Maretak

Onder Maretak vindt u al onze fictieboeken: prentenboeken en leesboeken. Onder leesboeken vindt u zowel AVI-boeken als boeken zonder AVI-normering. 
Ars Scribendi is met de Maretak-series binnen het onderwijs een bekende en geliefde speler, die de waardering heeft van veel kinderen en leerkrachten. Onder Maretak vindt u boeken voor nog-niet-lezers, beginnende lezers, gevorderde lezers, zwakke lezers én excellente lezers.
Met o.a. de Top-series vanaf AVI-start, Boemerang! voor zwakke lezers en de speciale VillA Alfabet-series voor plusleerlingen heeft Maretak een onderscheidend jeugdfonds. Ook vindt u er spannende jeugdseries als De drie ??? en Bureau H2O en prentenboeken.

Maretak-boeken zijn spannend, verrassend, ontroerend, fantasierijk en humoristisch. Want het gaat niet alleen niet om leestechniek, het gaat er vooral om jonge lezers leesplezier ervaren. Onze leus is dan ook:
Groei & bloei leesplezier.

Bestellen
Losse boeken of hele series bestelt u door deze direct in uw winkelwagen te plaatsen. U kunt daarna rusitg verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Sprinter 2

Sprinter: een garantie voor mooie boeken voor kinderen in groep 6, met een uitloop naar groep 7.

Finish biedt materiaal bij de serie Sprinter. Zo is er van elk boek een samenvatting (voor de leerkracht), een spannend fragment om voor te lezen en werkbladen voor de leerlingen. Per boek zijn er 2 werkbladen zodat de verwerking ook in de tijd hanteerbaar blijft. Met Finish houdt de leerkracht zicht op de leeservaringen van de leerlingen. Sprinter wordt per serie van 6 boeken uitgegeven. Finish verschijnt per serie in 1 katern.

titelprijsbestel
MSPR200 - Sprinter 2 (serie 6d.)
9789043700672
Auteur: Diverse auteurs - Illustraties: Diverse illustratoren

Deze set bevat de 6 boeken uit Sprinter 2 (Een ekster en een lelijke eend; Net een droom; Ik durf alles!; Geheim contra geheim; Stop de tijd!; Brandtgevaar).

€ 63.95
MSPR201 - Net een droom
9789043700610
Niveau: Avi-E5
Auteur: Anne Takens - Illustraties: Magda van Tilburg

Lisa zit te dagdromen over Wouter, een jongen die eerst bij haar in de klas zat maar nu tegen zijn zin in een internaat woont. Lisa is verliefd op hem. Plotseling stormt haar moeder de kamer binnen: er zijn koekjes van het aanrecht gestolen. Als er daarna nog meer eetbare dingen uit huis verdwijnen, gaat Lisa samen met haar broertje Menno op onderzoek uit. Ze kijken ook bij het vroegere huisje van oma, dat verscholen ligt achter het groen. Daar zien ze nog iets vreemds: het lijkt wel of iemand er geslapen heeft. Wat is er aan de hand? En wat hebben Lisa’s dromen er mee te maken?

€ 11.50
MSPR202 - Een ekster en een lelijke eend
9789043700634
Niveau: Avi-E5
Auteur: Wim Bosland - Illustraties: Mary-Anna de Jong

Jos heeft een heel leuke meester. Hij maakt veel grapjes en rijdt in een rode lelijke eend. Als die op een dag kapotgemaakt wordt, is meester heel boos en denkt hij dat iemand uit de klas het heeft gedaan. Een klasgenootje dat Jos en Rinco bij meesters auto heeft zien staan verdenkt hen ervan. Maar Jos en Rinco hebben het niet gedaan. Dan worden er nog eens stenen op meesters auto gegooid. Jos en zijn vrienden volgen alle mensen die daarbij in de buurt waren. Maar niemand van hen lijkt het gedaan te hebben. Wie dan wel?

€ 11.50
MSPR203 - Brandtgevaar
9789043700658
Niveau: Avi-E5
Auteur: Kees Opmeer - Illustraties: Juliëtte de Wit

Ralf verzorgt allerlei zieke dieren in de kelder van zijn flat. Zijn buurman Brandt vindt dat vies en beweert dat hij door de dieren last van ongedierte heeft. Hij dreigt de huisbaas te waarschuwen als Ralf de dieren niet gauw weghaalt. Ralf is daar erg bang voor, want als de dieren weg moeten gaan ze dood. Uit woede zet hij ‘Brandtgevaar’ op de kelderdeur. Als er in de buurt plotseling honden vergiftigd worden, denkt Ralf dat buurman Brandt daaraan schuldig is. Hij is vastbesloten dit aan de politie te vertellen. Maar heeft hij wel gelijk?

€ 11.50
MSPR204 - Geheim contra geheim
9789043700627
Niveau: Avi-M6
Auteur: A.J. Pleysier - Illustraties: Elly Hees

Jolien woont naast een camping. Ze heeft veel zin in de zomervakantie, want dan komen Evelien en Anne-Marleen daar. Maar als haar vriendinnen er eenmaal zijn is het helemaal niet zo leuk. Ze hebben een geheim en ze willen Jolien absoluut niet vertellen wat het is. En dat terwijl sommige andere kinderen op de camping het wel lijken te weten. Jolien is boos en voelt zich erg buitengesloten. Ze besluit zelf ook iets voor hén geheim te houden, namelijk dat ze een boomhut heeft. En als ze daar in zit en onopgemerkt alles kan zien ontdekt ze wat er zo geheim is …

€ 11.50
Beschikbaar: 01-01-1970
MSPR205 - Ik durf alles!
9789043700665
Niveau: Avi-M6
Auteur: Henk Hokke - Illustraties: Liset van Laer

Als Kevin op zijn nieuwe school komt, wordt hij verliefd op een heel mooi meisje. het blijkt de zus te zijn van Rinze, de aanvoerder van een gemeen clubje. Rinze vertelt Kevin dat zijn zus hem wel leuk vindt, maar dat ze niet van watjes houdt. Om te bewijzen dat hij dat niet is en om bij het clubje van Rinze te mogen horen, moet Kevin een paar opdrachten uitvoeren. Maar het zijn geen gewone opdrachten. Vooral voor de eindopdracht is Kevin doodsbang. Die moet hij uitvoeren bij de levensgevaarlijke zandafgraving. Bij het drijfzand …

€ 11.50
MSPR206 - Stop de tijd!
9789043700641
Niveau: Avi-E6
Auteur: Reina ten Bruggenkate - Illustraties: Lucy Keijser

Job vindt het erg oneerlijk dat andere kinderen uit zijn klas wel nieuwe spullen krijgen en hij niet. Zijn ouders kunnen dat niet betalen. Als Job op een dag in het huis van zijn buurvrouw is, ziet hij een prachtig horloge liggen. Ongezien pikt hij het mee. Hij beschouwt het horloge als een schat en verbergt het goed. Maar is het wel echt zo’n fijn horloge? Er gebeuren ineens allerlei nare dingen. Job is bang dat dat door het horloge komt. Als plots zijn zusje ziek wordt en haar gezondheid snel achteruit gaat, raakt Job in paniek. Want het horloge tikt steeds sneller …

€ 11.50
MSPR20F - Finish 2 (bij Sprinter 2)
9789043700689
Auteur: Wim Bosland

Dit katern Finish 2 bevat verwerkingsmateriaal bij de 6 boeken Sprinter serie 2. Met de Finish-bladen kunnen kinderen het verhaal verwerken en hun woordenschat vergroten. En de leerkracht / leesbegeleider houdt zicht op de leeservaringen van de kinderen.

€ 12.90
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv