Voorlezen

Voorlezen is heerlijk. Kinderen ontspannen en leren tegelijkertijd een heleboel: nieuwe woorden, nieuwe werelden.
Onder Voorlezen vindt u zowel fictie als non-fictie boeken om voor te lezen aan kinderen van 4 tot 10 jaar.
Geen kind is ooit te oud om voorgelezen te worden!

Orientatie op jezelf en de wereld

Diverse thema's:
Je lichaam, Dieren, Natuur, Heelal
titelprijsbestel
BPRN200 - Pakket Prentenboeken 'Ik en de wereld'
Pakket van 6 prentenboeken bij wereldoriëntatie voor peuters en kleuters.

Inhoud: Dag en nacht in het regenwoud, De allerbeste neuzen en oren, mevrouw Hik en het scheetwolkje, Ik ben Jozefien, Tanden als een tyrannosaurus of een pantser als een ankylosaurus?, Sterren en planeten.
€ 65.00
KNBPRN009 - De Stenenspringer
9789043704816
De Stenenspringer gaat over de vriendschap tussen de Aboriginaljongen Winnie en de kraai Moola. En over de vriendschap die ze sluiten met de dieren die ze onderweg – op hun zoektocht naar water – tegenkomen.

Pauline van Dort maakte er prachtige op Aboriginalkunst gebaseerde illustraties bij.

Fantastisch om deze tekeningen met de kinderen te ontdekken en erover te praten. Daarnaast nodigt het prentenboek uit om met de klas in beweging te komen. Een belangrijk uitgangspunt van de auteur Elsbeth Smulders, docente dansexpressie. Ga het avontuur aan met je klas: hip als een kraai, beweeg als een salamander, kronkel als een slang, spring als een kangoeroe en ren als een emoe!


Kijk voor lesideeën op www.stenenspringer.nl
Kijk in het boek: https://leesplaneet.nl/boek/home/8634423

€ 14.95
BPRN111 - Een dag en nacht in het regewoud
9789462021266

Wat gebeurt er tijdens een etmaal allemaal in het regenwoud? 's Ochtends vroeg gaat de toekan op zoek naar voedsel, 's middags draait de luiaard zich nog eens om en 's avonds komen de vleermuizen tevoorschijn. 

Met haar prachtige - geknipte - illustraties laat Caroline Arnold fragmenten zien uit het leven in het regenwoud. Wat doen de dieren overdag en welke dieren trekken er 's nachts op uit? 

 De bijbehorende feiten en aanvullende informatie over het regenwoud en de dieren maken het boek tot een blijvertje in de boekenkast. 

€ 14.00
BPRN117 - Ik ben Josefien
9789462021495
Ik ben Josefien legt op een speelse manier het verschil uit tussen levende wezens, dieren, zoogdieren en mensen. Geïnspireerd door de wetenschap én de vele schoolbezoeken van de auteur, is dit vrolijk en kleurrijke boek bedoeld om kinderen te helpen zichzelf te herkennen als onderdeel van de natuur. Een mooie introductie tot de biologie! 
€ 14.00
BSEP101 - Sterren en planeten
9789462020900
Ontdek waarom Saturnus ringen heeft, welke planeet het grootst is en waarom kometen staarten hebben. Door de bijzondere vormgeving, originele opzet en leuke feitjes is Sterren en planeten de ultieme manier om de ruimte te verkennen. En achterin het boek vind je in een mooie opbergbox een grote uitneembare poster en lichtgevende stickers om je eigen heelal te creëren. 
€ 14.00
BPRN113 - De allerbeste neuzen, ogen, oren
9789462021419

Veel dieren vinden dat ze de beste neus van de wereld hebben. Of de beste oren, of de beste ogen. Maar wie heeft nou gelijk? Misschien hangt het ervan af wie je bent. En wát je wilt ruiken, horen of zien!

In dit kleurrijke boek strijden dieren met elkaar over wie het beste reukvermogen, zicht en gehoor heeft. Met leuke feitjes en speelse illustraties. 

€ 14.00
BPRN122 - Mevrouw Hik en het Scheetwolkje
9789462021723

Mevrouw Hik, het Scheetwolkje, de Boerenlater, professor Hatsjie en de Gaap-man vormen samen de Onhoudbare Vijf. Ze zitten in ieders lichaam en doen precies wat ze willen, wanneer ze het willen en waar ze het willen. Maar wie van hen is eigenlijk het onhoudbaarst? In dit vrolijke boek gaan ze de strijd met elkaar aan. 

Mevrouw Hik en het Scheetwolkje legt met bizarre personages op een humoristische manier uit hoe het komt dat je soms moet hikken, niezen, gapen, boeren en windjes laten. 

€ 14.00
CONTACT | RETAIL-INFO | ALGEMENE VOORWAARDEN
Prijswijzigingen, spel- en/of typfouten voorbehouden
© 1998-2020 Ars Scribendi Uitgeverij bv