Maretak

Onder Maretak vindt u al onze fictieboeken: prentenboeken en leesboeken. Onder leesboeken vindt u zowel AVI-boeken als boeken zonder AVI-normering. 
Ars Scribendi is met de Maretak-series binnen het onderwijs een bekende en geliefde speler, die de waardering heeft van veel kinderen en leerkrachten. Onder Maretak vindt u boeken voor nog-niet-lezers, beginnende lezers, gevorderde lezers, zwakke lezers én excellente lezers.
Met o.a. de Top-series vanaf AVI-start, Boemerang! voor zwakke lezers en de speciale VillA Alfabet-series voor plusleerlingen heeft Maretak een onderscheidend jeugdfonds. Ook vindt u er spannende jeugdseries als De drie ??? en Bureau H2O en prentenboeken.

Maretak-boeken zijn spannend, verrassend, ontroerend, fantasierijk en humoristisch. Want het gaat niet alleen niet om leestechniek, het gaat er vooral om jonge lezers leesplezier ervaren. Onze leus is dan ook:
Groei & bloei leesplezier.

Bestellen
Losse boeken of hele series bestelt u door deze direct in uw winkelwagen te plaatsen. U kunt daarna rusitg verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Top! 1

Kinderen die net leren lezen genieten van de Top!-boeken. 
De boeken vormen een overgang van het prentenboek naar het leesboek: de illustraties vormen een wezenlijk onderdeel van het verhaal. 
Alle verhalen in deze serie zijn geschreven op AVI-START-niveau. Dat houdt onder meer in: klankzuivere woorden, geen 2-tekenklanken (zoals ie, oe, ui, enz.) en geen 2 medeklinkers naast elkaar. De moeilijkheid van de Top!-boeken lopt op door de toenemende hoeveelheid tekst op een pagina: per serie van 6 boekjes hebben 2 boekjes maximaal 4 regels tekst per bladzijde, 2 boekjes maximaal 6 regels tekst per bladzijde en 2 boekjes maximaal 8 regels tekst per bladzijde. 

De verhalen zijn humoristisch, spannend of sfeervol. Jonge lezers zullen er net zoveel van genieten als van voorleesboeken.

Vanaf 6 weken leesonderwijs!
In de verhalen met maximaal 4 regels tekst is ook de ‘ij’ vermeden, wat ze geschikt maakt voor kinderen die ongeveer 6 weken leesonderwijs hebben gehad. De verhalen met maximaal 6 tot 8 regels tekst kunnen de meeste kinderen lezen na ongeveer 2 maanden leesonderwijs.

Ook zeer geschikt voor kleuters die wat vóór liggen en al kunnen lezen!

titelprijsbestel
MNSTOP0A1 - Top 1 (serie 6d.)
9789043703550
Niveau: Avi-start
Auteur: Diverse auteurs - Illustraties: Diverse illustratoren

Deze set bevat de 6 boekjes uit Top 1 (de bal van toos; oo,wat dom!; de zus van tom; waar is aap?; een bos in de zee en weg van mol).

€ 49.00
MNBTOP101 - de bal van toos
9789043703499
Niveau: Avi-start
Auteur: Henk Hokke - Illustraties: Mark Janssen

Toos is boos, want ze is haar bal kwijt. Al een poos. Zou de bal misschien in het bos zijn? Ze gaat naar het bos en vraagt aan mus of die haar bal gezien heeft. Maar helaas, die weet van niks. Ook mol en haas hebben de bal niet gezien. Maar dan komt toos bij mees. Weet mees waar de bal is?

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 4 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 6 weken leesonderwijs.

€ 8.95
MNBTOP102 - oo, wat dom!
9789043703505
Niveau: Avi-start
Auteur: Erik van Os,Elle van Lieshout - Illustraties: Hugo van Look

Mat is boos op jet en jet op mat. Ze zijn elkaar flink zat. Daarom wil jet weg. Maar ze wil wel de hut hebben. Die is van haar, zegt ze. Mat vindt van niet, dus hij wil ook de hut hebben. Dan wil jet de kar. Of de vis. En zo maken ze alles stuk. Oo, wat dom!

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 6 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 2 maanden leesonderwijs.

€ 8.95
MNBTOP103 - de zus van tom
9789043703512
Niveau: Avi-start
Auteur: Gitte Spee - Illustraties: Daniëlle Schothorst

Tim wil graag naar het bos met tom. Hij wil een tas meenemen met sap en een reep. Maar dan is de reep ineens weg! Waar is hij gebleven? Tim denkt dat tom de reep heeft opgegeten en wordt boos op hem. Tot kim binnenkomt, de zus van tom. Tim is dol op haar. Weet kim waar de reep is?

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 8 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 2 maanden leesonderwijs.

€ 8.95
MNBTOP104 - waar is aap?
9789043703529
Niveau: Avi-start
Auteur: Corine Brouwers - Illustraties: Corine Brouwers

Tim en aap gaan met de bus naar saar. Het is best ver, maar na een poosje zien ze saar staan. Tim stapt uit de bus en geeft saar een roos. Dan lopen ze naar haar huis, terwijl de bus wegrijdt. Maar als ze bij saar zijn, merken ze ineens dat aap er niet is. Oo nee! Waar is aap?

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 4 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 6 weken leesonderwijs.

€ 8.95
MNBTOP105 - een bos in de zee
9789043703536
Niveau: Avi-start
Auteur: Isabel van Duijne - Illustraties: Isabel van Duijne

Sem wil graag met roos de zee op, maar roos blijft liever bij rik. Sem is sip, maar gaat toch, samen met zijn hond puk. Dan ineens is de boot lek! Gelukkig is er een bos in de zee, waar ze snel naartoe gaan. Daar vindt sem een pot, waar hij op zet waar ze zijn. Hij gooit de pot in zee. Wie zal hen redden?

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 6 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 2 maanden leesonderwijs.

€ 8.95
MNBTOP106 - weg van mol
9789043703543
Niveau: Avi-start
Auteur: Viviane Muiser - Illustraties: Pauline Oud

Das wacht op haas. Als haas eindelijk aan komt rennen, hijgt hij dat er iets mis is met mol. Samen gaan ze meteen naar zijn hol. En inderdaad, mol doet heel vreemd. Hij slaat om zich heen en roept: ‘Weg, weg! Ik ben het zat!’ Das en haas snappen er niets van. Wat is er mis met mol?

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 8 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 2 maanden leesonderwijs.

€ 8.95
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv