Maretak

Onder Maretak vindt u al onze fictieboeken: prentenboeken en leesboeken. Onder leesboeken vindt u zowel AVI-boeken als boeken zonder AVI-normering. 
Ars Scribendi is met de Maretak-series binnen het onderwijs een bekende en geliefde speler, die de waardering heeft van veel kinderen en leerkrachten. Onder Maretak vindt u boeken voor nog-niet-lezers, beginnende lezers, gevorderde lezers, zwakke lezers én excellente lezers.
Met o.a. de Top-series vanaf AVI-start, Boemerang! voor zwakke lezers en de speciale VillA Alfabet-series voor plusleerlingen heeft Maretak een onderscheidend jeugdfonds. Ook vindt u er spannende jeugdseries als De drie ??? en Bureau H2O en prentenboeken.

Maretak-boeken zijn spannend, verrassend, ontroerend, fantasierijk en humoristisch. Want het gaat niet alleen niet om leestechniek, het gaat er vooral om jonge lezers leesplezier ervaren. Onze leus is dan ook:
Groei & bloei leesplezier.

Bestellen
Losse boeken of hele series bestelt u door deze direct in uw winkelwagen te plaatsen. U kunt daarna rusitg verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Top! 2

Kinderen die net leren lezen genieten van de Top!-boeken. 
De boeken vormen een overgang van het prentenboek naar het leesboek: de illustraties vormen een wezenlijk onderdeel van het verhaal. 
Alle verhalen in deze serie zijn geschreven op AVI-START-niveau. Dat houdt onder meer in: klankzuivere woorden, geen 2-tekenklanken (zoals ie, oe, ui, enz.) en geen 2 medeklinkers naast elkaar. De moeilijkheid van de Top!-boeken lopt op door de toenemende hoeveelheid tekst op een pagina: per serie van 6 boekjes hebben 2 boekjes maximaal 4 regels tekst per bladzijde, 2 boekjes maximaal 6 regels tekst per bladzijde en 2 boekjes maximaal 8 regels tekst per bladzijde. 

De verhalen zijn humoristisch, spannend of sfeervol. Jonge lezers zullen er net zoveel van genieten als van voorleesboeken.

Vanaf 6 weken leesonderwijs!
In de verhalen met maximaal 4 regels tekst is ook de ‘ij’ vermeden, wat ze geschikt maakt voor kinderen die ongeveer 6 weken leesonderwijs hebben gehad. De verhalen met maximaal 6 tot 8 regels tekst kunnen de meeste kinderen lezen na ongeveer 2 maanden leesonderwijs.

Ook zeer geschikt voor kleuters die wat vóór liggen en al kunnen lezen!

titelprijsbestel
MNSTOP0A2 - Top 2 (serie 6d.)
9789043703772
Niveau: Avi-start
Auteur: Diverse auteurs - Illustraties: Diverse illustratoren

Deze set bevat de 6 boekjes uit Top 2 (kip kaat wil naar zee; tik tik tak; kip is te gek!; de hut in de zon; wat een kat is dat; de boot van mik).

€ 49.00
MNBTOP201 - kip kaat wil naar zee
9789043703710
Niveau: Avi-start
Auteur: Henk Hokke - Illustraties: Mark Janssen

kip kaat wil naar zee. ze wil op een boot. maar mag dat wel? van haan tom? nee! en haan tom is de baas. de baas van de ren. maar op een dag ... daar gaat kip kaat!

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 4 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 6 weken leesonderwijs.

€ 8.95
MNBTOP202 - tik tik tak
9789043703727
Niveau: Avi-start
Auteur: Anneke Scholtens - Illustraties: Nicole Rutten

tik tik. wat is dat? een tik op het raam. dat is gek. is het een mus? of een kat, of een man? tik tik, tik tak. het is er nog. maar wat is het dan?

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 4 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 6 weken leesonderwijs.

€ 8.95
MNBTOP203 - kip is te gek!
9789043703734
Niveau: Avi-start
Auteur: Lida Dijkstra - Illustraties: Willemke Brouwer

oo nee! er gaat een vos naar lam! eet hij lam op? kip weet wat. ze gaat naar dog. hij kan de vos wel aan. kom op, dog! jaag de vos weg! maar dog is veel te duf ...

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 6 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 2 maanden leesonderwijs.

€ 8.95
MNBTOP204 - de hut in de zon
9789043703741
Niveau: Avi-start
Auteur: Isabel van Duijne - Illustraties: Isabel van Duijne

sem en roos gaan weg. fijn naar oom ton. en zijn hut in de zon. kat moos is boos. hij wil ook in de zon! en dus gaat moos mee. maar weet roos of sem dat? nee! en dan gaat er wat mis ...

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 6 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 2 maanden leesonderwijs.

€ 8.95
MNBTOP205 - wat een kat is dat!
9789043703758
Niveau: Avi-start
Auteur: Liesbeth van der Jagt - Illustraties: Peter van Harmelen

sam is sip. kat tom zit op het dak. buur suus weet wel wat. ze gaat er heen met vis. maar tom wil geen vis. hij wil de mus. daar zit suus, in het raam. en ... oo nee, daar gaat ze! met haar gat in de goot ...

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 8 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 2 maanden leesonderwijs.

€ 8.95
MNBTOP206 - de boot van mik
9789043703765
Niveau: Avi-start
Auteur: Helen van Vliet - Illustraties: Helen van Vliet

mik en rop gaan naar zee. fijn met de boot. raaf sam gaat met hen mee. maar dan gaat er wat mis. de boor is lek! gaat hij om? nee, kijk maar! daar is een fee! of is het een vis?

Dit Top-boek heeft per bladzijde maximaal 8 regels tekst. De meeste kinderen kunnen het lezen na ongeveer 2 maanden leesonderwijs.

€ 8.95
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv