Online lezen

Leesplaneet
De leesseries en leesboeken op deze pagina zijn óók toegankelijk via Leesplaneet, het online platform voor streaming lezen in het onderwijs.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Maak je eigen machines

Deze serie behoort tot het interessegebied: Techniek & wetenschap
Leeftijdsindicatie: van 8 t/m 10 jaar.

Twee kleine robots, Robbie en Robine, zijn de hele dag in hun werkplaats bezig met het onderzoeken van de werking van ‘simpele machines’, nuttige (en minder nuttige) apparaten. Ze ontwerpen deze zelf ook! Op inzichtelijke en creatieve wijze legt Maak je eigen machines de natuurkundige werking uit van technische apparaten die tillen, rijden en rollen. Foto’s leggen de verbinding met de wereld om ons heen.

titelprijsbestel
ROB200 - Maak je eigen machines (serie 3d.)
De complete serie: Takelen met Robbie en Robine, Racen met Robbie en Robine en De berg op met Robbie en Robine.
€ 35.10
ROB201 - Takelen met Robbie en Robine
9789461753502

Hoe kun je zware gewichten met gemak optillen? Gewoon, met een katrol. En hoe maak je zelf een katrol? Heel eenvoudig. Let goed op hoe Robbie en Robine een katrol maken. Dan kun je het zelf ook!

€ 13.00
ROB202 - Racen met Robbie en Robine
9789461753519

Wielen die draaien rond een as zijn echt superhandig. Met wielen kun je iets zwaars verplaatsen. Bijvoorbeeld jezelf! Maar wielen en assen vind je echt overal. In kermisattracties, in gereedschap en in het slot van de deur. Let goed op hoe Robbie en Robine wielen maken. Dan kun je het zelf ook!

€ 13.00
ROB203 - De berg op met Robbie en Robine
9789461753526

Iets naar boven dragen is zwaar! Hoe steiler de helling, hoe zwaarder. Dus… hoe minder steil de helling, hoe lichter! Met hellingen kun je leuke dingen doen: glijbaantje spelen, een roltrap bouwen, een knikkerbaan maken... Let goed op hoe Robbie en Robine dat doen. Dan kun je het zelf ook!

€ 13.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv