliëtte de Wit

Alexandra speelt nooit bij andere kinderen, want ze mag nergens naartoe zonder haar ouders. Het liefst tekent ze en dat kan ze heel goed. Ze wil graag meedoen aan de tekenwedstrijd op school, maar ook dat mag niet. Haar ouders vinden leren veel belangrijker. De enige plek waar Alexandra zich vrij voelt, is bij het vennetje in hun eigen stukje bos. Op een dag duikt daar ineens een jongen op. Emanuel heet hij en hij is stiekem over het hek geklommen. Langzaamaan worden ze vrienden. Dan besluit Alexandra om toch met de wedstrijd mee te doen. En dat heeft grote gevolgen ...

€ 12.50
MNBBRG010 - Hoezo geen vrienden?
9789043703970
Niveau: Avi-M7
Auteur: Reina ten Bruggenkate - Illustraties: Helen van Vliet

Wat een ellende: Frederieke moet op kamp. Een week lang optrekken met haar vervelende klasgenoten, die haar buitensluiten omdat ze hoogbegaafd is. Ze vindt er niks aan, en zeker niet als sommige klasgenoten gevaarlijke stunts uithalen bij het spoor en ze iedereen laten beloven dat geheim te houden. Het liefst wil Frederieke naar huis. Tot haar verrassing merkt ze dat ze niet de enige is die zich zo voelt, en ook niet de enige die anders is.

€ 12.50
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv