Pluslezen

Bestellen
Wilt u een boek of een serie bestellen, dan kunt u dit direct in uw winkelwagen plaatsen en verder kijken. Als u uw keuze(s) hebt gemaakt kunt u uw bestelling, na het invullen van uw persoonsgegevens, versturen. Maak daarvoor in het menu de keuze Bestellen en vervolgens Bestelling versturen.

Van klein naar groot (DJO)

Deze serie behoort tot het interessegebied: Natuur & milieu
Leeftijdsindicatie: van 10 t/m 12 jaar.
In deze serie wordt de levenscycli van verschillende diergroepen onder de loep genomen, waarbij gekeken wordt naar de verschillende fasen van hun leven en de verbazingwekkende manier waarop ze leven en zich voortplanten.

Van klein naar groot (DJO)


De reeks 
De Jonge Onderzoeker 
De Jonge Onderzoeker
 is een reeks leesseries met in totaal tientallen informatieboeken. De boeken zijn in de eerste plaats geschikt voor kinderen van 10-13 jaar die zich in een onderwerp willen verdiepen. Door de diversiteit vinden vrijwel alle kinderen wel boeken over onderwerpen die hen boeien of waar ze nieuwsgierig naar zijn, óók kinderen die minder door fictie worden aangesproken.
Elk boek gaat over een duidelijk afgebakend onderwerp en leent zich daardoor goed voor boekpresentaties, werkstukken en spreekbeurten, of als verdiepend materiaal naast de wereldoriëntatie-lesstof. Voor leerkrachten bieden de boeken aanvullende informatie bij de behandeling van specifieke onderwerpen. Elk boek bevat bovendien een lijst met zorgvuldig gekozen weblinks en een woordenlijst.

Info+-kopieerbundel
Bij de meeste series uit de reeks De Jonge Onderzoeker is een Info+-kopieerbundel verkrijgbaar.

De Info+-kopieerbundels bevatten bij elk boek uit een serie twee A4-werkbladen met opdrachten op het gebied van:
* woordenschatopbouw (deels speelse opdrachten zoals puzzels);
* studievaardigheden (o.a. oefeningen in het gericht zoeken op internet en in het voorbereiden van een presentatie over het boek).
Van alle werkbladen is ook een één-op-één antwoordenblad opgenomen waarmee de leerlingen hun eigen werk kunnen nakijken.

Klik hieronder voor voorbeelden van het Info+-materiaal (bij een andere serie uit de reeks De Jonge Onderzoeker):
Leven in een ... (DJO) Info+ opdrachten
Leven in een ... (DJO) Info+ antwoorden
titelprijsbestel
DJO02 - Van klein naar groot (serie 6d.)
€ 75.60
DJO208 - De levenscyclus van zoogdieren
9789055660445
Zijn er zoogdieren die eieren leggen?
Waarom hebben baby's een flexibele schedel?
Wat is zogen?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in De levenscyclus van zoogdieren. Elk zoogdier groeit voor zijn geboorte in het lichaam van zijn moeder, een van de dingen die een zoogdier een zoogdier maken. In dit boek wordt gekeken naar de manier waarop zoogdieren worden geboren, groeien, zich voortplanten en sterven. Daarnaast wordt uitgelegd hoe hun levenswijze is verbonden met hun leefgebied.

In de reeks De Jonge Onderzoeker worden veel vragen behandeld die jongeren vaak stellen. Elk hoofdstuk begint met een vraag waarop dan het antwoord wordt gegeven. In de serie Van klein tot groot wordt de levenscyclus van verschillende diergroepen onder de loep genomen, waarbij gekeken wordt naar de verschillende fasen van hun leven en de verbazingwekkende manier waarop ze leven en zich voortplanten om de soort in stand te houden.

Elk boek in deze reeks omvat:
prachtige foto`s van zoogdieren in hun eigen leefomgeving
bijzondere feiten en weetjes
onderverdeling in soorten
een verklarende woordenlijst en register
€ 14.00
DJO209 - De levenscyclus van insecten
9789055660452
Waarom vervellen insectenlarven?
Wat is een chorion?
Hoe veroveren insecten een partner?

De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in De levenscyclus van insecten. Elk insect komt als een larve of nimf uit een eitje, dit is een van de kenmerken van een insect.
In dit boek wordt gekeken naar de manier waarop insecten worden geboren, groeien, zich vermenigvuldigen en sterven. Daarnaast wordt uitgelegd hoe hun levenswijze is verbonden met hun leefgebied.
In de reeks De Jonge Onderzoeker worden veel vragen behandeld die jongeren vaak stellen. Elk hoofdstuk begint met een vraag waarop dan het antwoord wordt gegeven.

In de serie Van klein naar groot wordt de levenscyclus van verschillende diergroepen onder de loep genomen, waarbij gekeken wordt naar de verschillende fasen van hun leven en de verbazingwekkende manier waarop ze leven en zich voortplanten om de soort in stand te houden.
€ 14.00
DJO210 - De levenscyclus van reptielen
9789055660469
Zorgen reptielen voor hun jongen?
Hoe komen ratelslangen aan hun ratel?
Wat is exotherm?

De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in De levenscyclus van reptielen. Reptielen leggen eieren, en de jonge reptielen banen zich een weg uit het ei met behulp van een eitand. In dit boek wordt gekeken naar de manier waarop reptielen worden geboren, groeien, zich vermenigvuldigen en sterven.
Daarnaast wordt uitgelegd hoe hun levenswijze is verbonden met hun leefgebied.

In de reeks De Jonge Onderzoeker worden veel vragen behandeld die jongeren vaak stellen. Elk hoofdstuk begint met een vraag waarop dan het antwoord wordt gegeven. In de serie Van klein naar groot wordt de levenscyclus van verschillende diergroepen onder de loep genomen, waarbij gekeken wordt naar de verschillende fasen van hun leven en de verbazingwekkende manier waarop ze leven en zich voortplanten om de soort in stand te houden.

Elk boek in deze reeks omvat:
prachtige foto's van reptielen in hun eigen leefomgeving
bijzondere feiten en weetjes
onderverdeling in soorten
een verklarende woordenlijst en register
€ 14.00
DJO211 - De levenscyclus van amfibieën
9789055660476
Waarom hebben amfibieën een slijmerige huid?
Hoeveel eitjes leggen ze?
Wat is het orgaan van Jacobson?

De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in De levenscyclus van amfibieën. Elke amfibie komt als larve uit een eitje, dat is een
van de dingen die een amfibie tot amfibie maken. In dit boek kun je lezen hoe amfibien ter wereld komen, opgroeien, zich voortplanten en doodgaan.
En hoe ze zich aangepast hebben aan de omgeving waarin ze leven. In de reeks De jonge onderzoeker worden veel vragen behandeld die jongeren
vaak stellen. Elk hoofdstuk begint met een vraag waarop dan het antwoord wordt gegeven. In de serie Van klein naar groot wordt de levenscyclus van verschillende diergroepen onder de loep genomen, waarbij gekeken wordt naar de verschillende fasen van hun leven en de verbazingwekkende manier waarop ze leven en zich voortplanten om de soort in stand te houden.

Elk boek in deze reeks omvat:
prachtige foto`s van de dieren in hun eigen leefomgeving
bijzondere feiten en weetjes
onderverdeling in soorten
een verklarende woordenlijst en register
€ 14.00
DJO212 - De levenscyclus van vogels
9789055660490
Waarom moeten vogeleieren warm blijven?
Worden alle kuikens geboren met veren?
Wat is een broedvlek?

De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in De levenscyclus van vogels. Elke vogel is ooit uit een ei gekropen, dat is een van de
kenmerken van een vogel. In dit boek kun je lezen hoe vogels ter wereld komen, zich voortplanten en doodgaan. En ook hoe ze zich aangepast
hebben aan de omgeving waarin ze leven.

In de reeks De jonge onderzoeker worden veel vragen behandeld die jongeren vaak stellen. Elk hoofdstuk begint met een vraag waarop dan het antwoord wordt gegeven. In de reeks Van Klein naar Groot wordt de levenscyclus van verschillende diergroepen onder de loep genomen, waarbij gekeken wordt naar de verschillende fasen van hun leven en de verbazingwekkende manier waarop ze leven en zich voortplanten om de soort in stand te houden.

Elk boek in deze reeks omvat:
prachtige foto's van de dieren in hun eigen leefomgeving
bijzondere feiten en weetjes
onderverdeling in soorten
een verklarende woordenlijst en register
€ 14.00
DJO213 - De levenscyclus van vissen
9789055660506
Hoeveel eitjes leggen vissen?
Waarom hebben vissen schubben?
Wat is de grootste vis?

De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in De Levenscyclus van Vissen. Bijna elke vis komt in het water ter wereld uit een eitje,
dat is n van de dingen die een vis tot vis maken. In dit boek kun je lezen hoe vissen ter wereld komen, opgroeien, zich voortplanten en doodgaan.
En ook hoe ze zich aangepast hebben aan de omgeving waarin ze leven. In de reeks De jonge onderzoeker worden veel vragen behandeld die jongeren vaak stellen. Elk hoofdstuk begint met een vraag waarop dan het antwoord wordt gegeven. In de reeks Van Klein naar Groot wordt de levenscyclus van verschillende diergroepen onder de loep genomen, waarbij gekeken wordt naar de verschillende fasen van hun leven en de verbazingwekkende manier waarop ze leven en zich voortplanten om de soort in stand te houden.

Elk boek in deze reeks omvat:
prachtige foto`s van de dieren in hun eigen leefomgeving
bijzondere feiten en weetjes
onderverdeling in soorten
een verklarende woordenlijst en register
€ 14.00
DJO02KB - Van klein naar groot Info+
Kopieerbundel met verwerkings- en antwoordbladen voor woordenschat, opzoek- en presentatievaardigheden.
€ 9.50
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv