Maretak

Onder Maretak vindt u al onze fictieboeken: prentenboeken en leesboeken. Onder leesboeken vindt u zowel AVI-boeken als boeken zonder AVI-normering. 
Ars Scribendi is met de Maretak-series binnen het onderwijs een bekende en geliefde speler, die de waardering heeft van veel kinderen en leerkrachten. Onder Maretak vindt u boeken voor nog-niet-lezers, beginnende lezers, gevorderde lezers, zwakke lezers én excellente lezers.
Met o.a. de Top-series vanaf AVI-start, Boemerang! voor zwakke lezers en de speciale VillA Alfabet-series voor plusleerlingen heeft Maretak een onderscheidend jeugdfonds. Ook vindt u er spannende jeugdseries als De drie ??? en Bureau H2O en prentenboeken.

Maretak-boeken zijn spannend, verrassend, ontroerend, fantasierijk en humoristisch. Want het gaat niet alleen niet om leestechniek, het gaat er vooral om jonge lezers leesplezier ervaren. Onze leus is dan ook:
Groei & bloei leesplezier.

Bestellen
Losse boeken of hele series bestelt u door deze direct in uw winkelwagen te plaatsen. U kunt daarna rusitg verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Sprinter 1

Sprinter: een garantie voor mooie boeken voor kinderen in groep 6, met een uitloop naar groep 7.

Finish biedt materiaal bij de serie Sprinter. Zo is er van elk boek een samenvatting (voor de leerkracht), een spannend fragment om voor te lezen en werkbladen voor de leerlingen. Per boek zijn er 2 werkbladen zodat de verwerking ook in de tijd hanteerbaar blijft. Met Finish houdt de leerkracht zicht op de leeservaringen van de leerlingen. Sprinter wordt per serie van 6 boeken uitgegeven. Finish verschijnt per serie in 1 katern.

titelprijsbestel
MSPR100A - Sprinter 1 (serie 5d.)
Deze set bevat de 5 boeken uit Sprinter 1 (Harige poten in de klas; Spierpijn; Zwervers; Dennis is een dief; Ogen dicht, niet kijken!).
€ 47.50
MSPR101 - Harige poten in de klas
9789043700283
Niveau: Avi-E5
Auteur: André Boesberg - Illustraties: Yvonne Jagtenberg

Op weg naar school zijn de kinderen nieuwsgierig naar hun nieuwe juf. Ze valt heel erg mee. Juf Polanen is aardig en maakt grapjes en ze kan heel goed uitleggen. Juf heeft thuis een vogelspin en die neemt ze een keer mee naar school. Na de vakantie is er plotseling weer een andere juf. De directeur reageert wat vreemd op de vragen van de kinderen. Pieter, het slimste jongetje van de klas, belt juf Polanen op. Ze blijkt na klachten van ouders over de spin en over raar lesgeven op non-actief te zijn gezet. Dan besluiten de kinderen voor haar op te komen ...

€ 11.50
MSPR102 - Spierpijn
9789043700252
Niveau: Avi-E5
Auteur: Robbert Jan Swiers - Illustraties: Helen van Vliet

Yvonne is bijna de beste van de klas. Haar allerbeste vriend is Pieter. Samen brengen ze uren achter de computer door. Als Yvonne met haar rapport thuiskomt, heeft haar moeder een verrassing: ze gaan samen een week op vakantie. Maar haar moeder heeft heel rare ideeën over vakantie: hardlopen, fietsen, zwemmen, klimmen en kanoën. Yvonne denkt bij vakantie aan de bibliotheek en de computer, aan Pieter en aan luieren. Yvonne vindt sporten en gymnastiek dom en haar moeder vindt veel weten nergens goed voor …

€ 11.50
MSPR103 - Het rode koffertje
9789043700269
Niveau: Avi-E6
Auteur: Daan van Driel - Illustraties: Liset van Laer

Het is vakantie en Willem verveelt zich. Gelukkig komt zijn vader met een goed idee: ze gaan een bezoek brengen aan Madame Tussaud, een museum in Amsterdam met beelden van beroemde mensen. De dag loopt heel anders dan ze hadden gedacht. Vader wordt in het museum door drie agenten in z’n kraag gegrepen en moet meekomen. Willem gaat een man met een rood koffertje achterna. Lopen, rennen, met de tram; hij heeft er alles voor over om de man niet uit het oog te verliezen. Waarom al die moeite? Wat heeft het rode koffertje daarmee te maken?

€ 11.50
MSPR104 - Zwervers
9789043700306
Niveau: Avi-M6
Auteur: Reina ten Bruggenkate - Illustraties: Liset van Laer

Harries hond Dwarrel moet op hondentraining. Hij luistert niet en maakt alles kapot. Als dat niet verandert, dan moet hij terug naar het asiel. Dat wil Harrie beslist niet. Hij besluit dat hij met Dwarrel moet gaan oefenen. Hij gaat met de hond op pad en Sanne, z’n zusje, gaat mee. Ze stappen een trein in om Dwarrel wat aan vreemde geluiden te laten wennen. En vanaf dat moment gebeurt er van alles. Gelukkig zorgt een aardige zwerver ervoor dat de kinderen ’s avonds weer bij hun ouders terechtkomen. Wat waren die ongerust! En de hond … mag die blijven?

€ 11.50
MSPR105 - Dennis is een dief
9789043700276
Niveau: Avi-M6
Auteur: Marieke Roggeveen - Illustraties: Julius Ros

Marileen en Dennis zijn broer en zus. Ze kunnen niet zo goed met elkaar opschieten. Marileen weet iets wat haar ouders niet weten: Dennis steelt, uit schuren. En waarschijnlijk doet hij nog meer dingen stiekem … Als Dennis gepakt wordt, denkt hij dat Marileen hem verraden heeft. Hij wordt nog gemener tegen haar. Maar zoals Marileen zegt: zusjes verraden nooit hun broer. En als ook Dennis erachter komt dat Marileen zoiets nooit zou doen, wordt hij weer de aardige broer van vroeger.

€ 11.50
MSPR106 - Ogen dicht, niet kijken!
9789043700290
Niveau: Avi-E6
Auteur: Reina ten Bruggenkate - Illustraties: Annet Schaap

Vader en moeder hebben een verrassing voor Joost en Marieke: hun nichtje uit Amerika komt logeren. Joost en Marieke zijn daar eerst helemaal niet blij mee. Ze vinden hun nichtje, Angelina, niet aardig. Ze is opschepperig en ze maakt de barbiepoppen van Marieke kapot. Hier moet maar eens verandering in komen, vinden Joost en Marieke. Ze bedenken een plan om Angelina de stuipen op het lijf te jagen. En dat lukt! Maar het is uiteindelijk iets heel anders waardoor Angelina haar neef en nicht als beste vrienden gaat beschouwen.

€ 11.50
MSPR10F - Finish 1 (bij Sprinter 1)
9789043700375
Auteur: Wim Bosland

Dit katern Finish 1 bevat verwerkingsmateriaal bij de 6 boeken Sprinter serie 1. Met de Finish-bladen kunnen kinderen het verhaal verwerken en hun woordenschat vergroten. En de leerkracht / leesbegeleider houdt zicht op de leeservaringen van de kinderen.

€ 12.90
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv