Online lezen

Leesplaneet
De leesseries en leesboeken op deze pagina zijn óók toegankelijk via Leesplaneet, het online platform voor streaming lezen in het onderwijs.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Mijn leven, jouw leven

Deze serie behoort tot het interessegebied: Mens & maatschappij
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

Het leven van kinderen is niet altijd zo zorgeloos als we zouden willen. Sommige kinderen hebben te maken met ingewikkelde cultuur- en generatieverschillen of problemen in de familie. Andere kinderen zitten met zichzelf overhoop en kampen met faalangst, een laag zelfbeeld of hun seksualiteit. De serie Mijn leven, jouw leven neemt deze problemen zeer serieus en geeft veel tips om met de problemen om te gaan.

Daarnaast staan verspreid door het boek vragen die kinderen laten nadenken over verschillende ingewikkelde kwesties. Om de discussie op gang te helpen, geven steeds twee kinderen een tegengestelde mening. Dit benadrukt dat er geen goede of foute antwoorden zijn en helpt kinderen om met elkaar in gesprek te gaan.

titelprijsbestel
CNBMJL001 - Omgaan met faalangst
9789463413787
Als je faalangst hebt, ben je vaak bang dat je iets niet kunt, of (zie je wel!) verkeerd doet. Bijvoorbeeld op school. Faalangst geeft stress. Je durft dan ook geen nieuwe dingen aan te pakken. Dat is jammer! In dit boek lees je waar faalangst vandaan komt en hoe je je angst kunt overwinnen.
€ 15.00
CNBMJL002 - Hoe is het om homo, lesbisch of bi te zijn?
9789463413794
Seksualiteit gaat over seks en relaties, maar ook over normen en waarden. Wat is jouw seksuele voorkeur, wat verwachten je familie en vrienden (denk je) en hoe kun je daarmee omgaan? In dit boek lees je hoe het is als je homo, lesbisch of biseksueel bent. Jij, of een van je vrienden. Het is altijd belangrijk om trots te zijn op wie je bent!
€ 15.00
CNBMJL003 - Omgaan met cultuurverschillen
9789463413800
Wat je eet, de kleding die je draagt, hoe je met elkaar omgaat, je geloof, de normen en waarden waar je je aan houdt: dat hoort allemaal bij je cultuur. In een multiculturele samenleving hebben je buren misschien andere gewoontes dan jij. In dit boek lees je over vooroordelen, hoe het is om ‘tussen twee culturen’ te leven en hoe belangrijk het is om respect en begrip voor elkaar te hebben.
€ 15.00
CNSMJL0A1 - Mijn leven, jouw leven (deelserie 3 delen)
7436956471473
Deze deelserie bevat 3 titels uit de serie Mijn leven, jouw leven: Omgaan met cultuurverschillen, Hoe is het om homo, lesbisch of bi te zijn? en Omgaan met faalangst.
€ 40.50
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2019 Ars Scribendi Uitgeverij bv