Maretak

Onder Maretak vindt u al onze fictieboeken: prentenboeken en leesboeken. Onder leesboeken vindt u zowel AVI-boeken als boeken zonder AVI-normering. 
Ars Scribendi is met de Maretak-series binnen het onderwijs een bekende en geliefde speler, die de waardering heeft van veel kinderen en leerkrachten. Onder Maretak vindt u boeken voor nog-niet-lezers, beginnende lezers, gevorderde lezers, zwakke lezers én excellente lezers.
Met o.a. de Top-series vanaf AVI-start, Boemerang! voor zwakke lezers en de speciale VillA Alfabet-series voor plusleerlingen heeft Maretak een onderscheidend jeugdfonds. Ook vindt u er spannende jeugdseries als De drie ??? en Bureau H2O en prentenboeken.

Maretak-boeken zijn spannend, verrassend, ontroerend, fantasierijk en humoristisch. Want het gaat niet alleen niet om leestechniek, het gaat er vooral om jonge lezers leesplezier ervaren. Onze leus is dan ook:
Groei & bloei leesplezier.

Bestellen
Losse boeken of hele series bestelt u door deze direct in uw winkelwagen te plaatsen. U kunt daarna rusitg verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

De drie ???

Aan de kust van Californië, ligt Rocky Beach. Daar wonen de drie jonge detectives Justus Jonas, Bob Andrews en Peter Shaw. Men noemt hen De drie ???, maar waarom...?

Telkens weer staan De drie ??? voor raadsels en raken ze verzeild in een nieuw mysterie dat om oplossing vraagt.

Inkijkexemplaar: Het geheim van de dieren
Neem een voorproefje en bekijk de boektrailer!Het is bekend dat vooral jongens van boeken in series houden. Boeken met duidelijke verhaallijnen, vaart, spanning en een dosis humor. Dat is precies waar De drie ??? aan voldoet. Jongens zullen zich al snel identificeren met de drie ondernemende vrienden uit het zonnige Californië. 
Zelf lezen vanaf ca. 9 jaar, interesseleeftijd 8-10 jaar (groep 5-6). 
Natuurlijk ook voor meisjes die van speuren houden!


De drie ??? is al jaren de bekendste boekenserie in Duitsland. In het Nederlands worden de verhalen worden verteld door bekende kinderboekenschrijvers, zoalos Erik van Os en Elle van Lieshout.
Lees hier recensies op Coole Suggesties.

Recensie NBD: 'Vlot leesbare, avontuurlijke verhalen met voldoende identificatiemogelijkheden voor de doelgroep. Toegankelijk taalgebruik met korte zinnen.'

De drie ???

Spannende verhalen verteld door ervaren en bekende Nederlandse kinderboekenauteurs.
De verhalen hebben veel vaart en humor, ze zijn nergens eng of té spannend.


Leeservaring opbouwen
Het is bekend dat vooral jongens van boeken in series houden. Boeken met duidelijke verhaallijnen, vaart, spanning en een dosis humor. Dat is precies waar De drie ??? aan voldoet. Jongens zullen zich al snel identificeren met de drie ondernemende vrienden uit het zonnige Californië. En dat laat ze lezen!

Het boekenaanbod van niet AVI-genormeerde of methodegebonden fictie, vooral in serievorm, voor jongere jongens – tussen 8 en 10 jaar – is veel geringer dan dat voor meisjes. De boeken van De drie ??? zijn bij uitstek geschikt voor jongens om leeservaring op te bouwen. De lineaire verhaallijnen, actiescènes met drie jongenspersonages, beeldende taal en humor spreken deze groep aan en houden hen gemotiveerd om door te lezen.

Voorlezen en vrij lezen
De boeken zijn zowel geschikt voor voorlezen – vanaf 8 jaar – als voor vrij lezen – vanaf 9 jaar.
De boeken sluiten qua beleving aan bij kinderen van 8 tot ca. 10 jaar. De moeilijkheidsgraad voor technisch lezen ligt rond dat van de gemiddelde leerling in groep 5 en 6. In de boeken worden weliswaar Engelse namen gebruikt, voor personen en plaatsnamen, maar deze leveren nergens een leesmoeilijkheid op voor de jonge lezer. Andere Engelse woorden, die zeer spaarzaam voorkomen, worden altijd in de context uitgelegd.
Lees bijvoorbeeld elke dag een stukje voor en zet de serie in de kast voor vrij lezen.


Activiteiten in de klas
De boekenserie biedt uitgelezen kansen om met de klas aanvullende activiteiten te doen. U kunt daarbij desgewenst gebruik maken van de interactieve, speelse opgezette website in detectivesfeer en een fraaie boektrailer, om ook de interesse van mediageörienteerde kinderen vast te houden.
Een aantal voorbeeldactiviteiten voor u op een rij:

  • Maak kinderen enthousiast voor De drie ??? met de boektrailer en met de previews van de losse delen.
  • Lees elke dag een stukje voor, en zet de serie in de kast voor vrij lezen.
  • Praat over detectives: Wie wil later detective worden en wat moet je daar voor kunnen of doen?
  • Hoe zit een detectiveverhaal in elkaar? Welke personages zijn er? Hoe verloopt het plot?
  • Organiseer een opstelwedstrijdje of schrijfopdracht Het mysterie van ... (en laat kinderen zelf beoordelen/kiezen).
  • Gebruik de lessuggesties bij de leesboeken  (beschikbaar via www.drievraagtekens.nl).
  • Neem vingerafdrukken van elkaar en/of ontwikkel een geheimschrift met de klas.
  • Laat de kinderen een wanted-poster maken met daarop een tekening en beschrijving van een boef.
  • ...

titelprijsbestel
MNPDDV0A1 - De drie ??? 9-delig

Met de 2 nieuwste delen De drie ???, geschreven op op laag AVI, én de 7 reguliere delen, haal je gegarandeerd leesplezier in huis van groep 4 tot groep 6.
De reeks als geheel biedt je:
- oplopend AVI
- steeds grotere boekomvang
- in elk boek een nieuw mysterie
voor groei in leesniveau én leesplezier.

Speciale pakketprijs voor alle delen:
2 x laag AVI De jacht op de dief en Pas op! Toververf!
én 7 reguliere delen.

€ 75.50
MNPDDV0A4 - De drie ??? leescampagne
Organiseer je leescampagne met De drie ???

Het pakket bestaat uit:
2 laag AVI-boeken
3 leesboeken (AVI M5-M6)

Verwerking:
1 schrijfopdracht
1 knutselopdracht
1 quiz (Kahoot of Powerpoint)

Prijsjes voor in de klas:
1 prijzenboek
2 uitdeelprijsjes (detective-experimenteersets)

Promotiemateriaal voor de campagne:
1 klassenposter
1 boektrailer
1 interview met de vertellers

€ 55.00
MNSDDV0A0 - serie De drie ??? compleet, 7 delen
Complete serie van alle 7 dikke De drie ??? met korting!
Inclusief het interactieve Ruzie op de renbaan.

Bestelt u een hele serie? Kies uw gratis extra's onder aan deze pagina*.

*zolang de voorraad strekt

€ 60.00
MNSDDV0A3 - De drie??? - laag AVI
Niveau: Avi-M4
Set van twee delen De drie ??? op AVI M4 en E4.
Voor lezers vanaf 7 jaar of voor zwakke lezers in groep 5. 
Een mooie opstap naar de dikere delen!
€ 20.00
MNPDDV0A0 - Actie 1+1=3
2 superspannende detectives en 1 deel cadeau!

- Ruzie op de renbaan
- Missie Mars
  én
- Het geheim van de dieren, met cadeaustrik!
€ 19.90
MNBDDV108 - De jacht op de dief
9789463412841
Niveau: Avi-M4
Een dief teistert Rocky Beach. Meerdere mensen hebben hem gespot, maar ...
hij ziet er steeds anders uit! Justus, Bob en Peter zoeken het tot op de bodem uit.
€ 11.95
MNBDDV109 - Pas op! Toververf!
9789463412858
Niveau: Avi-E4
De drie ??? doen mee aan een uitvindwedstrijd. Maar hun model wordt gestolen!
Dat laten ze niet op zich zitten. Justus, Bob en Peter verzinnen een list om de dief te ontmaskeren.
€ 11.95
MNBDDV101 - Missie Mars
9789461755025

Er komt een raketbasis in Rocky Beach. Er zullen bemande vluchten naar Mars vertrekken! Alle inwoners kopen dure abonnementen om het allemaal live op tv te zien. Maar hoe komt rood Marszand in Rocky Beach? En waar is de professor die het ruimteschip bouwde? De drie ??? besluiten een kijkje te nemen op de raketbasis. En ze doen een bijzondere ontdekking …

€ 9.95
MNBDDV102 - Sabotage in het Klimpark
9789461755032

Er is een nieuw klimpark geopend. De drie ??? mogen een stukje van de klimroute proberen. Dat loopt bijna slecht af! Iemand saboteert het park. Maar wie? En waarom? Er zit maar één ding op voor De drie ???. ‘Vannacht bewaken wij het klimpark,’ zegt Justus. Het wordt een nacht die ze niet gauw zullen vergeten ...

€ 9.95
MNBDDV103 - Alarm in het Dinopark
9789461755049
De drie ??? gaan met oom Titus naar een Dinopark. Ze kijken er hun ogen uit, vooral bij een enorm skelet. Maar al gauw ontdekken ze vreemde dingen. Waarom is de eigenaar van het park bang? Wie of wat maakt grote pootafdrukken in het zand? De drie ??? besluiten 's nachts de wacht te houden ...

NBD-recensie: 'Detectiveverhaal met een wensvervullende afloop. Veel dialogen, gedrukt in een helder, prettig leesbaar lettertype.'
€ 9.95
MNBDDV104 - Ruzie op de Renbaan
9789461755056

Welk spoor is belangrijk en welk niet? Welke aanwijzgingen moeten De drie ??? volgen? In dit bijzondere deel hebben De drie ??? de hulp van de lezer hard nodig! 
Aan het eind van een aantal hoofdstukken kiezen de kinderen zelf welk spoor Justus, Bob en Peter volgen en bepalen daarmee de loop van het verhaal.
Een belangrijke taak. Maar niet altijd een gemakkelijke, want niet elk spoor leidt tot de ontrafeling van het mysterie!

De drie ??? geloven hun ogen niet. Er staat plotseling een beroemd renpaard bij Justus op het erf! Wie heeft dat daar neergezet? Hun speurwerk brengt De drie ??? naar de renbaan van meneer Rook. Daar begint het avontuur pas goed. Want wat is de rol van de mysterieuze waarzegger meneer Helder? Help De drie ??? dit mysterie op te lossen!

€ 9.95
MNBDDV105 - Het Geheim van de Dieren
9789461755063

De vreemde dierenvriend Anthony Sparks is gestorven. Worden zijn dieren nu zomaar in de steek gelaten? Dat kan Justus niet aanzien. ‘Dat doe je toch niet! Die dieren hebben zorg nodig. Oom Titus, we moeten iets doen!’ Justus is vastbesloten. Maar dan ontdekken De drie ??? dat de dieren een geheim hebben …

Uit de recensie van de bieb: 'Spanning, inbraak, diefstal, zoektochten en door elkaar lopende gebeurtenissen maken dit verhaal lezenswaardig. Veel zwart-witte tekeningen verlevendigen de tekst. Zelfstandig te lezen.'

€ 9.95
MNBDDV106 - Haaieneiland
9789461756008
Niveau: Avi-E5
De drie ??? zijn op Shark Island, waar een piratenfilm wordt opgenomen. Ze kunnen er niet af want er zwemt een gevaarlijk haai rond het eiland! Een ondergrondse gang voert de jongens diep onder de zee, naar een omgekeerde wereld. Wat heeft het schip en de schat van piraat Paul Pimbel hier allemaal mee te maken?
€ 9.95
MNBDDV107 - Een zaak voor superhelden
9789461756015
Niveau: Avi-M6
Justus doet mee in een reclamestunt voor een cornflakes-fabriek. Verkleed als superheld komt hij in actie. Als snel komen De drie ??? erachter dat iemand de actie wil dwarsbomen. Wie brengt het reclameteam in gevaar? Drie, twee, een ... Actie!

Vanaf 9 jaar. Verteld door Peter Vervloed.
€ 9.95
RTL101 - Set van 30 speurboekjes De drie ???

16 Pagina's hersenkrakers voor echte detectives. Gratis* set van 30 speurboekjes.
Exclusief voor scholen, te bestellen bij uw De drie ???-boek of uw De drie ??? boek-met-strik.

* max. 1 set per school

€ 0.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv