Makkelijk lezen

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Aan het front

Deze serie combineert wetenschap, techniek en geschiedenis op een heel bijzondere en interessante manier: binnen de context van oorlogen.

Sta er maar eens bij stil hoeveel invloed oorlogen hebben gehad op onze geschiedenis. En zonder wiskunde, scheikunde, natuurkunde, elektronica en kennis over gezondheid hadden die oorlogen er heel anders uit gezien. Ook nu worden oorlogen bepaald door wetenschappelijke ontwikkelingen.

Van het smeden van zwaarden (scheikunde) tot het bouwen van galleien tijdens de Tachtigjarige Oorlog (techniek). Van psychische trauma’s tijdens WO I (biologie) tot het gebruik van drones in de oorlogvoering van nu (elektronica). Van het afschieten van pijlen (natuurkunde) tot het ontcijferen van codes (wiskunde). Deze serie zal lezers er hoe dan ook bewust van maken, dat wetenschap zowel zijn goede als slechte kanten heeft…

titelprijsbestel
CNBAHF001 - Wiskunde aan het front
9789463413992
Wist je dat oorlog en wiskunde met elkaar te maken hebben? Om een route uit te zetten op zee, uit te rekenen waar een raket precies terecht zal komen, geheime codes van de vijand te kraken… Of om te bepalen hoeveel voorraad munitie en eten een leger nodig heeft en hoe je die snel ter plaatse krijgt. In dit boek lees je waar wiskunde allemaal voor gebruikt wordt in oorlogen, door de geschiedenis heen.
€ 19.00
CNBAHF002 - Biologie aan het front
9789463414005
Wist je dat oorlog en biologie met elkaar te maken hebben? In oorlogen is ontdekt hoe belangrijk hygiëne is voor je gezondheid, hoe je bacteriën kunt bestrijden en hoe je eten voor soldaten lang vers kunt houden. Door die kennis verbeterde de gezondheid van alle mensen. Maar kennis van biologen is ook gebruikt voor wapens die dodelijke ziekten kunnen verspreiden. In dit boek lees je erover.
€ 19.00
CNBAHF003 - Elektronica aan het front
9789463414012
Wist je dat oorlog en elektronica met elkaar te maken hebben? Met radar kun je vliegtuigen van de vijand opsporen – en dan alvast opstijgen voor de tegenaanval. Drones houden de vijand in de gaten, of vuren raketten af. En ‘robots aan het front’ voeren gevaarlijke taken uit, zoals bommen onschadelijk maken. Wordt een oorlog in de toekomst door robots uitgevochten? In dit boek lees je hier allemaal over.
€ 19.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2019 Ars Scribendi Uitgeverij bv