Online lezen

Leesplaneet
De leesseries en leesboeken op deze pagina zijn óók toegankelijk via Leesplaneet, het online platform voor streaming lezen in het onderwijs.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Science in Actie

Deze serie behoort tot het interessegebied: Techniek & wetenschap, Aarde & heelal, Mens & maatschappij, Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

De mens is een ingewikkeld schepsel. Enerzijds brengt de mens zijn medemens en de aarde serieus in gevaar; anderzijds is het ook aan de mens om de problemen weer op te lossen.

In de serie Science in actie lezen kinderen welke problemen de mens (heeft) veroorzaakt: klimaatverandering, bedreiging van de biodiversiteit en criminaliteit. De serie neemt de problemen erg serieus en vraagt zich in elk boek af: kan de wetenschap hier eigenlijk nog wel wat tegen doen?

Wint de wetenschap?

De boeken in deze serie maken echter duidelijk dat wetenschap niet alleen kan dingen kan constateren, maar ook kan veranderen! Onderzoek en wetenschap vechten terug!

In heldere taal worden de problemen en mogelijke oplossingen duidelijk uitgelegd. Elk boek sluit af met een tijdlijn met wetenschappelijke doorbraken en een uitgebreide woordenlijst, waarin moeilijke woorden nog eens worden uitgelegd.

titelprijsbestel
CNSSIA0A0 - Science in Actie - serie (6 delen)
7436956463461
Serie Science in Actie (6 delen) bevat de titels:

- Science in Actie tegen klimaatverandering
- Science in Actie voor bedreigde diersoorten
- Science in Actie tegen misdaad
- Science in Actie tegen ziekten
- Science in Actie voor een duurzame wereld
- Science in Actie tegen natuurrampen
€ 102.60
CNSSIA0A1 - Science in Actie - deelserie 1 (3 delen)
7436956463478
Serie Science in Actie (3 delen) bevat de titels:

- Science in Actie tegen klimaatverandering
- Science in Actie voor bedreigde diersoorten
- Science in Actie tegen misdaad
€ 51.30
CNSSIA0A2 - Science in Actie - deelserie 2 (3 delen)
7436956463485
Serie Science in Actie (3 delen) bevat de titels:

- Science in Actie tegen ziekten
- Science in Actie voor een duurzame wereld
- Science in Actie tegen natuurrampen
€ 51.30
CNBSIA001 - Science in Actie tegen klimaatverandering
9789463412551
In dit boek lees je wat broeikasgassen zijn en hoe CO2 en methaan ontstaan. Welke gevolgen heeft het broeikaseffect voor ons klimaat en wat kunnen we doen om het te stoppen? Waarom is het zo moeilijk om nieuwe vormen van energie te vinden? Wat gebeurt er met onze planeet als we niets doen?

Wetenschappers over de hele wereld komen in actie tegen de gevolgen van klimaatverandering. De wetenschap bedenkt steeds nieuwe technieken. Kunnen we de toekomst van onze planeet nog redden?
€ 19.00
CNBSIA002 - Science in Actie voor bedreigde diersoorten
9789463412568
In dit boek lees je hoe mensen tienduizenden diersoorten in gevaar brengen. Waarom stoppen we niet met milieuvervuiling, overbevissing en de jacht op beschermde dieren? Er bestaan geen eenvoudige oplossingen voor deze problemen...

Wetenschappers over de hele wereld komen in actie om te voorkomen dat bedreigde diersoorten uitsterven. De wetenschap bedenkt steeds nieuwe technieken. Kunnen we in de toekomst de dieren toch nog redden?
€ 19.00
CNBSIA003 - Science in Actie tegen misdaad
9789463412575
In dit boek lees je hoe wetenschappers bewijsmateriaal verzamelen na een misdrijf. Ze onderzoeken moordwapens, bloedsporen en databanken. Vinden ze genoeg bewijs om een crimineel achter de tralies te krijgen? En kunnen ze ook misdaden voorkómen?

Wetenschappers over de hele wereld komen in actie tegen misdaad, van diefstal tot moord. De wetenschap bedenkt steeds nieuwe technieken. Kunnen we in de toekomst elke misdaad oplossen?
€ 19.00
CNBSIA004 - Science in Actie tegen ziekten
9789463412582
In dit boek lees je wat wetenschappers onderzoeken om ziekten de baas te worden. Welke nieuwe medicijnen zijn nodig? Hoe zit DNA in elkaar? Wat gebeurt er bij een orgaantransplantatie? Hoe kun je een operatie veiliger uitvoeren?

Wetenschappers over de hele wereld komen in actie om ziekten te bestrijden. De wetenschap bedenkt steeds nieuwe technieken. Kunnen we in de toekomst ook medicijnen ontwikkelen tegen nieuwe ziekten?
€ 19.00
CNBSIA005 - Science in Actie voor een duurzame toekomst
9789463412599
In dit boek lees je dat we steeds meer energie gebruiken en waarom dat een probleem is. De energievoorraden van de aarde raken op, de milieuvervuiling wordt erger. Welke alternatieven zijn er? Zijn andere energiebronnen schoon, veilig en betaalbaar? Ziet iedereen het probleem eigenlijk wel?

Wetenschappers over de hele wereld komen in actie om de energiecrisis op te lossen. De wetenschap bedenkt steeds nieuwe technieken. Hebben we in de toekomst nog genoeg energie, zonder veel schade voor de aarde?
€ 19.00
CNBSIA006 - Science in Actie tegen natuurrampen
9789463412605
In dit boek lees je dat mensen vroeger bang waren voor een natuurramp, omdat ze geen idee hadden hoe het kwam. Wetenschappers ontdekten wat het weer, het klimaat en het binnenste van de aarde ermee te maken hebben. Met welke maatregelen kan de schade van natuurgeweld beperkt blijven?

Wetenschappers over de hele wereld komen in actie om natuurrampen beter te voorspellen en waarschuwingssystemen te ontwikkelen. De wetenschap bedenkt steeds nieuwe technieken. Kunnen we ons in de toekomst goed genoeg beschermen tegen natuurrampen?
€ 19.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv