Maretak

Onder Maretak vindt u al onze fictieboeken: prentenboeken en leesboeken. Onder leesboeken vindt u zowel AVI-boeken als boeken zonder AVI-normering. 
Ars Scribendi is met de Maretak-series binnen het onderwijs een bekende en geliefde speler, die de waardering heeft van veel kinderen en leerkrachten. Onder Maretak vindt u boeken voor nog-niet-lezers, beginnende lezers, gevorderde lezers, zwakke lezers én excellente lezers.
Met o.a. de Top-series vanaf AVI-start, Boemerang! voor zwakke lezers en de speciale VillA Alfabet-series voor plusleerlingen heeft Maretak een onderscheidend jeugdfonds. Ook vindt u er spannende jeugdseries als De drie ??? en Bureau H2O en prentenboeken.

Maretak-boeken zijn spannend, verrassend, ontroerend, fantasierijk en humoristisch. Want het gaat niet alleen niet om leestechniek, het gaat er vooral om jonge lezers leesplezier ervaren. Onze leus is dan ook:
Groei & bloei leesplezier.

Bestellen
Losse boeken of hele series bestelt u door deze direct in uw winkelwagen te plaatsen. U kunt daarna rusitg verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Sprinter 3

Sprinter: een garantie voor mooie boeken voor kinderen in groep 6, met een uitloop naar groep 7.

Finish biedt materiaal bij de serie Sprinter. Zo is er van elk boek een samenvatting (voor de leerkracht), een spannend fragment om voor te lezen en werkbladen voor de leerlingen. Per boek zijn er 2 werkbladen zodat de verwerking ook in de tijd hanteerbaar blijft. Met Finish houdt de leerkracht zicht op de leeservaringen van de leerlingen. Sprinter wordt per serie van 6 boeken uitgegeven. Finish verschijnt per serie in 1 katern.

titelprijsbestel
MSPR300 - Sprinter 3 (serie 6d.)
9789043700931
Auteur: Diverse auteurs - Illustraties: Diverse illustratoren

Deze set bevat de 6 boeken uit Sprinter 3 (Spoorloos; Kinderen op het menu; Meesterwerk; Vossenjacht; Helemaal te gek!; Niet voor de poes).

€ 63.95
MSPR300A - Sprinter 3 serie (5 dl.)
Niveau: Avi-M6
Meesterwerk, M6
Vossenjacht, E6
Niet voor de poes, E5
Kinderen op het menu, E5
Spoorloos, E5
€ 47.50
Beschikbaar: 01-01-1970
MSPR301 - Spoorloos
9789043700870
Niveau: Avi-E5
Auteur: Tseard Veenstra - Illustraties: Helen van Vliet

Thomas woont op een boerderij. Omdat daar veel te doen is, komt Leoniek meestal bij hem spelen. Op een dag bouwen ze samen een hol van stro in de schuur. Ze vinden het hol lekker spannend, want aan de buitenkant zie je niet dat het er is. Ze beloven elkaar niemand anders ervan te vertellen. Als Leoniek door een nare val de volgende dag te laat op school komt, is de meester chagrijnig en valt hij tegen haar uit. Boos vlucht Leoniek de school uit en ze besluit even af te koelen in het strohol. Maar dan gebeurt er iets waardoor Leoniek niet meer uit het strohol kan. 

€ 11.50
MSPR302 - Kinderen op het menu
9789043700887
Niveau: Avi-E5
Auteur: Martin Scherstra - Illustraties: Harmen van Straaten

Willemein houdt veel van griezelstrips. Ze heeft net een nieuwe over enge plantenwezens, als ze nieuwe buren krijgt. Die zijn raar. Ze verhuizen in het donker en graven grote kuilen in de tuin. Willemein ziet nog meer vreemde dingen en vertelt die aan haar opa. Maar die gelooft haar niet. Willemein houdt echter voet bij stuk: de buren zijn eng. Ze raakt er zelfs steeds meer van overtuigd dat ze wel heel erg lijken op de plantenwezens uit haar griezelstrips. En op het menu van die plantenwezens staan: kinderen.

€ 11.50
MSPR303 - Helemaal te gek!
9789043700917
Niveau: Avi-E5
Auteur: Joke Wit - Illustraties: Pia Dirks

Bernine en haar broertje Sander krijgen de papegaai van oom Rein te logeren: Perry. Ze vinden Perry hartstikke leuk en passen goed op hem. Maar op een dag is Perry plotseling verdwenen. Wat nu? Er komt een advertentie in de krant en moeder looft een beloning uit voor degene die kan vertellen waar Perry is. Maar niemand lijkt het te weten. Als Bernine en Sander zelf op onderzoek uit gaan, komen ze terecht bij een huis waaruit allerlei vreemde geluiden klinken. Het lijken wel allemaal dierengeluiden! Zou Perry gestolen zijn door een dierensmokkelaar? Bernine gaat het huis in …

€ 11.50
MSPR304 - Niet voor de poes
9789043700924
Niveau: Avi-E5
Auteur: Richard Backers - Illustraties: Peter Nuyten

Lola is tot haar grote verdriet haar poes Poema kwijt. Als ze naar Poema gaat zoeken, willen Julio en zijn herdershond Rowald haar wel meehelpen. Onderweg vraagt een klein meisje hun haar bal terug te halen uit de tuin van een groot huis. Eerst bellen ze aan, maar hoewel er wel iemand thuis is, wordt de deur niet opengedaan. Dan besluiten ze stiekem onder de schutting door de tuin in te gaan. Ook Rowald gaat mee. Tot hun schrik en verbazing begint die voor het schuurtje heel hard te blaffen. Het lawaai wordt opgemerkt in het huis en een deur vliegt open. Lola en Julio maken dat ze wegkomen. Maar Julio weet al wat er in het schuurtje zit …

€ 11.50
MSPR305 - Meesterwerk
9789043700894
Niveau: Avi-M6
Auteur: Anita van den Bogaart - Illustraties: Julius Ros

Alissia en Mark zijn wat aan het fietsen en komen langs een verlaten industrieterrein. Er staat een bordje met ‘verboden toegang’. Ze gaan het terrein stiekem toch verkennen en belanden in een kantoortje naast een loods. Hier willen ze hun geheime plek van maken. Plotseling komt er een busje aan. Alissia en Mark verstoppen zich snel en zien twee mannen die een heleboel beren de loods in dragen. Een van die mannen is de meester. Als ze vervolgens ontdekken wat er in al die beren verstopt zit, vragen ze zich af wat de meester daarmee te maken heeft. En dan wordt het gevaarlijk …

€ 11.50
MSPR306 - Vossenjacht
9789043700900
Niveau: Avi-E6
Auteur: Henk Hokke - Illustraties: Annet Schaap

Archibald heeft de juf beloofd een bandje met vogelgeluiden mee te nemen. In alle vroegte gaat hij met een cassetterecorder het bos in en neemt de geluiden op. Plotseling komt hij een meisje tegen: Madeleine. Eerst vraagt ze argwanend wat hij daar doet. Maar als ze hem vertrouwt laat ze hem zien waarom zij daar al zo vroeg komt: er is een vossenhol met jongen. Archibald kijkt zijn ogen uit en belooft het geheim te houden. Maar dan blijkt dat er meer mensen van lijken te weten en dat er een vossenjacht georganiseerd wordt. Vanaf dat moment doen Madeleine en Archibald alles wat ze kunnen om de vossen te redden. Alles.

€ 11.50
MSPR30F - Finish 3 (bij Sprinter 3)
9789043700948
Auteur: Wim Bosland

Dit katern Finish 3 bevat verwerkingsmateriaal bij de 6 boeken Sprinter serie 3. Met de Finish-bladen kunnen kinderen het verhaal verwerken en hun woordenschat vergroten. En de leerkracht / leesbegeleider houdt zicht op de leeservaringen van de kinderen.

€ 12.90
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv