Online lezen

Leesplaneet
De leesseries en leesboeken op deze pagina zijn óók toegankelijk via Leesplaneet, het online platform voor streaming lezen in het onderwijs.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Dieren-weetjes (Vertel Maar)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 5 t/m 8 jaar.

In deze serie lezen kinderen allerlei dingen over dieren in de natuur. Bijvoorbeeld over het leven van dieren in een groep, voedselketens of bedreigde diersoorten.

De serie Dieren-weetjes maakt deel uit van de reeks Vertel Maar: boeken die bedoeld zijn om met kinderen over de teksten te praten. Elke spread bestaat uit een prachtige, paginagrote foto, een eenvoudige (voor)leestekst en een aantal vertelwoorden, die richting kunnen geven aan een gesprek.

Bovendien biedt Vertel Maar online extra’s! Met de code in het boek kun je de foto’s uit het boek laten zien via een tablet of het digibord. Kinderen kunnen zichzelf laten voorlezen en eenvoudig de bijbehorende filmpjes bekijken die achterin het boek staan.

Elk boek sluit af met een onderzoek of spel dat je in de klas kunt (laten) uitvoeren, een kennistestje en een moeilijke-woordenlijst. 

Dieren-weetjes (Vertel Maar)

De reeks Vertel Maar is speciaal ontwikkeld voor woordenschatverrijking. Woordenschatontwikkeling is een belangrijke voorwaarde voor een beter leesbegrip later.

In de eenvoudige (voor)leesteksten zijn moeilijke woorden dikgedrukt. Achterin het boek worden deze uitgelegd. Maar bovenal zijn alle teksten aangevuld met zogenaamde vertelwoorden. Deze vertelwoorden helpen de begeleider of leerkracht om richting te geven aan een gesprek over het betreffende onderwerp.

Het is bewezen dat door te praten over teksten het leesbegrip wordt vergroot. Door het aanbieden van een rijkere context krijgen woorden meer betekenis.

De serie Dieren-weetjes sluit daarnaast aan bij kerndoel 40: De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.

Alle boeken in deze serie vertellen over dieren in relatie tot elkaar en hun omgeving.

titelprijsbestel
VEM02A - Dieren-weetjes, deelserie 1 (Vertel Maar)
Deze deelserie bestaat uit de volgende delen:

- Samen sterk
- Wie eet wat?
- Nachtdieren
€ 51.30
VEM104 - Samen sterk!
9789461755711

Wil jij weten hoe dieren in een groep leven?
Dan is dit een boek voor jou!

In de serie Dieren-weetjes lees je over de natuur:
- Wat is een roedel?
- Hoe jagen dolfijnen?

In dit boek kom je het te weten, en nog veel meer. Met mooie foto's!

€ 19.00
VEM105 - Wie eet wat?
9789461755728
Wil je weten wat dieren graag eten? En wat er met de restjes gebeurt? Dan is dit een boek voor jou!

In de serie Dieren-weetjes lees je over dieren in de natuur. Dit boek gaat over de voedselketen: dieren en planten die elkaar als voedsel nodig hebben.

- Weet jij wat een carnivoor is?
- Of hoe een paddenstoel leeft?

In dit boek kom je het te weten, en nog veel meer. Met mooie foto's!
€ 19.00
VEM106 - Nachtdieren
9789461755735
Wil jij weten waarom veel dieren 's nachts wakker zijn? Dan is dit een boek voor jou!

In de serie Dieren-weetjes lees je over de natuur.
- Hoe vangt een uil een muisje?
- Waar slaapt een vleermuis?

In dit boek kom je het te weten, en nog veel meer. Met mooie foto's!
€ 19.00
VEM02A - Dieren-weetjes, deelserie 2 (Vertel Maar)
Deze deelserie bestaat uit de volgende delen:

- Dieren in gevaar
- Dierenpraatjes
- Leeft het?
€ 51.30
VEM111 - Dieren in gevaar
9789461755827
Sommige dieren zijn in gevaar. Er zijn er nog maar weinig van! Reuzen-panda's, neushoorns... Ben jij benieuwd hoe die bedreigde dieren worden beschermd? Dan is dit een boek voor jou!
€ 19.00
VEM112 - Dierenpraatjes
9789461755834
Bijen kunnen dansen. Vlinders lokken elkaar met hun geur. Een inktvis verstopt zich heel slim... Ben jij benieuwd hoe dieren elkaar iets vertellen? Dan is dit boek voor jou!
€ 19.00
VEM113 - Leeft het?
9789461755841
Jij leeft. Planten en dieren ook. Stenen en zand leven niet. Je stoel ook niet! Alles wat leeft kan bewegen en groeien. En jonkies krijgen! Ben jij benieuwd naar alles wat leeft? Dan is dit boek voor jou!
€ 19.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv