Online lezen

Leesplaneet
De leesseries en leesboeken op deze pagina zijn óók toegankelijk via Leesplaneet, het online platform voor streaming lezen in het onderwijs.

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Track en trace in het dierenrijk

Deze serie behoort tot het interessegebied: Techniek & wetenschap, Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 14 jaar.

Om de dierenwereld goed te kennen en te begrijpen, doen wetenschappers al jarenlang onderzoek naar dieren. Door observaties hebben we steeds meer soorten leren (her)kennen, begrijpen we het gedrag van dieren beter en kennen we hun reisroutes. Door tellingen weten we bovendien precies welke dieren met uitsterven worden bedreigd.

Hoewel… dat observeren en tellen is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er steeds meer technische snufjes beschikbaar die ons kunnen helpen. In Track en trace in het dierenrijk lezen kinderen er alles over!

De serie vertelt in zeer toegankelijke taal waarom en hoe we dieren volgen en welke technologie ons daarbij helpt. De diverse voorbeelden uit de praktijk, interessante weetjes en mooie foto’s boeien tot de laatste bladzijde. Bovendien worden kinderen uitgedaagd om zelf mee te doen! Met links naar actuele websites en apps kunnen zij zelf aan de slag met het volgen van dieren.

titelprijsbestel
CNSTTD0A0 - Track en trace in het dierenrijk (serie 5d.)
Deze serie bestaat uit de volgende 5 delen:
- Taxonomie van dieren
- Het gedrag van dieren
- Het tellen van dieren
- De trek van dieren
- Bedreigde diersoorten
€ 72.00
CNBTTD001 - Taxonomie van dieren
9789463412438

Er leven op aarde wel een miljoen verschillende soorten dieren. En dat zijn ze nog lang niet allemaal! Regelmatig ontdekken we een nieuwe diersoort. De indeling van dieren in soorten noem je een taxonomie. In dit boek lees je welke manieren er zijn om verschillende soorten te herkennen en welke technische snufjes we daarvoor gebruiken.

€ 16.00
CNBTTD002 - Het gedrag van dieren
9789463412445

Het is lastig om het gedrag van dieren in het wild te onderzoeken. Zeker als ze alleen ’s nachts wakker zijn, of hoog in een boom leven. Ook passen dieren hun gedrag vaak aan zodra ze mensen zien of ruiken. In dit boek lees je welke technische snufjes we daarom gebruiken om dierengedrag te bestuderen.

€ 16.00
CNBTTD003 - Het tellen van dieren
9789463412452

Waarom tellen we dieren en hoe pakken we dat aan? Sommige dieren komen alleen ’s nachts tevoorschijn. Andere dieren zijn heel bang voor mensen. Hoe weten we hoeveel dieren van één soort er nog zijn? In dit boek lees je welke technische snufjes we gebruiken om allerlei soorten dieren te tellen.

€ 16.00
CNBTTD004 - De trek van dieren
9789463412469

Waarom reizen sommige dieren zo ver? En welke reisroutes kiezen ze? Als we dat weten, kunnen we kwetsbare dieren en hun leefgebieden beter beschermen. In dit boek lees je welke technische snufjes we gebruiken om de trek van dieren te bestuderen.

€ 16.00
CNBTTD005 - Bedreigde diersoorten
9789463412476

Duizenden diersoorten op de wereld zijn in gevaar. Als we niet oppassen, sterven ze uit. In dit boek lees je wat mensen verkeerd doen, maar ook wat er gedaan wordt om bedreigde diersoorten te beschermen.

€ 16.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv