Maretak

Onder Maretak vindt u al onze fictieboeken: prentenboeken en leesboeken. Onder leesboeken vindt u zowel AVI-boeken als boeken zonder AVI-normering. 
Ars Scribendi is met de Maretak-series binnen het onderwijs een bekende en geliefde speler, die de waardering heeft van veel kinderen en leerkrachten. Onder Maretak vindt u boeken voor nog-niet-lezers, beginnende lezers, gevorderde lezers, zwakke lezers én excellente lezers.
Met o.a. de Top-series vanaf AVI-start, Boemerang! voor zwakke lezers en de speciale VillA Alfabet-series voor plusleerlingen heeft Maretak een onderscheidend jeugdfonds. Ook vindt u er spannende jeugdseries als De drie ??? en Bureau H2O en prentenboeken.

Maretak-boeken zijn spannend, verrassend, ontroerend, fantasierijk en humoristisch. Want het gaat niet alleen niet om leestechniek, het gaat er vooral om jonge lezers leesplezier ervaren. Onze leus is dan ook:
Groei & bloei leesplezier.

Bestellen
Losse boeken of hele series bestelt u door deze direct in uw winkelwagen te plaatsen. U kunt daarna rusitg verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Orientatie op jezelf en de wereld

Diverse thema's:
Je lichaam, Dieren, Natuur, Heelal
titelprijsbestel
BPRN200 - Pakket Prentenboeken 'Ik en de wereld'
Pakket van 6 prentenboeken bij wereldoriëntatie voor peuters en kleuters.

Inhoud: Dag en nacht in het regenwoud, De allerbeste neuzen en oren, mevrouw Hik en het scheetwolkje, Ik ben Jozefien, Tanden als een tyrannosaurus of een pantser als een ankylosaurus?, Sterren en planeten.
€ 65.00
KNBPRN009 - De Stenenspringer
9789043704816
De Stenenspringer gaat over de vriendschap tussen de Aboriginaljongen Winnie en de kraai Moola. En over de vriendschap die ze sluiten met de dieren die ze onderweg – op hun zoektocht naar water – tegenkomen.

Pauline van Dort maakte er prachtige op Aboriginalkunst gebaseerde illustraties bij.

Fantastisch om deze tekeningen met de kinderen te ontdekken en erover te praten. Daarnaast nodigt het prentenboek uit om met de klas in beweging te komen. Een belangrijk uitgangspunt van de auteur Elsbeth Smulders, docente dansexpressie. Ga het avontuur aan met je klas: hip als een kraai, beweeg als een salamander, kronkel als een slang, spring als een kangoeroe en ren als een emoe!


Kijk voor lesideeën op www.stenenspringer.nl
Kijk in het boek: https://leesplaneet.nl/boek/home/8634423

€ 14.95
BPRN111 - Een dag en nacht in het regewoud
9789462021266

Wat gebeurt er tijdens een etmaal allemaal in het regenwoud? 's Ochtends vroeg gaat de toekan op zoek naar voedsel, 's middags draait de luiaard zich nog eens om en 's avonds komen de vleermuizen tevoorschijn. 

Met haar prachtige - geknipte - illustraties laat Caroline Arnold fragmenten zien uit het leven in het regenwoud. Wat doen de dieren overdag en welke dieren trekken er 's nachts op uit? 

 De bijbehorende feiten en aanvullende informatie over het regenwoud en de dieren maken het boek tot een blijvertje in de boekenkast. 

€ 14.00
BPRN117 - Ik ben Josefien
9789462021495
Ik ben Josefien legt op een speelse manier het verschil uit tussen levende wezens, dieren, zoogdieren en mensen. Geïnspireerd door de wetenschap én de vele schoolbezoeken van de auteur, is dit vrolijk en kleurrijke boek bedoeld om kinderen te helpen zichzelf te herkennen als onderdeel van de natuur. Een mooie introductie tot de biologie! 
€ 14.00
BSEP101 - Sterren en planeten
9789462020900
Ontdek waarom Saturnus ringen heeft, welke planeet het grootst is en waarom kometen staarten hebben. Door de bijzondere vormgeving, originele opzet en leuke feitjes is Sterren en planeten de ultieme manier om de ruimte te verkennen. En achterin het boek vind je in een mooie opbergbox een grote uitneembare poster en lichtgevende stickers om je eigen heelal te creëren. 
€ 14.00
BPRN113 - De allerbeste neuzen, ogen, oren
9789462021419

Veel dieren vinden dat ze de beste neus van de wereld hebben. Of de beste oren, of de beste ogen. Maar wie heeft nou gelijk? Misschien hangt het ervan af wie je bent. En wát je wilt ruiken, horen of zien!

In dit kleurrijke boek strijden dieren met elkaar over wie het beste reukvermogen, zicht en gehoor heeft. Met leuke feitjes en speelse illustraties. 

€ 14.00
BPRN122 - Mevrouw Hik en het Scheetwolkje
9789462021723

Mevrouw Hik, het Scheetwolkje, de Boerenlater, professor Hatsjie en de Gaap-man vormen samen de Onhoudbare Vijf. Ze zitten in ieders lichaam en doen precies wat ze willen, wanneer ze het willen en waar ze het willen. Maar wie van hen is eigenlijk het onhoudbaarst? In dit vrolijke boek gaan ze de strijd met elkaar aan. 

Mevrouw Hik en het Scheetwolkje legt met bizarre personages op een humoristische manier uit hoe het komt dat je soms moet hikken, niezen, gapen, boeren en windjes laten. 

€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv