Makkelijk lezen

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Infographics (LWM)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Diversen, Vaardigheden
Leeftijdsindicatie: van 8 t/m 10 jaar.
In de serie Infographics maken nieuwsgierige lezers kennis met deze kleurrijke, leuke en informatieve afbeeldingen.

De boekenseries uit de reeks Lees & Weet Meer zijn bij uitstek geschikt voor het ontwikkelen van algemene kennis, voor boekenpresentaties, werkstukken, en spreekbeurten rond maatschappelijke en wereld oriënterende onderwerpen.

De boeken worden in NBD-recensies geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het taalgebruik. De boeken uit de reeks zijn geschikt voor leerlingen in groep 5 en 6.  

De Lees & Weet Meer boeken bieden voor elk wat wils:

  • Meer dan 100 boeken over uiteenlopende onderwerpen!
  • Voor lezers in groep 5 en 6 (in Vlaanderen: 3e en 4e leerjaar)
  • Vaak ook geschikt voor zwakkere oudere lezers 
  • Met een uitgebreide woordenlijst achterin.


Recensies
Dieren (door NBD Biblion)
Omgeving (door NBD Biblion)
Bevolking (door NBD Biblion)
Het weer (door NBD Biblion)

Infographics (LWM)


De reeks Lees & weet meer
De informatieve boekenseries uit de reeks Lees & weet meer zijn geknipt voor vrij lezen vanaf groep 6. Daarnaast spreken ze vaak ook oudere zwakke lezers (makkelijk lezen) en jongere (hoog)begaafde lezers aan - twee groepen leerlingen die in veel opzichten verschillen, maar die allebei vaak meer gemotiveerd zijn voor informatieboeken dan voor verhalen. Dankzij de vele foto's (de tekst-beeldverhouding is 50 : 50) en de neutrale, zakelijke toon spreken Lees & weet meer-boeken inderdaad een brede leeftijdsgroep aan.
Door het lezen van informatieboeken vergroten kinderen hun algemene kennis en hun woordenschat. Vanaf de middenbouw raken kinderen meer geïnteresseerd in de wereld om hen heen. Voor elk kind zijn er boeken te vinden over iets dat hen boeit!
De boeken van Lees & weet meer zijn bij uitstek geschikt voor boekpresentaties, werkstukken en spreekbeurten rond maatschappelijke en wereldoriënterende thema's, of als verklarend materiaal naast de lesstof. Voor leerkrachten bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen. Elk boek bevat bovendien een lijst met zorgvuldig gekozen weblinks en een woordenlijst.
titelprijsbestel
LWM11 - Infographics (serie 4d.)
€ 50.40
LWM197 - Dieren
9789461752291
Wie eet het meest? Welk dier vliegt het snelst? Van welke dieren zijn er het minst?

In de serie Infographics maken nieuwsgierige lezers kennis met deze kleurrijke, leuke en informatieve afbeeldingen. Dieren gaat over het voedsel, de snelheid, de grootte van dieren, en nog veel meer leuke dierenweetjes.
€ 14.00
LWM198 - Omgeving
9789461752307
Hoeveel water gebruiken mensen per dag in verschillende landen van de wereld? En hoeveel energie verbruikt de tv?

In de serie Infographics maken nieuwsgierige lezers kennis met deze kleurrijke, leuke en informatieve afbeeldingen. Omgeving gaat over watergebruik, elektriciteit en andere dingen die we kennen uit ons dagelijks leven.
€ 14.00
LWM199 - Bevolking
9789461752314
In welk land wonen de meeste mensen? Welke taal wordt het meest gesproken? En zijn er meer jongens of meisjes op de wereld?

In de serie Infographics maken nieuwsgierige lezers kennis met deze kleurrijke, leuke en informatieve afbeeldingen. Bevolking gaat over de talen, religies en leeftijden van mensen op de wereld, en nog veel meer interessante weetjes.
€ 14.00
LWM200 - Het weer
9789461752321
Kijk uit! Waar viel de grootste hagelsteen? Waar komen de meeste orkanen voor?

In de serie Infographics maken nieuwsgierige lezers kennis met deze kleurrijke, leuke en informatieve afbeeldingen. Het weer gaat over regen, hagel, sneeuw, zon, wind, en nog veel meer weerweetjes.
€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv